Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"Kompaktowy" WC kompakt

Featured Replies

Napisano

Nie doktoryzowałem się jeszcze z tematu, może macie jakieś gotowe rozwiązanie...

Potrzebuję WC kompakt z odpływem poziomym o jak najmniejszej 'głębokości' (jak najmniejsza odległość miski od ściany z tyłu) no i żeby nie był dla krasnali tylko dla normalnych ludzi.

Ewentualnie, czy jest jakieś rozwiązanie z miską wiszącą na ścianie, ale ze spłuczką na zewnątrz, gdzieś obok, a nie za placami. Tudzież jakiś 'high-tech' ze spłuczką bez 10-litrowego zbiornika.

Napisano
41 minut temu, iwik napisał:

Nie doktoryzowałem się jeszcze z tematu, może macie jakieś gotowe rozwiązanie...

Potrzebuję WC kompakt z odpływem poziomym o jak najmniejszej 'głębokości' (jak najmniejsza odległość miski od ściany z tyłu) no i żeby nie był dla krasnali tylko dla normalnych ludzi.

Ewentualnie, czy jest jakieś rozwiązanie z miską wiszącą na ścianie, ale ze spłuczką na zewnątrz, gdzieś obok, a nie za placami. Tudzież jakiś 'high-tech' ze spłuczką bez 10-litrowego zbiornika.

Jak byłem mały, to kibelek w bloku był taki, że nie dawało się zamknąć drzwi. Wtedy przenieśliśmy spłuczkę wyżej i na bok.

Ale spłuczki nie były zintegrowane z muszlą i się dało.

Widzę, że na allegro nadal są takie zbiorniki pod hasłem "SPŁUCZKA ZBIORNIK DOLNOPŁUK"

Napisano
47 minut temu, iwik napisał:

Górnopłuk:

898a3c4dac6f0c19e1332d7499ac3ef4.jpg

Jedyne 2600 zł  komplet.

Napisano
  • Autor

Górnopłuk:

Nawet o tym myślałem, ale to rozwiazanie sprzed 100 lat.
Kurdę mamy 21 wiek. Nie ma jakiegoś rozwazania pozwalającego na powieszenie miski na ścianie przy odpływie i po prostu podlaczenie do niej węża elastycznego z zimną wodą?

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Napisano
2 minuty temu, iwik napisał:

Nawet o tym myślałem, ale to rozwiazanie sprzed 100 lat.
Kurdę mamy 21 wiek. Nie ma jakiegoś rozwazania pozwalającego na powieszenie miski na ścianie przy odpływie i po prostu podlaczenie do niej węża elastycznego z zimną wodą?

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Jeszcze takie rozwiązanie - często w tamtym bloku z dzieciństwa ludzie zmieniali spłuczkę na ciśnieniową.

Schell-Spluczka-cisnieniowa-do-WC-Schell

Napisano
  • Autor
Teraz, maras77 napisał:

Jeszcze takie rozwiązanie - często w tamtym bloku z dzieciństwa ludzie zmieniali spłuczkę na ciśnieniową.

To pamiętam jeszcze :hehe:.

No właśnie o coś takiego chodzi, tylko w nowszej wersji... jakiś przycisk na klozecie czy coś, zamiast takiej "pięknej" klasycznej klamki.

Jak nie ma to taki kompakcik zobaczę gdzieś:

Podobny obraz

wygląda bardziej nowocześnie niż taki zwykły kompakt i chyba mniej miejsca zabiera...

Napisano

Koło ma serię Pico. U rodziców w jednej z łazienek jest taki 15 letni kompaktowy kibelek i jest on wyraźnie krótszy od standardu. Naturalnie duży tyłek też będzie mieścił się trochę mniej.

Napisano
50 minut temu, Harp napisał:

Koło ma serię Pico. U rodziców w jednej z łazienek jest taki 15 letni kompaktowy kibelek i jest on wyraźnie krótszy od standardu. Naturalnie duży tyłek też będzie mieścił się trochę mniej.

mam, używam od 15 lat :ok:

Napisano
mam, używam od 15 lat :ok:

U mojej mamy założyliśmy taki bo mało miejsca i daje rade.. Spokojnie da się wysrać... [emoji6]

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Napisano
Godzinę temu, DZIDA napisał:

U mojej mamy założyliśmy taki bo mało miejsca i daje rade.. Spokojnie da się wysrać... emoji6.png

Ja mam swoją osobistą małą łazieneczkę, gdzie mam prysznic, malutki zlewik i mały kompakcik - od 15 lat używam i nie narzekam :ok:

Mój babiniec korzysta z drugiej, większej łazienki ;]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.