Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uszczelka drzwi trzeszczy,skrzypi

Featured Replies

Napisano

Witam jak w temacie jakieś pomysły czym to zlikwidować,latem problemu nie było występował w tamtym roku jesień,zima i obecnie temat wrócił.Co zrobiłem to umyłem,odtłusciłem uszczelką,ramę drzwi w miejscach styku z gumą,nie smarowałem żadnym preparatem po opinie różne.Trzeszczy uszczelka drzwi kierowcy auto 2 letnie i takie problemy 😒

Napisano
11 minut temu, rwIcIk napisał:

Wazelina techniczna na uszczelkę :ok:

Ja dałbym delikatnie smar silikonowy.

Napisano

SZTYFT OCHRONNY DO USZCZELEK TURTLE WAX 38 ML

Napisano
  • Autor

w domu mam wazelinę spróbuję tym natrzeć uszczelkę.

Napisano

Silikon w sprayu. Co roku jesienią i auto się większą cisza nawet odwdzięcza i innym odgłosem przy zamykaniu

...

Napisano
  • Autor

Nie luzu nic~sprwdzałem na zawiasach siedzi sztywno.Kuźwa auto 2a lata 27kkm i takie żeczy!

Napisano
24 minuty temu, robert2609 napisał:

Nie luzu nic~sprwdzałem na zawiasach siedzi sztywno.Kuźwa auto 2a lata 27kkm i takie żeczy!

Zbyt mocno umyłeś i odtłuściłeś uszczelki.

Uszczelki się natłuszcza :old:

Napisano
  • Autor

Hmm no nie wiem jedniu krzyczą,że uszczelek się nie dotyka nie natłuszcza ma być sucha inni o konserwacji uszczelek piszą wypracowania.Zrobię jak pisałeś wazeliną i sprawdzę czy się uciszy menda!

Napisano

Wazelina powoduje szybsze starzenie się gumy. Silikon w sprayu załatwia temat.

Napisano
1 godzinę temu, robert2609 napisał:

Niestety ale kłania się sztywność nadwozia w połączeniu z dziwnym materiałem uszczelek.. Buda pracuje, uszczelki są jakie są, a myjąc samochód pewno wymyłeś  uszczelki i taki efekt. Pierwszej zimy w moim też mi się objawiło coś takiego -  ponieważ gwarancja, to zgłosiłem przy przeglądzie i przesmarowali uszczelkę wazeliną techniczną. Problem zniknął i nie pojawił się dopóki wiosną nie umyłem gruntownie samochodu, razem z uszczelkami i wszelkimi zakamarkami. Zaopatrzyłem się w środek do uszczelek, przesmarowałem i robię tak co kilka miesięcy.

Dziwne zjawisko - wcześniej tylko raz się z tym spotkałem - ojciec lata temu tak miał w VW Touranie.

Napisano
Godzinę temu, rwIcIk napisał:

Zbyt mocno umyłeś i odtłuściłeś uszczelki.

Uszczelki się natłuszcza :old:

Kiedyś silikonowałem albo wazelinowałem uszczelki i zawsze po jakimś czasie skrzypiało.

Obecnym samochodem jeżdżę już 3 rok, samochód ma prawie 7 lat - kompletnie nie dbam o uszczelki i nic nie skrzypi.

Zgłupiałem.

Napisano
1 minutę temu, Marcin L. napisał:

Kiedyś silikonowałem albo wazelinowałem uszczelki i zawsze po jakimś czasie skrzypiało.

Obecnym samochodem jeżdżę już 3 rok, samochód ma prawie 7 lat - kompletnie nie dbam o uszczelki i nic nie skrzypi.

Zgłupiałem.

Jak nie wiesz co robić, lepiej nic nie robić ;]

Ka też raczej nie zajmuję się uszczelkami i nie skrzypią :ok:

Napisano
1 godzinę temu, Marcin L. napisał:

Zgłupiałem.

Gratuluję. Jeżeli nie trzeszczy, to najprawdopodobniej uszczelki są z lepszego materiału albo buda jest sztywniejsza i mniej pracuje na nierównościach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.