Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra H - Niedziałający panel klimatronic

Featured Replies

Napisano

Astra poszła na przegląd olejowo-rozrządowy. Niestety na koniec okazało się, że przestał działać panel klimatronica. Na dzień dobry obejrzałem bezpiecznik nr 3  komorze silnika, który odpowiada za klimę ale wszystko z nim jest ok. Bezpiecznika nr 4 brak ale zakładam, że to jest do klimy "manualnej". Co jeszcze można samodzielnie sprawdzić żeby wykluczyć uszkodzenie panela? Jeszcze jest opcja, że mechanik coś grzebał przy panelu bo zgłaszane mu było, że klima słabo chłodzi i nie podpiął kabelków ale na chwilę obecną nie ma jak wyjąć radia aby to zweryfikować. Za wszelkie sugestie z góry dzięki.

Napisano

To faktycznie, ja bym najpierw zweryfikował co robił mechanik. Bo faktycznie jak zdejmował, to mógł coś nie tak poskładać.

Napisano
4 godziny temu, psyhol napisał:

Za wszelkie sugestie z góry dzięki.

Masz możliwość podpiąć pod kompa żeby zobaczyć błędy?

Napisano
  • Autor

Dziś podjechałem do kolegi. ECC - no communication czyli nie można się połączyć z modułem.

Napisano

Brak komunikacji z modułem wskazuje w pierwszej kolejności na brak zasilania lub masy.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

Przy okazji udało mi się wyjąć radio i sprawdzić wtyczki w panelu ECC. Obie podpięte.  wypiąłem, dmuchnąłem ale nie przyniosło to żadnejjjj zmiany.

Napisano

Jak masz dostęp do wtyczek, warto miernikiem poszukać napięć zasilających...
Pozdr.

Napisano
  • Autor

Mechanik na szybko posprawdzał wtyczki i bezpieczniki i niestety napięcia na wtyczkach brak. Czy jest jakieś szczególnie "ulubione" miejsce gdzie się kabel od panelu lubi zepsuć? Elektryk umówiony na przyszły tydzień.

Edytowane przez psyhol

Napisano

Jedyne połączenie po drodze od RECa do panelu klimy, jest w dużym złączu od całej deski rozdzielczej, w lewym progu na wysokości słupka A.

Napisano
  • Autor

Dobrze wiedzieć choć jakoś nie pasuje mi do całego obrazka uszkodzenie wiązki ale zobaczymy co powie elektryk.

Napisano
  • Autor

No i sprawa się wyjaśniła. Któryś inteligent u mechanika wyjął przekaźnik klimy. Elektryk ogarnął temat w 15 minut. Dzięki za Wasze sugestie :) 

Napisano

Pisałem żeby najpierw pojechać do tych co Ci robili, niech zweryfikują swoją robotę. Jak przestało Ci działać jak wyjechałeś od nich to proste. Cudów nie ma.

Ważne, że działa :oki:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.