Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kilka pytań o AGD

Featured Replies

Napisano

1 nigdy nie miałem do czynienia ze zmywarką no i teraz muszę kupić szer 45 cm. Co taka zmywarka musi mieć żeby dobrze działała? Czy ta trzecia płaska szuflada na samej górze jest przydatna?

2 co myślicie o takiej lodówce

http://www.samsung.com/pl/refrigerators/bottom-mount-freezer-rb37k63632c/

Cena w sklepach to 3450pln. Znajdę coś lepszego w tej cenie? Albo podobną w lepszej cenie? MUSI być czarne szkło.

3 znajomy szuka suszarki ale założenie ma: tanio. W tym wypadku nie wiem co mu doradzić bo ja się zdecydowałem na taką z pompą ciepła. Co mu doradzić taniego ale żeby działało?

4 co myślicie o firmie Gorenje?

Wysłane z mojego SM-G800H przy użyciu Tapatalka

Napisano

Ta szuflada na sztućce jest dla mnie nie przydatna bo ogranicza wysokość talerzy wkładanych do koszy. Wyjąłem ją i używam stojącego pojemnika ze starej zmywarki. Używamy tylko jednego,dwóch programów więc byle miała jakiś szybki i jakiś ekonomiczny - więcej i tak nie użyjesz. Ogólna zasada AGD - jak najtańszy sprzęt z jak najdłuższą fabryczną gwarancją.

Napisano
Godzinę temu, punktak napisał:

Ta szuflada na sztućce jest dla mnie nie przydatna bo ogranicza wysokość talerzy wkładanych do koszy. Wyjąłem ją i używam stojącego pojemnika ze starej zmywarki. Używamy tylko jednego,dwóch programów więc byle miała jakiś szybki i jakiś ekonomiczny - więcej i tak nie użyjesz. Ogólna zasada AGD - jak najtańszy sprzęt z jak najdłuższą fabryczną gwarancją.

Może nie najtańszy, ale najbardziej funkcjonalny za najniższą cenę ;]

ja dołożyłem stówkę czy 2 do nieco lepszego modelu zmywarki, żeby pasowało mi, wersja którą mi proponowali nie miała nawet wyświetlacza ;) Ale 3 szuflada to raczej zbędne, fajnie jak górna się reguluje, choć p[rzez ostatnie 7 lat z tego ani razu nie skorzystałem ;l

Lodówka spoko, sam poluje powoli na jakąś czarną ale ceny za fajne modele lekko przytłaczają :phi:

Napisano

1 nigdy nie miałem do czynienia ze zmywarką no i teraz muszę kupić szer 45 cm. Co taka zmywarka musi mieć żeby dobrze działała? Czy ta trzecia płaska szuflada na samej górze jest przydatna?

Nie wygospodarujesz miejsca na zmywarkę 60 cm ?
Mam 45 cm, kupiłem, bo niby tylko dla 2 osób wystarczające, ale tam się nic nie mieści, a juz nie mówię o zmywaniu po imprezie.
Jeżeli jest cień szansy, że zmiescisz 60 cm to sie nie zastanawiaj.
Napisano

ja mam  z 3 szufladą i nie zdecydowałbym się ten  koszyk,  dla mnie mega rozwiązanie 

Napisano
  • Autor

Nie wygospodarujesz miejsca na zmywarkę 60 cm ?
Mam 45 cm, kupiłem, bo niby tylko dla 2 osób wystarczające, ale tam się nic nie mieści, a juz nie mówię o zmywaniu po imprezie.
Jeżeli jest cień szansy, że zmiescisz 60 cm to sie nie zastanawiaj.
Nie. Kuchnia mała a zabudowa zlecona. Mnie zmywarka nie potrzebna - wszyscy w koło się dziwili i zachwalali...

Napisano
14 godzin temu, electrofinger napisał:

Pierwszą zmywarkę miałem z koszem, teraz mam drugą z szufladą (obie były 60-tki) osobiście uważam, że szuflada jest znacznie lepsza. Fakt, duże tależe muszą iść na dół, ale za to częśc długich chochli czy innych przyborów tam da radę wejść.

