Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wygłuszenie pomieszczenia

Featured Replies

Napisano

Witka

Panowie jakim produktem najlepiej wygłuszyć pomieszczenie aby dzwięków z pomieszczenia nie było słychać , produkt jak najtańszy , myślałem nad styropianem ale może jeszcze macie jakieś pomysły ?

dzięki i pozdrawiam , też tanim produktem może bedzie temat z jajek :) , to nie musi wyglądać ma za zadanie tylko wygłuszyć :)

comment_LFntFNfBA93s2rLXC3PL2FhbrtXj1NFZ.jpg

Napisano

Akustyka to bardzo złożony temat. Są różne metody w zależności od źródeł i jak i rodzaju dzwięku. Dużo zależy od budowy pomieszczenia. 

Jeżeli chcesz wyizolować dźwięki to są specjalne płyty akustyczne z wełny mineralnej, są też płyty GK akustyczne. Tak chyba było by najprościej :hmm: . Trzeba też pamiętać o otworach w pomieszeczeniu ;)

Napisano
  • Autor
29 minut temu, sherif napisał:

Akustyka to bardzo złożony temat. Są różne metody w zależności od źródeł i jak i rodzaju dzwięku. Dużo zależy od budowy pomieszczenia. 

Jeżeli chcesz wyizolować dźwięki to są specjalne płyty akustyczne z wełny mineralnej, są też płyty GK akustyczne. Tak chyba było by najprościej :hmm: . Trzeba też pamiętać o otworach w pomieszeczeniu ;)

wiem że są płyty akustyczne tylko cena mnie przerasta :( , na dzień dzisiejszy szukam tańszego sposobu :)

Napisano

a patrzyłeś na gąbki akustyczne ?

Napisano
  • Autor
29 minut temu, zet napisał:

a patrzyłeś na gąbki akustyczne ?

nie patrzyłem ale myślę że sporo to wyjdzie na pokój ponad 10 m , zobaczę :) no i już widziałem cena masakryczna :(

Edytowane przez Fatal

Napisano

A co chcesz osiągnąć? Absolutną ciszę? I co chcesz wyciszyć? bo nie wiadomo czy wibroizolacje mechaniczne czy tylko muzykę ;)

Napisano
  • Autor

dzwięk z maszyny :)

Napisano

No to powiem Ci że zależy. Maszyny generalnie potrzebują wibroizolacji i wygłuszania. Zależy ile decybeli generuje twoja maszyna i jaką masz izolacyjność dźwiękową ściany. Możesz spróbować budżetowo ale finalnie nie zdziw się jak tak sobie to wyjdzie. 

Napisano

też tanim produktem może bedzie temat z jajek [emoji4] , to nie musi wyglądać ma za zadanie tylko wygłuszyć [emoji4]

25 lat temu mieliśmy tak zrobione studio w radiowęźle w Kasprzaku. Działało :phi: ale maszyn tam nikt nie uruchamiał ;)

Wytelefonowane mazaniem.

Napisano

Żeby wygłuszyć pokój, to co byś nie dał, wyjdzie drogo.

Dobrze gdyby to było ciężkie i miękkie.

Jeśli nie musi być ładne, to poszukaj na złomowisku dywaników gumowych (czasami można spotkać całe góry tego) i przyklej ze dwie warstwy na ściany.

I koniecznie, jak wspomniał kol. lucash, oddziel maszynę od podłogi. Powieś na pasach ;), albo daj jakieś gumowe klocki.

Napisano
  • Autor
39 minut temu, Orochimaru napisał:

Żeby wygłuszyć pokój, to co byś nie dał, wyjdzie drogo.

Dobrze gdyby to było ciężkie i miękkie.

Jeśli nie musi być ładne, to poszukaj na złomowisku dywaników gumowych (czasami można spotkać całe góry tego) i przyklej ze dwie warstwy na ściany.

I koniecznie, jak wspomniał kol. lucash, oddziel maszynę od podłogi. Powieś na pasach ;), albo daj jakieś gumowe klocki.

Tak przeczytałem twój post i sobie pomyślałem o podkład pod panele np taki

http://www.ekronodom.pl/pl/p/Podklad-pod-panele-podlogowe-ECO-STEICO-gr.-7-mm/558

tylko nie wiem na ile to pomoże :)

Napisano

Gdybyś trafił taki z 5cm grubości, to i owszem.

7mm... :oslabiony:

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Orochimaru napisał:

Gdybyś trafił taki z 5cm grubości, to i owszem.

7mm... :oslabiony:

No pózniej zobaczyłem specyfikacje tego produktu i też stwierdziłem du.... :(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.