Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skoda Octavia 1.6 MPI - jaki automat?

Featured Replies

Napisano

Nie mogę się doczytać w żadnym wiarygodnym źródle. Niektórzy piszą w ogłoszeniach ze DSG, niektórzy tiptronic - co tam siedziało?

Pytam o Octavię II, czyli lata 2004-2013 i tylko silnik 1.6 MPI 102KM.

Napisano

Nie wiem czy dowiesz się czegoś na temat skrzyni, ale tego że nie jedzie to na bank:hehe:

Napisano
34 minuty temu, bizz napisał:

Nie mogę się doczytać w żadnym wiarygodnym źródle. Niektórzy piszą w ogłoszeniach ze DSG, niektórzy tiptronic - co tam siedziało?

DSG to z całą pewnością nie jest.

Napisano
  • Autor
16 minut temu, ZUBERTO napisał:

Nie wiem czy dowiesz się czegoś na temat skrzyni, ale tego że nie jedzie to na bank:hehe:

Kwestia perspektywy. Szwagier jeździ na co dzień Peugeotem 206 SW 1.4 75KM z LPG, albo Astrą II 1.7 turbodiesel, więc dla niego to będzie wzrost komfortu podróży.

Ja też myślałem że po autach 150-200 KM nie dam rady niczym innym jeździć, a dostałem 85 konną służbówkę i jakoś się turlam bez większych problemów.

Napisano
24 minuty temu, ZUBERTO napisał:

ale tego że nie jedzie to na bank

nie jest tak zle z tym silnikiem

Napisano
2 minuty temu, blue_ napisał:

nie jest tak zle z tym silnikiem

Ja tam z manualem na niego nie narzekałem, nie wiem jak z automatem.

Napisano
Godzinę temu, bizz napisał:

Skrzynia zapewne klasyczny hydrauliczny automat, wg katalogow TF-61SN. Silnik idealny do LPG, do poruszania sie od punku A do punktu B idealny. Mam takowy w pasku. Eksploatacja tania niemilosiernie. 

Edytowane przez SebeKK

Napisano

Na słynnej liście Prinsa jest silnik 1.6 MPI 102KM BSE który rzekomo szybko się poddaje na gazie ze względu na słabą głowicę. Do tego ten silnik ma sondę szerokopasmową, która dla partacza gazowego może stanowić niezły problem, chyba że właścicielowi zależy tylko na niskich kosztachjazdy.

Napisano

Lista PRINSA obejmuje wiele silników, które świetnie lataja na LPG, a 1.6 MPI VAG jest jednym z tych, które na LPG jeżdżą wręcz bardzo dobrze i bezproblemowo. 

Każdy gaziarz robi to już "taśmowo" jak 1.8/1.8T VAG, tyle się tego przerabia na gaz.

Za to skrzynia jest akurat średnia-ani wybitnie niezawodna, ani jakaś bardzo wadliwa. Jak klęknie, to licz 3-4 tysie na naprawę i będzie dalej jeździć.

Napisano
3 godziny temu, rostex napisał:

Na słynnej liście Prinsa jest silnik 1.6 MPI 102KM BSE który rzekomo szybko się poddaje na gazie ze względu na słabą głowicę. Do tego ten silnik ma sondę szerokopasmową, która dla partacza gazowego może stanowić niezły problem, chyba że właścicielowi zależy tylko na niskich kosztachjazdy.

Nie wiem ile odmian i kodow mial ten silnik, ale pierwsze slysze by byly z nim jakies problemy pod LPG.

Jakbym byl firma Prins to bym na nia wszystkie silniki wciagnal.

Napisano

Były 2 odmiany silnika BSE oraz BSF. Podobno różniły się miejscem produkcji głowicy silnika.  Silnik niemal stworzony do LPG. Ja ujeżdżam na STAG QBOX Basic i zero problemów.

Napisano
7 godzin temu, SebeKK napisał:

Były 2 odmiany silnika BSE oraz BSF.

jeszcze BGU

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.