Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hałas po wymianie amortyzatorów przednich

Featured Replies

Napisano

Cześć

Wymieniałem z kuzynem amortyzatory. Niby wszystko przebiegło pomyślnie, wpadły nowe amortyzatory (Sasch), nowe poduszki oraz łożyska amortyzatorów (SNR). Dodatkowo wszystkie śruby i nakrętki nowe. Po wymianie ok, auto było na zbieżności itd. Ostatnio jednak jechałem ponad 3 km brukowaną drogą i tragedia. Z kielichów dobiega niesamowity hałas. Wydaje mi się, że nieoryginalne poduszki weszły głębiej w kielichy przez co talerzyk montowany na kielichu wykłada się zamiast na kielichach na nakrętkach. Tak być moim zdaniem nie powinno i talerzyk powinien wykładać się gumowaną powierzchnią na kielichu. Nakrętki dołączone do amortyzatorów Sachs mają 10 mm wysokości. Nie wiem czy są to nakrętki dolne czy górne. Myśmy przyjęli że górne i na poduszki poszły stare, solidne nakrętki z kołnierzami, które są wyższe o ok. 3 mm. Talerzyk zawiesza się na nich ewidentnie. Co o tym sądzicie?

• 2 tygodnie później...
Napisano

talerzyk nie przylega do kielicha, tak było przynajmniej zawsze u mnie, niestety mój manual wymiany amortyzatorów już nie jest dostępny w DIY,u, tam było opisane wszystko jak zołrzyć i zdjęcia. amortyzatory Bilsteina miały problem z odbiciem, strasznie łomotały, może tu też ten problem jest.

Napisano
  • Autor

Na razie dokręciłem nakrętki pod dekielkami i jest trochę lepiej. Niepotrzebnie wymieniłem poduszki, bo oryginały były w przyzwoitym stanie.

• 3 tygodnie później...
Napisano

O ZBAWCO !!!!

a ja się tyle tego naszukałem.:sciana:

Napisano
  • Autor

Widziałem już wcześniej ten manual tylko nie wiem gdzie :) Wszystko zostało wykonane zgodnie ze sztuką. Języczek poduszki jest w linii wycięcia gumowej podkładki pod łożyskiem, a całość w linii z mocowaniem pod zwrotnicę na amortyzatorze. Znalazłem w garażu poprzednie poduszki (w idealnym stanie)  i chyba je założę zamiast zamienników.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.