Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2020 (Volvo?) Polestar 2 - EV dla ludu aby pokonac Tesla 3

Featured Replies

Napisano

Podobno 2 jest lepsze niz 3.

Bazuje na Volvo Compact Modular Architecture- a wiec % masa czesci juz jest.

e4e8a48128ffa8f2ec64a5bede31185a.jpg

Dwa elektryczne motory - po jednej na os.

Total 300kW & 660Nm.

0-100km/h w 4.9sec

78kWh bateria- ma dac ok.500km zasiegu.

5e4f4f4e6ed076652ba99f607b6a3734.jpg

Launch edition w D [emoji629][emoji629][emoji629]za €39,900 ojro

Produkacja od 2020 Made in [emoji630] China z export do [emoji1099]

0585bd146f624566b379bc14345c2272.jpg

72c0115b93a53aa71f84968b938c634c.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

U mnie w pracy maja sluzbowe Volvo z tymi tabletami i po raz kolejny sie do tego doczepie poniewaz to chinski samochod obsluga przypomina chinskiego tableta. Dla mnie to beznadzieja. Wsiadz i porownaj ze swoim golfem lata swietlne przed Volvo.

Napisano
15 minut temu, wujekcybul napisał:

U mnie w pracy maja sluzbowe Volvo z tymi tabletami i po raz kolejny sie do tego doczepie poniewaz to chinski samochod obsluga przypomina chinskiego tableta. Dla mnie to beznadzieja. Wsiadz i porownaj ze swoim golfem lata swietlne przed Volvo.

no, nie wiem

miałem kilka VW (ostatni z 2016)

a teraz mam Volvo

i to i to, baaardzo poprawnie, a powiedziałbym nawet ze volvo lepsze, subiektywnie...

Napisano
24 minuty temu, akisel napisał:

no, nie wiem

miałem kilka VW (ostatni z 2016)

a teraz mam Volvo

i to i to, baaardzo poprawnie, a powiedziałbym nawet ze volvo lepsze, subiektywnie...

Nalezaloby porownac np Audi A6 2019 vs nowe Volvo. 

Napisano
4 minuty temu, wujekcybul napisał:

Nalezaloby porownac np Audi A6 2019 vs nowe Volvo. 

pisales o golf ;)

Napisano
15 minut temu, wujekcybul napisał:

Jezdzilem XC40. I o ile auto fajne to infotainment do bani. Nie znajdowal miejscowosci do ktorych sie nawigowalismy. Jak ustawialismy cos wiekszego w okolicy to trasa wyznaczana potrafila byc dluzsza o 50km od tej z googla czy waze. Podlaczalismy sie przez carplay albo andrut auto i bylo lepiej, ale juz przeniesc nawigacji wyswietlonej z telefonu na zegary sie nie da. Tam tylko orygianalne navi sie wyswietla - a jest do bani. 

Napisano
5 minut temu, Filipfm napisał:

Podlaczalismy sie przez carplay albo andrut auto i bylo lepiej, ale juz przeniesc nawigacji wyswietlonej z telefonu na zegary sie nie da. Tam tylko orygianalne navi sie wyswietla - a jest do bani. 

VAG ma tak samo, GM przez AA tylko na ekranie navi, przy zegarach tylko ori. Tak jest przynajmniej dla tradycyjnych zegarow, nie wiem jak dla VC.

Edytowane przez zinger

Napisano
8 minut temu, Filipfm napisał:

Jezdzilem XC40. I o ile auto fajne to infotainment do bani. Nie znajdowal miejscowosci do ktorych sie nawigowalismy. Jak ustawialismy cos wiekszego w okolicy to trasa wyznaczana potrafila byc dluzsza o 50km od tej z googla czy waze. Podlaczalismy sie przez carplay albo andrut auto i bylo lepiej, ale juz przeniesc nawigacji wyswietlonej z telefonu na zegary sie nie da. Tam tylko orygianalne navi sie wyswietla - a jest do bani. 

od jakiegos czasu, pierwszy samochód w którym swiadomie nie chciałem navi, bo w poprzednich praktycznie używałem, tylko googl :)

Napisano
10 minut temu, Filipfm napisał:

ale juz przeniesc nawigacji wyswietlonej z telefonu na zegary sie nie da.

Jak to? Przeciez o to wlasnie chodzi w Android Auto.

Napisano
1 minutę temu, wladmar napisał:

Wyswietlalo sie na głównej jednostce infotainment. Ale między zegarami tylko mapa z natywnej navi. 

Napisano
1 minutę temu, wladmar napisał:

Jest przeniesiona - na ekran navigacji. Miedzy zegarami wyswietla tylko ori navi. Tam mam przynajmniej u siebie i podejrzewam ze pozostale auta z grupy VAG.

Napisano
  • Autor

Golf mogę krytykować za wiele rzeczy, ale o infotainment system rzeczywiście nie. [emoji106][emoji18]

Ale - znów VAG zrobił kierowców Beta testerami. R miał problemy z systemem, kamera nie działała, czujniki nie działały, jak 7.5 wyszedł, VAG wymieniał na ... nowy czyli stary, który działał jakieś 4K km i potem znów. Powód, nie mieli rozwiązania.

Ale w końcu dopracowali, ja z 2018 nie mam żadnego (jak narazie) problemu.

Volvo, tak system IMVHO [emoji90] ale wydaje się od początku być lepiej - znów obsługa gorsza.

