Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Łańcuchy czy maty ?

Featured Replies

Napisano

Byłbym wdzieczny za opnie ... 

Potrzebuje sezonowo z racji przepisów w niektórych rejonach łańcuchy śniegowe ... auto AWD, klasyczne nieodłaczane przez elektronikę. 

Polecicie coś sensownego, w miare rozsądnego cenowo, szybkiego do zakładania ? Łańcuchy ? Maty ze specjalnym systemem ? 

Kupowac 4 ? 

Dziękuje za wszelkie sugestie i porady 

Napisano

Kupile na wyjazd do Austrii jakies najtansze łańcuchy za ok. 60 zl. 

Zakladanie tego w brudnym aucie i sniegu po kostki srednio przyjemne ale spełniły swoje zadanie i dojechalem do osrodka. Bez łańcuchów sie nie udalo. 

Takze jesli maja to byc tylko lancuchy pro forna o 4x4 daje rade to takie. 

Jak chcesz wygodne zakladanie to idz w rozwiazanie Thule gdzie montuje sie adapter na srodek kola a w razie czego tylko doczepia specjalna obrecz.  Ale 60 zl to nie kosztuje. 

No i jak naped na 4 kola to 4szt lancuchow. 

Co do mat to nie wiem, nie uzywalen. 

Edytowane przez Chalek

Napisano

Nie wiem co masz przez maty na mysli ale jesli te skarpety to one nie sa dopuszczone w Austrii.

Napisano

Koenig mial takie co zakladasz i same sie napinaja

Napisano
  • Autor
36 minut temu, zinger napisał:

Nie wiem co masz przez maty na mysli ale jesli te skarpety to one nie sa dopuszczone w Austrii.

Są takie maty, które maja „elementy przypominające łańcuchy czy gąsiennicę” i maja certyfikaty na AT 

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, franki napisał:

Mam Koenig z automatycznym napinaniem

Ok, rozumiem ze polecasz, bo jak spojrzałem są rozsądne cenowo ... muszę jeszcze się przymierzyc pod kątem małej ilości miejsca między oponami a nadkolem ...

Napisano
Godzinę temu, Chorzyn napisał:

Ok, rozumiem ze polecasz, bo jak spojrzałem są rozsądne cenowo ... muszę jeszcze się przymierzyc pod kątem małej ilości miejsca między oponami a nadkolem ...

Mam Konig T2 Magic - rewelacyjnie prosto się zakłada: przetestowane w -10stC, jak mi auto utknęło w zaspie.

Mam też Pewag Sportmatik SMX (dwunapinaczowy) do SUVa (dołączany tył) - nie musiałem testować w ekstremalnych warunkach, ale na sucho są banalne w montażu.

Koniga kupiłem w dobrej cenie w InterPack (negocjowałem). Pewag to wyższa półka cenowa, ale auto duże, ciężkie i w "kiśllu", więc wolałem kupić coś lepszego. Tak sobie patrzę, że Pewaga można teraz trafićw dobrej cenie (patrzyłem na te w moim SUVowym rozmiarze).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.