Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakupy garażowe

Featured Replies

Napisano

Takie pytania na szybko przed zakupami:

1) Czy taka myjka z Lidla daje radę? Nie wiecie czy była już wcześniej w ofercie Lidla, czy to coś nowego?

image.png.28e5c34dadf8e79222f117dcb60115f9.png

2. Jaki kompresor do amatorskiego użytku? Coś przedmuchać, napompować, etc.. raczej narzędzi pneumatycznych nie będę używał, malował chyba też nie. FAjnie jakby nie był masakrytycznie głośny :ok:

3. Imadło ;] Czy technologia poszłą tu do przodu? Sterowania ze smartphone'u nie potrzebuję ;)

4. Marzy mi się wiertarka stołowa - ile $$$ trzeba wydać żeby wierciła prosto dziury i wytrzymała lata sporadycznej pracy... 

Pochwalcie się swoimi spostrzeżeniami ;) 

Napisano
21 minut temu, luccass napisał:

1) Czy taka myjka z Lidla daje radę? Nie wiecie czy była już wcześniej w ofercie Lidla, czy to coś nowego?

Parametry (na papierze) ma niezłe, jeżeli sie spisuje jak inne sprzęty tej marki to IMHO warto.

Wszystkie myjki tej klasy nie nadają się do ciągłej, dłuższej pracy i trzeba o tym pamiętać, czyli jak myje się większy podjazd czy taras to trzeba robić przerwy. Ja tak zajeździłem swojego Karchera.

23 minuty temu, luccass napisał:

2. Jaki kompresor do amatorskiego użytku? Coś przedmuchać, napompować, etc.. raczej narzędzi pneumatycznych nie będę używał, malował chyba też nie. FAjnie jakby nie był masakrytycznie głośny :ok:

Kompresor jest głośny, widziałem różne i wszystkie buczały. Do domu taki z marketu w zupełności wystarczy, ja mam z Castoramy. Warto jedynie zainwestować w lepsze /firmowe akcesoria.

24 minuty temu, luccass napisał:

3. Imadło ;] Czy technologia poszłą tu do przodu? Sterowania ze smartphone'u nie potrzebuję ;)

Nie zauważyłem. Jest za to spory wybór mniejszy imadł, jak nie potrzebne ciężkie sprzęty.

Napisano
31 minut temu, luccass napisał:

Mamy taką z lidla (inna oczywiście) kupioną z 4 lata temu. Po 3 latach zaczęła ciec woda, brak możliwości zakupu uszczelek, trzeba rzeźbić. Wszystko fajnie, ale wole Karcher.

Teraz kupiliśmy Tagred 50L, zwykły chińczyk, coś tego typu starczy do domowego użytku. Osobiście mam metabo, dość porządny sprzęt, ale już nieco więcej kosztuje.

4. Marzy mi się wiertarka stołowa - ile $$$ trzeba wydać żeby wierciła prosto dziury i wytrzymała lata sporadycznej pracy... 

Napisano
30 minut temu, luccass napisał:

Ad1. Kolega kupował myjlę w lidlu kilka lat temu - wygląda podobnie, działa, pasują akcesoria Karchera. W ogóle to nie wiem czy nie robi ich Kärcher, albo to np. stare modle Kärchera. Ważne, że ma aluminiową pompę.

Ad2. Kiedyś pytałem o to ;) Głośny to będzie każdy, do przedmuchania czy napompowania koła też starczy każdy, ale myślę że taki 24 litry będzie wystarczający - jeszcze nie za duży i stosunkowo niedrogi, a zarazem w zupełności da radę. Lepiej dołożyć do lepszego osprzętu niż większej butli.

Ad3. Jakieś specjalne potrzebujesz? Ja kupiłem swego czasu jakieś nieduże imadło za 50 zł w biedrze i jak trzeba coś nim złapać, to łapie. Fakt, brakuje ustawiania smartfonem siły ścisku oraz programowania ruchu (trzymasz szlifierkę, a imadło obraca obrabiany element), ale da się przeżyć ;);)

Ad4. Nie znam się ;)

Napisano
  • Autor

Trzeba będzie uskutecznić polowanie na myjkę w Lidlu i zobaczyć czy jakiś kompresor w promocji się nie trafi. A i imadła poszukać ;) 

Napisano
2 godziny temu, komor napisał:

Mamy taką z lidla (inna oczywiście) kupioną z 4 lata temu. Po 3 latach zaczęła ciec woda, brak możliwości zakupu uszczelek, trzeba rzeźbić. Wszystko fajnie, ale wole Karcher.

To samo miałem z Karcherem ... tydzień po gwarancji :(.

Napisano
9 godzin temu, sherif napisał:

Parametry (na papierze) ma niezłe, jeżeli sie spisuje jak inne sprzęty tej marki to IMHO warto.

Wszystkie myjki tej klasy nie nadają się do ciągłej, dłuższej pracy i trzeba o tym pamiętać, czyli jak myje się większy podjazd czy taras to trzeba robić przerwy. Ja tak zajeździłem swojego Karchera.

Ja w te wakacje czyściłem myłem pierwszy raz od 17 kostkę.

4 dni mycia po jakieś 3-4 godziny.

Na raz jechałem ok. godziny.

Myjka Karcher z marketu z jakiejś promocji za ok. 250 PLN.

Kupiona z 10 lat temu i bardzo rzadko używana.

Napisano
2 godziny temu, Tomo napisał:

Ja w te wakacje czyściłem myłem pierwszy raz od 17 kostkę.

4 dni mycia po jakieś 3-4 godziny.

Na raz jechałem ok. godziny.

Myjka Karcher z marketu z jakiejś promocji za ok. 250 PLN.

Kupiona z 10 lat temu i bardzo rzadko używana.

Też tak raz czy dwa zrobiłem, w końcu zaczęła ciec a koszt naprawy był nieopłacalny.

Przy kolejnej jak kupowałem akcesoria gość mi powiedział, ze to std błąd i nie można tych myjek tak używać bo predzej czy później padną. Trzeba robić przerwy.

• 2 tygodnie później...
Napisano

ad4 - byłem dzisiaj w Lidlu i były wiertarki stołowe, za bodajże 333, wyglądały porządnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.