Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak dokupić deskę sedesową?

Featured Replies

Napisano

Mam kompakt WC Cersanit, z deską wolnoopadającą. Deska się zużyła, zresztą była jakiejś pośledniej jakości bo po 5 latach pożółkła a plastikowa śruba się złamała. Nie mam pojęcia jaki mam model deski, na samej desce oprócz napisu Cersanit nie ma nic, podobnych na stronie Cersanita jest cztery sztuki po 2-3 rodzaje każda. 

Jak trafić tą jedną, jest gdzieś jakiś nr którego nie widzę?

Napisano

serwis ? strona producenta +miarka? Najlepiej dokument sprzedaży/gwarancja ..

Ja wymieniałem po roku to nie było problemu podałem z faktury model i tyle.

Tata ostatnio kupował u producenta do kibla, który mają 17lat i też nie było problemu.  

Napisano
  • Autor

No właśnie kicha. Na stronie producenta wymiary tylko ogólnikowe, faktury akurat tej nie ma, przepatrzyłem właśnie cały stos z budowy domu... 

W Castoramie nie mają Cersanitu, w Obi resztki... dziwna polityka żeby na produkcie nr produktu nie było...

Napisano
10 godzin temu, bizz napisał:

Mam kompakt WC Cersanit, z deską wolnoopadającą. Deska się zużyła, zresztą była jakiejś pośledniej jakości bo po 5 latach pożółkła a plastikowa śruba się złamała. Nie mam pojęcia jaki mam model deski, na samej desce oprócz napisu Cersanit nie ma nic, podobnych na stronie Cersanita jest cztery sztuki po 2-3 rodzaje każda. 

Jak trafić tą jedną, jest gdzieś jakiś nr którego nie widzę?

zmierz rozstaw śrub bo bywają różne

Napisano
3 godziny temu, bizz napisał:

No właśnie kicha. Na stronie producenta wymiary tylko ogólnikowe, faktury akurat tej nie ma, przepatrzyłem właśnie cały stos z budowy domu... 

W Castoramie nie mają Cersanitu, w Obi resztki... dziwna polityka żeby na produkcie nr produktu nie było...

Może jest ... pod spodem :phi:.

Poproś serwis o dokładne rysunki z wymiarami jak nie ma na stronie.

Napisano

A rozwiązanie najprostsze pt. wziąć starą dechę na wzór i pójść tam, gdzie jest ich największy wybór? Czy koniecznie musi być Cersanit?

Napisano

Ewentualnie wziąć kawałek tektury i odrysować deskę + rozstawy śrub, żeby nie chodzić po sklepach z całą deską

Napisano

W podobnej sytuacji pomierzylem deche, rozstaw otworów, rozrysowalem i tak uzbrojony kupiłem dobra.

Zresztą w markecie możesz kupić i kilka różnych, wybrac ta jedyna, a resztę oddać.

Napisano
2 godziny temu, ZUBERTO napisał:

W podobnej sytuacji pomierzylem deche, rozstaw otworów, rozrysowalem i tak uzbrojony kupiłem dobra.

Zresztą w markecie możesz kupić i kilka różnych, wybrac ta jedyna, a resztę oddać.

Byle wytrzeć przed oddaniem ze śladów biologicznych.

• 2 tygodnie później...
Napisano
Dnia 13.03.2018 o 09:30, DZIDA napisał:

zmierz rozstaw śrub bo bywają różne

W mocowaniach większości desek masz możliwość regulacji rozstawu śrub, a także pozycji deski tył-przód w zakresie kilku centymetrów.

Napisano
W mocowaniach większości desek masz możliwość regulacji rozstawu śrub, a także pozycji deski tył-przód w zakresie kilku centymetrów.
Miałem przypadek ze regulacji nie starczyło bo deska firmy X byla dopasowana do sedesow firmy X serii np x, y i z, a do serii sedesow a, b i c byl inny model deski.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Napisano
Dnia 13.03.2018 o 07:26, bizz napisał:

w castroamie maja zamienniki levis home czy jakoś tak maja tam zmienniki do wszystkich polskich sedesów idealnie dobrane i w cenie 1/3 cersanita też wolno opadająca u mnie trzyma już dłużej niż oryginał .

Napisano
  • Autor

Kupiłem. Udało mi się namierzyć, już nie pamiętam jak, ale okazało się że to komplet sprzedawany tylko w marketach, niedostępny poza. Znalazłem jedną sztukę na allegro, już zamontowana. Dzięki wszystkim za zaangażowanie:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.