Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skąd takie zużycie bieżnika opony?

Featured Replies

Napisano

Auto 4x4, opony Continental z 2016 roku, tylko jedna opona tak zużyta na prawym przodzie, zbieżność ustawiana pół roku temu. Rozmiar opon to 235/55/17. Jakieś pomysły gdzie szukać przyczyny :nie_wiem:

IMG_20181003_153116.jpg

IMG_20181003_153119.jpg

IMG_20181003_153126.jpg

IMG_20181003_153132.jpg

Edytowane przez Tilok

Napisano

u mojego teścia identycznie rozpadają się fuldy, inne opony pomimo takich samych warunków użytkowania nie wykazywały takiego zużycia. W jego przypadku wydaje mi się, że winna jest kiepska mieszanka. Może u Ciebie jest podobnie, szczególnie, że tylko jedna opona tak wygląda. Ja bym próbował to zareklamować.

Napisano

Dla mnie ewidentnie to jakość opony a nie wina zbieżności. Dzisiaj złapałem kapcia i podjechałem na wulkanizację roczne uniroyale po przejechaniu 70 tyś km są strasznie spękane jakby z 10 lat miały... 

Napisano
2 minuty temu, Luke16 napisał:

Dla mnie ewidentnie to jakość opony a nie wina zbieżności. Dzisiaj złapałem kapcia i podjechałem na wulkanizację roczne uniroyale po przejechaniu 70 tyś km są strasznie spękane jakby z 10 lat miały... 

U mnie roczne uniroyale po przejechaniu 5kkm są jak nówki, Twoim może już przebieg bokiem wychodzi.

Napisano

Wygląda jak Nokian ze spartaczonej serii.

Reszta opon na tą samą datę produkcji (ten sam tydzień) ?

Edytowane przez mati_lecha

Napisano

Wadliwa mieszanka gumy.

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, mati_lecha napisał:

Reszta opon na tą samą datę produkcji (ten sam tydzień) ?

Tak

Napisano

A nie było czegoś między nadkolem a oponą jakiś czas? Poszukaj śladów na podwoziu. 

Moim zdaniem bardzo regularny pasek - jakby opona była maltretowana przez kawał czegoś twardego. 

Napisano
  • Autor
40 minut temu, KTB napisał:

A nie było czegoś między nadkolem a oponą jakiś czas? Poszukaj śladów na podwoziu. 

Moim zdaniem bardzo regularny pasek - jakby opona była maltretowana przez kawał czegoś twardego. 

No właśnie nie przypominam sobie takiej sytuacji.

Napisano
Godzinę temu, Tilok napisał:

No właśnie nie przypominam sobie takiej sytuacji.

Czasem można załatwić gumę buksując w błocie czy śniegu, gdzie ni stąd ni z owąd pod spodem jest wredny kamol. 

Napisano
Dnia 4.10.2018 o 09:08, KTB napisał:

Dnia 4.10.2018 o 10:51, KTB napisał:

Czasem można załatwić gumę buksując w błocie czy śniegu, gdzie ni stąd ni z owąd pod spodem jest wredny kamol. 

I tak z obu stron opony?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.