Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprawdzenie Fiat-a, mamy kogoś?

Featured Replies

Napisano

Cześć,

potrzebuje sprawdzić Fiat-a po Vin-ie, czy jest coś w historii. Pomoże ktoś? Mam do przejechania trochę km, a jakbyś coś wyszło to na starcie odpuszczam.

nr Vin:

ZFA35600006F40753

pozdrawiam

Edytowane przez steyr

Napisano

Kiedyś infolinia FAP pomagała przez telefon. Zadzwoń, spróbuj, może nadal pomagają.

Napisano
  • Autor

Tak zadzwoniłem do najbliższego ASO Fiata w okolicy i bez problemu gość mi sprawdził, wyszło ok.

Napisano
21 minut temu, steyr napisał:

wyszło ok. 

Autobaza - jest historia uszkodzeń chociaż to jeszcze o niczym nie świadczy. Cena za raport to 35 zł, chyba warto wydać i zobaczyć co i jak. Dlaczego samochód jest na ogłoszeniach w SK?

Edytowane przez shapyr

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, shapyr napisał:

Autobaza - jest historia uszkodzeń chociaż to jeszcze o niczym nie świadczy. Cena za raport to 35 zł, chyba warto wydać i zobaczyć co i jak. Dlaczego samochód jest na ogłoszeniach w SK?

No spoko, taka Auto Baza pewnie działa na zasadzie informacji od producentów. Telefonicznie dowiedziałem się odnośnie tego auta że był 1 wpis serwisowy przy 12kkm w listopadzie 2018r, 1 gwarancyjny z związku z jakąś przesłoną ale Pan z serwisu do końca nie mógł tego sprecyzować było tylko takie info. Z blacharskich rzeczy nie ma żadnego wpisu w Fiacie. Teoretycznie mogło być malowane w szopie u Janusza, ale to już się pewnie dowiem na miejscu jak się zdecyduje jechać. Tak jak zauważyłeś auto jest w SK.

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, shapyr napisał:

Ku..wa miałeś rację o ile te raporty są wiarygodne, raport mi wypluł że były 2 szkody obie na 1250Euro prawa strona była robiona/malowana wraz z przodem:facepalm: Jakim trzeba być kierowcą albo jakiego mieć pecha że obie szkody wystąpiły w ciągu 3 miesięcy:phi:

Edytowane przez steyr

Napisano
49 minut temu, steyr napisał:

Ku..wa miałeś rację o ile te raporty są wiarygodne, raport mi wypluł że były 2 szkody obie na 1250Euro prawa strona była robiona/malowana wraz z przodem:facepalm: Jakim trzeba być kierowcą albo jakiego mieć pecha że obie szkody wystąpiły w ciągu 3 miesięcy:phi:

1200 EUR to raczej nic poważnego się nie stało :)

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał:

1200 EUR to raczej nic poważnego się nie stało

Żeby stwierdzić czy  to dużo czy mało to trzeba by znać rynek usług na Słowacji i ceny napraw blacharskich. W systemie ASO nic nie ma więc może było robione u Ziutka w stodole i dlatego tylko tyle wyszło.

Napisano
  • Autor

Te raporty to ciekawa sprawa i różne ciekawe rzeczy wychodzą. Wygenerowałem wstępny raport swojego dziadka i wyszło że w roku 2015 na Vin mojego auta był generowany u nich raport 2 razy. Auto mam od czerwca 2014r. i do tej pory nigdy nie było wystawione do sprzedaży i nie będzie. Z kolei u brata wyszło że auto ma 1 szkodę na kwotę 1kpln, czas realizacji szkody się zgadza z tym że auto było wtedy na serwisie w ASO i poprawiane było spasowanie tylnej klapy. Auto z czerwca 2018r nie uszkodzone do tej pory w żaden sposób, a tu przyjdzie Ci klient i rzuci papierkiem że auto miało szkodę i weź się tu tłumacz. Temat tego auta odpuszczam z racji raportu no i jest to komis AAA Auto od początku byłem nastawiony na wałek;)

Edytowane przez steyr

Napisano
Dnia 1.03.2019 o 16:36, Maciej__ napisał:

1200 euro, to 5000 zł - dwa lata temu za malowanie dwóch błotników i zderzaka dałem 1500 zł, a słowacki rynek nie jest dużo (jeśli w ogóle) droższy od naszego

Oczywiście mogła być pierdoła, w stylu ktoś życzliwy porysował albo drobne puknięcie i wymieniany zderzak, ale zastanawiam się, czy nie może być tak, że w systemie jest 1200, a na prawdę było zero więcej. Auto po większym dzwonie, przyjedzie klient i jak zacznie sapać że "było robione", to pokazują i mówią "panie, lekka obcierka parkingowa, tutaj proszę rachunek".

Napisano
Dnia 1.03.2019 o 16:36, Maciej__ napisał:

1200 EUR w ASO to wymiana i malowanie pojedynczego elementu, więc nie ma się co bać takiego auta.

Każdy poważniejszy dzwon np. z wystrzałem poduszki dałby już kwotę kilkakrotnie większą.

Napisano
Dnia 1.03.2019 o 23:21, steyr napisał:

Auto z czerwca 2018r nie uszkodzone do tej pory w żaden sposób, a tu przyjdzie Ci klient i rzuci papierkiem że auto miało szkodę i weź się tu tłumacz

Jakbym trafił klienta, który by zrezygnował z auta, bo miało szkodę na 1000zł naprawioną w ASO, to chyba wskazałbym panu adres najbliższego gabinetu psychiatrycznego.

Napisano
27 minut temu, iwik napisał:

1200 EUR w ASO to wymiana i malowanie pojedynczego elementu, wc nie ma się co bać takiego auta. 

Sęk w tym, że ASO nic o naprawie nie wie jak wynika z wcześniejszego postu. Inna sprawa, że kiedyś wziąłem z AC jakieś 2,3 tys. (na kosztorys) za szkodę w ff mk1 a w sumie poza blachą na zewnątrz innych szkód nie było. Za tą kasę wymieniłem lampę, błotnik i zderzak (kupione w kolorze) i jeszcze zostało na zrobienie korozji na tylnej klapie.

Edytowane przez shapyr

Napisano
Dnia 1.03.2019 o 10:52, steyr napisał:

Cześć,

potrzebuje sprawdzić Fiat-a po Vin-ie, czy jest coś w historii. Pomoże ktoś? Mam do przejechania trochę km, a jakbyś coś wyszło to na starcie odpuszczam.

nr Vin:

ZFA35600006F40753

pozdrawiam

mi ASO Fiata  pomoglo, auto mialem z wloch. Nie wydrukowali ale pozwolili poczytac na monitorze .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.