Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Materac Ikea

Featured Replies

Napisano

Co sądzicie o materacach z IKEA? Są coś warte?

• 2 tygodnie później...
Napisano

są warte, używamy my i z rodziny, dobrze działają, a jakby coś padło (np sprężyna) to masz długą gwarancję która jest bezproblemowa

Napisano
  • Autor

W poniedziałek przywiozłem z Ikei dwa materace ;) 

Napisano

Mam dwa materace z Ikei, mniejszy i większy, model MORGEDAL. Robiłem przymiarki w sklepie nie patrząc na cenę ani czy jest to materac sprężynowy czy piankowy/lateksowy, na tym akurat najlepiej się leżało. 25 lat gwarancji, Ikea chyba w tym czasie będzie jeszcze funkcjonować ;)

Niezbędnym uzupełnieniem materaca jest właściwy stelaż, bez niego materac traci właściwości użytkowe.

Napisano
Dnia ‎2018‎-‎01‎-‎13 o 00:46, Majkiel napisał:

Miałem i już nie mam. Po 5-6 latach porobiły się doły. Żeby zareklamować trzeba wynająć samochód dostawczy by go przetransportować (160x200x20(?)) a on swoje waży i jedna osoba nie da rady. Przemyślałem za i przeciw, popchnąłem za jakieś śmieszne pieniądze i kupiłem inny z dostawą 

Napisano
Miałem i już nie mam. Po 5-6 latach porobiły się doły. Żeby zareklamować trzeba wynająć samochód dostawczy by go przetransportować (160x200x20(?)) a on swoje waży i jedna osoba nie da rady. Przemyślałem za i przeciw, popchnąłem za jakieś śmieszne pieniądze i kupiłem inny z dostawą 
Piankowy się ładnie składa dosyć. Nie wiem jak sprężynowy.
Napisano
Dnia ‎2018‎-‎01‎-‎25 o 00:45, Majkiel napisał:

W poniedziałek przywiozłem z Ikei dwa materace ;) 

Teraz zapewne już po ptakach, ale istotna rzecz to otwierać je od razu w pomieszczeni docelowym.

Mnie kiedyś tak urósł, że ciężko go było przetaszczyć (zakrętasy w przedpokoju).

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, Tomo napisał:

Teraz zapewne już po ptakach, ale istotna rzecz to otwierać je od razu w pomieszczeni docelowym.

Mnie kiedyś tak urósł, że ciężko go było przetaszczyć (zakrętasy w przedpokoju).

Ty lubisz transportować rozłożone materace ;)

Pamiętasz jak pompowałeś u mnie przed domem materac, a później wnosiłeś go na drugie piętro ?

Napisano
Dnia 30.01.2018 o 11:13, Byba napisał:

Mięczak. Mam materac na drewnianym stelażu, ten z IKEI właśnie. Bez problemu da się go przenieść, samemu da radę go wrzucić na dach Opla Combo na relingi... ;]

Napisano

25lat gwarancji.. do tej pory to dowód zakupu tj paragon będzie biały jak sraytaśma ,) natomiast z nudów po zakupie czytałem instrukcję użytkowania i ikea zaleca wymianę już po 8 latach. Jaki jest tego powód nie było już napisane.

Napisano
16 minut temu, szpyrek napisał:

do tej pory to dowód zakupu tj paragon będzie biały jak sraytaśma ,)

Ja nie mam ani jednego oryginalnego paragonu z IKEA w domu.

Jak trochę myślisz, to sobie poradzisz ;) Albo xero, albo IKEA Family i pełna historia w systemie.

Napisano
20 godzin temu, szpyrek napisał:

25lat gwarancji.. do tej pory to dowód zakupu tj paragon będzie biały jak sraytaśma ,) natomiast z nudów po zakupie czytałem instrukcję użytkowania i ikea zaleca wymianę już po 8 latach. Jaki jest tego powód nie było już napisane.

Może masz inną instrukcję, ale powód chyba jest w tym zdaniu- cyt.: "nawet najlepsze materace stają się z czasem mniej wygodne, a wszystkie przez lata gromadzą kurz i roztocza. Dlatego zalecamy wymianę materaca co 8-10 lat". 

To jest w mojej, bo mnie zachęciłeś, do przeczytania ;-)

Co do paragonu, to karta ikea family wystarczy, ale jakie są warunki tej 25 letniej gwarancji- nie wiem.

Napisano

Miałem identycznie a zapamiętałem tylko 8lat, teraz mi przypomniales resztę ,)

kartę IkeaFamily teraz mam ale nie kojarzę czy materac już wtedy kupiłem z nią. Pamiętam że miałem rabat 15% ale to razem z katalogiem sprzed trzech lat. Nie wiem czy kojarzycie ze było coś takiego? Chyba w 2012/13?? 

Napisano
Dnia 13.01.2018 o 00:46, Majkiel napisał:

8 lat i póki co działa 180x200 więc małe lotnisko. :phi:

Napisano
12 godzin temu, AkuQ napisał:

8 lat i póki co działa 180x200 więc małe lotnisko. :phi:

Przy niemowlaku i kocie takie wymiary są i tak niewystarczające :ogien:

Napisano

Fajnie macie, u mnie nawet na 160tke mało miejsca jest i musieliśmy zostać przy 140 ale zdarza się w trójkę wyspać na takim ,)

Edytowane przez szpyrek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.