Jak dla mnie wzorem był Audi MMI i Sync 2 Ford, Missus ma teraz Sync 3 i ... IMVHO nie jest tak dobry jak Sync 2 ale jak cholernie intuicyjny, szybki i działa [emoji106]

c2026b6143adbb777afb53f8c2c2b182.jpg

Sent from my iCrap X using Tapacrap
Napisano
1 godzinę temu, akisel napisał:

pisales o golf ;)

W Golf tez swietnie dziala ale to inna klasa i Audi ma wiecej funkcji.

1 godzinę temu, Filipfm napisał:

Dlatego mowie, ze to jest troche bez sensu placisz wor pieniedzy auto niby nowoczesne a jest do bani. To ja juz bym wolal zwykle pokretla i bez navi.

1 godzinę temu, zinger napisał:

VAG ma tak samo, GM przez AA tylko na ekranie navi, przy zegarach tylko ori. Tak jest przynajmniej dla tradycyjnych zegarow, nie wiem jak dla VC.

:hmm: Mysle, ze to kwestia czasu i to wlacza albo VCDS da sie ogarnac. Juz teraz nie pamietam ale na yt widzialem jak ktos wyswietlal ale nie wiem jaki to byl model.

Napisano
Godzinę temu, OZI napisał:

Jak dla mnie wzorem był Audi MMI i Sync 2 Ford, Missus ma teraz Sync 3 i ... IMVHO nie jest tak dobry jak Sync 2 ale jak cholernie intuicyjny, szybki i działa emoji106.png

Nie oczekuje od Francuzow zeby zrobili lepiej bo to niemozliwe ale kopiujacy Chinole wszystko i wszystkich, ze nie potrafia tego ogarnac? Nie jestem w stanie tego pojac. To samo Japonce no dramat! Kraj elektroniki i nie potrafia. Ja mam dobre rozwiazanie i w sumie pomysl na biznes. Zaprojektowac jakies ustrojstwo wielkosci paczki papierosow z jakims fajnym oprogramowaniem do obslugi auta i producenci dostawialiby tylko nakladke pasujaca do modelu i wkladali ekran. :bananevil:Nie wierze, ze to jest jakis rocket science i skosnoocy nie potrafia tego ogarnac. Pewnie chodzi o koszty.

Napisano
  • Autor
Nie oczekuje od Francuzow zeby zrobili lepiej bo to niemozliwe ale kopiujacy Chinole wszystko i wszystkich, ze nie potrafia tego ogarnac? [..]ac. Pewnie chodzi o koszty.

Akurat China ma się z tym świetnie, problem to język [emoji1]

Nie żartuje, oto Made in China gdzie system bije nawet Audi MMI ... tylko ze po Eng [emoji636] potrafi ok 25% tego co po chińsku [emoji630]

b2f274a4c8f08a9f7a4911bc41f17849.jpg

7e39931deaac72935ea097cd84666ebc.jpg

4cdec5f04d89b1e87ad623d2a7527515.jpg

4f5362b646e824bc165b8700a8a8cf46.jpg

Nie tyle koszty, co koszty licencji. Np VAG to nie VAG - jeśli dobrze pamietam to Panasonic.

Deal zakazuje używać nie tylko sw ale również komponentów.

Po prostu Japan za późno się rzuciło do walki, i nikt sensowny nie został.

Np. Apple Car Play idzie do Toyota teraz na US & EU. Asia Pacific nie... powód, jeden z komponentów - jeśli dobrze rozumiem mały kondensator jest klepany przez kogos kto ma wyliaczny deal na używanie, i jak np da się to ominąć w EU & USA, to już nie w Asia Pacific bo musza komus zapłacić chyba $100 od pudełka. To dużo. Milion aut rocznie - i ktoś jest bogaty.

Wiec, mimo ze dla klienta system ma wyglądać tak samo, HW na Asia-Pacific się różni... bo nie ma mowy, żeby ci Toyota $100 za sztukę zapłaciła ...

Masz racje, ze jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o sex i $$$... [emoji51]

Napisano
15 minut temu, OZI napisał:

Po prostu Japan za późno się rzuciło do walki, i nikt sensowny nie został.

Suzuki ma system multimedialny Boscha, bardzo zreszta fajny, idealnie wspolpracujacy z Android Auto. 

Napisano
3 godziny temu, wujekcybul napisał:

Czasami jeżdżę służbowym Volvo V60, takim 2-4 letnim, coś koło tego. Obsługa mediów w tym aucie tragedia, tak beznadziejnego rozwiązania nie widziałem. Nawet napaćkana guziczkami Astra J ma czytelniejsze rozwiązania niż to Volvo.

Napisano

IMHO to kwestia przyzwyczajenia. Ja nie narzekam na system Volvo, jest dla mnie intuicyjny. Poza tym każde Volvo gra dobrze, tak jak wyższe zestawy u innych. 

Jedynie do czego się mogę przyczepić to nieintuicyjne wprowadzanie adresów w navi, które jest dość powolne ... bo szuka w bazie całej Europy (mimo, że wybrany jest dany kraj). Samo prowadzenie nie mam zastrzeżeń, używam bardzo często OEM navi :ok:, ma nawet dobrze działające info o korkach i darmowe aktualizacje ;).

Radio zbierała ładnie, dodatkowe źródła jak HDD, BT, czy USB tez działają dobrze czy to przy sterowaniu przy radiu czy z kierownicy. Nie działa niestety wybieranie głosowe w j. pol.

W nowym chwilę się bawiłem i wygląda ok. Navi z google maps nie wyświetla się między zegarami, jedynie z navi OEM. U kolegi w Arteonie jest podobnie.

Jeżdżę czasem 2-letnim CC i tam IMO jest gorszy system i znacznie słabsza navi.

Napisano
15 godzin temu, OZI napisał:

Podobno 2 jest lepsze niz 3.

To ten co ma mieć złote pasy bezpieczeństawa?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.