Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co zepsuł mechanik?

Featured Replies

Napisano

Wymieniali mi ostatnio zacisk w fiacie bravo z tylu. Po odbiorze hamulec jest miekki i nie łapie od góry tylko od połowy wcisniecia. W poniedziałek to będę reklamował. Pytanie co tam zepsuli? Jakieś odpowietrzenie czy co?

Napisano

Jeżeli to była tylko wymiana zacisku to objawy wskazują na powietrze.

Napisano
Godzinę temu, amazaque napisał:

Jeżeli to była tylko wymiana zacisku to objawy wskazują na powietrze.

Albo na razie jest miękki i wraca. Pojeździj z tydzień dwa, jeśli nie ustąpi to wtedy reklamuj.

Napisano
Godzinę temu, Cinek napisał:

Albo na razie jest miękki i wraca. Pojeździj z tydzień dwa, jeśli nie ustąpi to wtedy reklamuj.

Samo ma się odpowietrzyć/naprawić?

Napisano
14 minut temu, volf6 napisał:

Samo ma się odpowietrzyć/naprawić?

Nie piszę o odpowietrzeniu. Gdyby wszystkie awarie hamulców się do tego sprowadzały życie byłoby śliczne.

Napisano

Wymieniali mi ostatnio zacisk w fiacie bravo z tylu. Po odbiorze hamulec jest miekki i nie łapie od góry tylko od połowy wcisniecia. W poniedziałek to będę reklamował. Pytanie co tam zepsuli? Jakieś odpowietrzenie czy co?

Źle odpowietrzony zacisk lub w zależności od konstrukcji zacisku tłoczek schowany za głęboko i jeszcze nie "przeskoczył" spróbuj zaciągnąć ręczny do oporu jednocześnie wciskając hamulec nożny do oporu i tak kilka razy, jeżeli tu tkwi problem to po takim zabiegu poczujesz, że pedał znowu stawia opór wysoko i jest twardszy i już będzie ok, a jeżeli to nie pomoże to zacisk zapowietrzony i trzeba jechać i kazać poprawić.

Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka

Napisano
4 godziny temu, bielaPL napisał:

Tylne zaciski ze zintegrowanym ręcznym czasem ciężko odpowietrzyć za pierwszym razem, bo powietrze gromadzi się w tłoczku i wtedy trzeba pojeździć i powtórzyć. Ewentualnie przyzwyczaiłeś się to wysokiego pedału hamulca, gdy zacisk wcześniej stał dęba, a teraz bierze tak, jak powinien.

Napisano
  • Autor
Tylne zaciski ze zintegrowanym ręcznym czasem ciężko odpowietrzyć za pierwszym razem, bo powietrze gromadzi się w tłoczku i wtedy trzeba pojeździć i powtórzyć. Ewentualnie przyzwyczaiłeś się to wysokiego pedału hamulca, gdy zacisk wcześniej stał dęba, a teraz bierze tak, jak powinien.
Nie. Mam go od 10 lat i zawsze było ok :). Dzięki wszystkim za rady. Wiem już jak gadać
Napisano
4 godziny temu, kaczorek79 napisał:

Dokładnie. Niektórzy producenci  dają sprzedają takie zaciski napełnione płynem w celu uniknięcia problemu.

A ta jazda to najlepiej na dziurawej drodze - wibracje sprzyjają uwolnieniu powietrza z tłoczka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.