Z funkcji używam 3: eco (czas 3:15), auto (czas 2:40) oraz auto + vario speed (czas 1:20), zae 2 razy użyłem 70*, pół wsadu nie ma na co patrzeć.

Co ważne, poza gwarancją - głośność, jak wymieniłem zmywarkę, to byłem zszokowany różnicą w hałasie, nowej prawie nie słychać.

Napisano

@electrofinger

U mnie tez fachowcy, którzy robili kuchnię, przewidzieli miejsce montażowe pod zmywarkę 45cm

Kogo bym się nie pytał, odradzał 45cm przy naszej 4-osobowej rodzinie. [talerze wejdą, ale gary nie za bardzo - nie jemy "na mieście", gotujemy sami]

Zamiast 45 cm kupiłem 60 cm. I tarczę 180 z małymi zębami [nie strzępi krawędzi], która pasowała do mojej maszynki do glazury.

Zabawiłem się w stolarza.

Po prawej stronie miejsca montażowego dla zmywarki miałem szafkę jednoskrzydłową.

Zmniejszyłem jej szerokość, aby zmywarka 60 wjechała.

Najbardziej emocjonujące było cięcie frontu, ale wyszło bardzo ładnie.:oki:

Napisano
17 godzin temu, Wojtas_BB napisał:

nowej prawie nie słychać.

Ile dB wg procudenta?

Napisano
6 godzin temu, DamianB napisał:

Ile dB wg procudenta?

46 dB, poprzednia miała 50 albo 52 - porównując te dwie zmywarki, różnica w hałasie to kosmos.

Napisano
Dnia 9.01.2018 o 07:25, electrofinger napisał:

2 co myślicie o takiej lodówce

http://www.samsung.com/pl/refrigerators/bottom-mount-freezer-rb37k63632c/

Cena w sklepach to 3450pln. Znajdę coś lepszego w tej cenie? Albo podobną w lepszej cenie? MUSI być czarne szkło.

4 co myślicie o firmie Gorenje?

1. Żeby dobrze działała to musi mieć 60 cm ;]

Poprzednią zmywarkę miałem z koszykiem na sztućce, teraz mam z szufladą. Szuflada IMO fajniejsza i praktyczniejsza.

2. Z czarnego szkła wg mnie samsung jest najładniejszy i na taką się też się zdecydowałem. W sumie w najbliższej rodzinie są jeszcze 3 takie lodówki, najstarsza ma z 3-4 lata, z żadną nie ma najmniejszych problemów

4. Mi podoba się ich design. W poprzednim mieszkaniu miałem kilka sprzętów Gorenje. Jakościowo też bez uwag.

Napisano
16 godzin temu, Wojtas_BB napisał:

46 dB, poprzednia miała 50 albo 52 - porównując te dwie zmywarki, różnica w hałasie to kosmos.

Moja ma 44 czyli dużo mniej, ale mimo wszystko nie powiedziałbym, że "prawie nie słychać". W otwartym salonie przeszkadza przy TV, w nocy słychać ją z sypialni na piętrze.

Chyba że te parametry głosności podane są przy suszeniu czyli jak nic się nie dzieje ;]

Napisano
7 godzin temu, DamianB napisał:

Moja ma 44 czyli dużo mniej, ale mimo wszystko nie powiedziałbym, że "prawie nie słychać".

Napisałem, że w porównaniu do mojej poprzedniej. Nie wiem Oczywiście, że normalnie ją słychać, a w nocy jeszcze bardziej, ale zaprawdę powiadam Ci, że zmywarka może działać znaaaacznie głośniej :)

Napisano
21 godzin temu, DamianB napisał:

Moja ma 44 czyli dużo mniej, ale mimo wszystko nie powiedziałbym, że "prawie nie słychać".

ale Wojtek przesiadł się z 50-52 to ma przepaść w głośności do 46dB. Uroki skali logarytmicznej ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.