Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwne zachowanie diesla na CR

Featured Replies

Napisano

Moze ktos sie spotkal z takim dosc dziwnym zachowaniem diesla na CR.

Na zimnym odpala od strzala, chodzi rowno. Po jakichs 30-50 sekundach zaczyna nierowno chodzic, objaw podoby do wypadajacego zaplonu w silniku benzynowym. Obrotomierz stoi rowno, zupelnie nie widac objawow kulenia. Podgladalem kiedys korekcje wtryskow i wszystkie byly w normie. Po minucie mu przechodzi i chodzi rowno.

W momencie szarpania gdy dotkne pedalu gazu zwieksza obroty normalnie, nie ma zadnego dlawienia ani nic w tym stylu. Nawet gdy podczas szarpania chce ruszyc, nie ma zadnego problemu, ciagnie jak gdyby nic mu nie bylo. Spotykalem w innych autach problemy spowodowane zapowietrzaniem ukladu, ale zwykle przekladalo sie to takze na problemy z przyspieszaniem.

Podejrzewalem swiece zarowe, ale wg mnie wtedy silnik powinien kulec od samego odplenia a nie po jakims czasie.

Mozee ktos z Was wpadnie na jakikolwiek punkt zaczepienia.

Napisano

Ja mam coś takiego jak się DPF wypala. Ale to od czasu do czasu jak jeżdżę głównie po mieście.

Napisano

Dawka paliwa jest niedopasowana do temperatury silnika. Czujniki temperatury są OK?

Napisano

U mnie niemal identyczne objawy dawał regulator ciśnienia paliwa na pompie WC. Wymieniłem i przeszło.

Napisano
14 godzin temu, kenickie napisał:

U mnie niemal identyczne objawy dawał regulator ciśnienia paliwa na pompie WC. Wymieniłem i przeszło.

Znam też taki przypadek. Dodam, że przeszło dopiero po wymianie na oryginalny. Zamiennik za który gość specjalizujący się w zasilaniu diesli dawał głowę (później tez go sprawdzał) też powodował takie jaja.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.