Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zgubione kluczyki...

Featured Replies

Napisano

Zgubiłem kluczyki do Mondeo MK2 i Clio II phII... :oslabiony:

Jest szansa żeby jakoś niedużym kosztem je dorobić? Gość który dorabia takie klucze krzyknął odpowiednio 1200zł i 600zł. Trochę sporo. :hmm: 

Ma ktoś pomysł jak taniej to rozwiązać? ;] Może dokupić używane wkładki i stacyjkę, a immobiliser zakodować na nowo? :nie_wiem: 

Napisano
6 minut temu, swienty napisał:

Jest szansa żeby jakoś niedużym kosztem je dorobić? Gość który dorabia takie klucze krzyknął odpowiednio 1200zł i 600zł. Trochę sporo. :hmm: 

Ma ktoś pomysł jak taniej to rozwiązać? ;] Może dokupić używane wkładki i stacyjkę, a immobiliser zakodować na nowo? :nie_wiem: 

Hmm, to chyba nawet w ASO bedzie taniej...

Napisano
  • Autor

Mondeo to raczej MK3 bo chodzi o takiej jak poniżej z początku produkcji.

mondeo33.jpg

Napisano

zgubiłem kiedyś kluczyk od Megane z wymianą wkładek i dorobieniem kluczyka zmieściłem się w 1000zł może wyłączyć immo a do centralnego dołożyć centralkę z popularnego serwisu 

W grę jeszcze wchodzi emulator immo poszukaj na necie.

Edytowane przez PavvelM

Napisano
4 godziny temu, swienty napisał:

Pracowałem na punkcie dorabiania kluczy. Ceny raczej normalne. Kluczykarze rzadko zdejmują immobilzjzery z centalek bo lepszy i łatwiejszy zarobek na kluczu. Tu trzeba pytać zdolnego elektronika o zdjęcie immobilajzera. 

Mondeo to pewnie te klucze takie w kształcie "gwoździa". To i tak przy dorabianiu kluczyka na podstawie zamku to tzreba wsadzić nowe zapadki bo Ford ma tam starsznie słabe blaszki. 

Samo dorobienie kluczy drogo nie kosztuje. Lwia część to koszt programnowania nowego immobilajzera u kluczykarza. 

Napisano
4 godziny temu, swienty napisał:

Jest szansa żeby jakoś niedużym kosztem je dorobić?

Jak chodzi o forda, jeśli został Ci jeden kluczyk, to kup kluczyk surowy z immo (bez pilota to ok. 150 zł, jeśli jajko to grot 35 zł + używany kluczyk z pilotem ok. 50 zł). Dotnij grot bez programowania immo - raczej grosze, a potem znajdź gościa co ma sprzęt do programowania fordów (np. na fordclubpolska.pl) i do niego z problemem.

Edit. Masz kolegę Tedi_k z tamtego forum w Katowicach

Edytowane przez shapyr

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, shapyr napisał:

Jak chodzi o forda, jeśli został Ci jeden kluczyk

Ale nie został ani do Mondeo, ani do Clio. :/ 

Napisano

To lepiej znajdź tamte... Lub od razu kupuj cały zestaw startowy nie wiem jak w mondeo ale do Clio coś takiego np:

http://allegro.pl/clio-ii-1-5dci-zestaw-startowy-8200303619-i7151932293.html

Mondeo

http://allegro.pl/zestaw-startowy-mondeo-mk3-1-8-benzyna-i7103763382.html#thumb/3

Napisano
Godzinę temu, swienty napisał:

Ale nie został ani do Mondeo, ani do Clio. :/ 

Tzn. że drugi zgubiłeś, czy poprzedni właściciel zachował sobie po kluczyku do każdego z Twoich samochodu 8]

Napisano
  • Autor
19 minut temu, Manx napisał:

Tzn. że drugi zgubiłeś, czy poprzedni właściciel zachował sobie po kluczyku do każdego z Twoich samochodu 8]

Oba auta stoją na placu do sprzedania a kluczyki gdzieś nam się zapodziały. Łącznie 4 szt. ;] Oba klucze były razem spięte. :buu: 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.