Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szkoda całkowita

Featured Replies

Napisano

Dostałem dzisiaj decyzję z PZU w sprawie mojego Seata - szkoda całkowita (oc sprawcy).

Czy auto można naprawić i dalej nim jeździć?

Uszkodzenia nie są wielkie, ale i tak nie mam zamiaru ich ruszać i sprzedam auto w całości.

Czy kolejny właściciel może mieć w przyszłości jakiś problem z powodu decyzji pzu o szkodzie całkowitej?

Napisano

W naszym kraju?

Chyba zartujesz?

Będzie się kulało jak masa innych calek na ulicach.

Napisano
  • Autor
6 minut temu, ZUBERTO napisał:

W naszym kraju?

Chyba zartujesz?

Będzie się kulało jak masa innych calek na ulicach.

:bzik: 

Poza tym moja całka wygląda jak poniżej :ok: 

Dodam jeszcze że "zawiasy" schowka pasażera się złamały 8]

IMG_20180621_172228_resized_20180626_090134265.jpg

IMG_20180621_172455_resized_20180626_090134567.jpg

IMG_20180621_172524_resized_20180626_090135212.jpg

Edytowane przez swienty

Napisano
16 minut temu, swienty napisał:

Dostałem dzisiaj decyzję z PZU w sprawie mojego Seata - szkoda całkowita (oc sprawcy).

Uszkodzenia nie są wielkie, ale i tak nie mam zamiaru ich ruszać i sprzedam auto w całości.

Czy kolejny właściciel może mieć w przyszłości jakiś problem z powodu decyzji pzu o szkodzie całkowitej?

a co Cie obchodzą problemy kolejnego właściciela?

sprzedajesz jako uszkodzony, inkasujesz kase za sprzedaż, inkasujesz odszkodowanie i już

Napisano
18 minut temu, swienty napisał:

Nie, to nie ma zadnego znaczenia.

Napisano
1 minutę temu, DZIDA napisał:

a co Cie obchodzą problemy kolejnego właściciela?

sprzedajesz jako uszkodzony, inkasujesz kase za sprzedaż, inkasujesz odszkodowanie i już

:ok:

Całka w naszych warunkach oznacza jedynie, że wg ubezpieczyciela nie opłaca się naprawiać.

A w rzeczywistości to łakomy kąsek dla handlarzy.

Napisano
1 minutę temu, rwIcIk napisał:

:ok:

Całka w naszych warunkach oznacza jedynie, że wg ubezpieczyciela nie opłaca się naprawiać.

A w rzeczywistości to łakomy kąsek dla handlarzy.

a jak "dobrze" ;) przeprowadzisz transakcję sprzedaży to też będziesz do przodu 

Napisano
1 minutę temu, DZIDA napisał:

a jak "dobrze" ;) przeprowadzisz transakcję sprzedaży to też będziesz do przodu 

ja kiedyś na całce wyszedłem na zero, tj. kasa z ubezpieczalni + kasa ze sprzedaży wraku i dostałem tyle, na ile było ubezpieczone :ok:

Napisano
38 minut temu, swienty napisał:

A jakieś cyferki? Na ile wycenili auto? Na ile naprawę? Na ile wrak? Ile chcą wypłacić. Ja kiedyś na dzwonku byłem 5 kpln do przodu po tym jak dostałem odszkodowanie i wrak sprzedałem.

Napisano
17 minut temu, rwIcIk napisał:

ja kiedyś na całce wyszedłem na zero, tj. kasa z ubezpieczalni + kasa ze sprzedaży wraku i dostałem tyle, na ile było ubezpieczone :ok:

a ja wyszedłem na tyle dobrze że za kase z odszkodowania + za sprzedaż wraku kupiłem taki sam model auta tylko 2 lata młodsze (załapałem się już na wersję po FL) i lepiej wyposazone

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, Lupus napisał:

A jakieś cyferki? Na ile wycenili auto? Na ile naprawę? Na ile wrak? Ile chcą wypłacić. Ja kiedyś na dzwonku byłem 5 kpln do przodu po tym jak dostałem odszkodowanie i wrak sprzedałem.

Naprawa 10260 zł

Wartość pojazdu 10100 zł (korekta na przebieg to minus 2700zł)

Wartość szkody 7400 zł

Do wypłaty 6700 zł (auto w dg na 50% vatu)

Wartość auta 2700zł 

Auto za te 5500zł powinno bez problem udać się sprzedać - na olx ładniejsze chodzą po 2x więcej :hmm: - szczególnie że w przeciągu ostatnich 2 lat zrobiłem: sprzęgło komplet, przekładnia, kompletne półosie, rozrząd, nowa szyba podgrzewana, opony z sierpnia 2017 = prawie 6k. :ok: 

Auto ma duży przebieg, 380kkm, i nie opłaca mi się go naprawiać :ok: 

Napisano
2 minuty temu, swienty napisał:

Naprawa 10260 zł

Wartość pojazdu 10100 zł (korekta na przebieg to minus 2700zł)

Wartość szkody 7400 zł

Do wypłaty 6700 zł (auto w dg na 50% vatu)

Wartość auta 2700zł 

Auto za te 5500zł powinno bez problem udać się sprzedać - na olx ładniejsze chodzą po 2x więcej :hmm: - szczególnie że w przeciągu ostatnich 2 lat zrobiłem: sprzęgło komplet, przekładnia, kompletne półosie, rozrząd, nowa szyba podgrzewana, opony z sierpnia 2017 = prawie 6k. :ok: 

Auto ma duży przebieg, 380kkm, i nie opłaca mi się go naprawiać :ok: 

No to stratny nie będziesz.:ok:

A ktoś go kupi i będzie jeździł bez naprawy.

Edytowane przez Lupus

Napisano
14 godzin temu, swienty napisał:

Poza tym moja całka wygląda jak poniżej :ok: 

A pod spodem jak to wygląda, bo jakoś trudno uwierzyć by takie kosmetyczne ruszenie zderzaków miło tyle w naprawie kosztować:hmm:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.