Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alternatory AS-PL - ktoś, coś?

Featured Replies

Napisano

Przymierzam się do wymiany alternatora. W grę wchodzi regenerowany oryginał lub coś alternatywnego w możliwych pieniądzach. Natknąłem się w sieci na alternatory "zamienniki" sygnowane logo AS-PL. Ktoś miał styczność?

Druga rzecz, ktoś pomoże dobrać odpowiedni pod względem amperażu alternator? Aktualnie posiadam alternator Denso 90A. To moim zdaniem trochę mało jak na silnik diesla, z klimatronikiem, grzałkami PTC, czujnikami parkowania, ABS/ASR/ESP. Zimą przy załączonych grzałkach PTC świrują na wolnych obrotach przekaźniki odpowiedzialne za moc grzałek (I, II, III stopień). Dodatkowo za chwilę do auta wleci rejestrator jazdy. Wydaje mi się, że te 105A to minimum. 

Napisano

Jeśli do stilo to napisz do Aso Fiata w Swidnicy JATA. Kiedyś u nich kupowałem do Cromy maske, emblemat itp po stłuczce. Ceny lepsze mieli niż używane na allegro. Z tego co mi mówił gość są w stanie sporo cześci sprowadzić do takich starszych modeli.

Napisano
  • Autor

Dzięki za info. Skorzystam, aczkolwiek wątpię aby mieli w dobrej cenie coś takiego jak alternator. Jakiś czas temu poprosiłem inne ASO o ofertę na sprzęgło z dwumasą. Jak zobaczyłem ceny to się przeżegnałem. 

Napisano
21 godzin temu, bochumil napisał:

Ktoś miał styczność?

Tak, całkiem ok moim zdaniem. Przynajmniej ostatnimi czasy :)

Mają 3 linie: PREMIUM czyli tylko przepakowany od dostawcy OEM (Bosch, Valeo, Denso itd.) ale i cena się wtedy 'zgadza', STANDARD czyli na chińskich częściach i ECONOMY - regenerowane.

Dwie ostatnie linie od jakiegoś czasu są składane w Polsce. Do każdej sztuki dostajesz też wydruk z testu 'na stole'.

Napisano
3 godziny temu, bochumil napisał:

W jakich pieniądzach?

300 Zeta , al....wyszarpal gość z rozbitka . Chyba nie wiedział co golił albo % mu się zachciało. W każdym bądź razie działa wzorowo. 

Napisano
45 minut temu, goofer007 napisał:

Tak, całkiem ok moim zdaniem. Przynajmniej ostatnimi czasy :)

Mają 3 linie: PREMIUM czyli tylko przepakowany od dostawcy OEM (Bosch, Valeo, Denso itd.) ale i cena się wtedy 'zgadza', STANDARD czyli na chińskich częściach i ECONOMY - regenerowane.

Dwie ostatnie linie od jakiegoś czasu są składane w Polsce. Do każdej sztuki dostajesz też wydruk z testu 'na stole'.

Te testy to raczej każdy ma ok. Bo przy obciążeniu jaz inaczej chodzi

Napisano
  • Autor

Wysłałem zapytanie pod adres firmy, ale odpisali mi że nie prowadzą sprzedaży detalicznej. Mam szukać po sklepach partnerskich. Poszukałem. Alternator 120A to koszt ponad 500 zł.

Napisano

Montowałem części z tej firmy i zawsze było ok.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.