Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

włącznik świateł przeciwmgielnych

Featured Replies

Napisano

Mam światła przeciwmgielne, których chyba nigdy nie używałem. Ostatnio stwierdziłem, że po włączeniu tych świateł nie podświetla się przycisk włączający. Wyjąłem go, ale nie widzę możliwości rozebrania bez totalnej demolki, a źródło światła znajduje się wewnątrz. Pytanie moje do Was: czy podświetlenie przełącznika powinno działać i czy naprawa sprowadza się do wymiany całego przełącznika na sprawny.

Jacem

Napisano
3 godziny temu, Jacem napisał:

Mam światła przeciwmgielne, których chyba nigdy nie używałem. Ostatnio stwierdziłem, że po włączeniu tych świateł nie podświetla się przycisk włączający. Wyjąłem go, ale nie widzę możliwości rozebrania bez totalnej demolki, a źródło światła znajduje się wewnątrz. Pytanie moje do Was: czy podświetlenie przełącznika powinno działać i czy naprawa sprowadza się do wymiany całego przełącznika na sprawny.

Jacem

Skoro i tak tego nie uzywasz, to po co w ogole naprawiac? ;] 

Napisano

Powinien się świecić piktogram i pasek nad nim po włączeniu.

Przełącznik jest złożony na zatrzaski. Widać je po bokach. Trzeba lekko rozgiąć obudowę w tych miejscach i się rozłoży.

Żarówki w środku masz opisane tutaj.

Napisano
  • Autor

Podziękowanie za wskazówki.

Stronka z żarówkami extra, jak dotąd nie natknąłem się na nią, a szperałem wiele. Świecenie zostało przywrócone. Faktycznie plastyki połączone są czterema wypustami, trochę tu trzeba zegarmistrzowskiej pracy, ale do nanotechniki jeszcze daleko.

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Przy okazji zapytam. Szykuję astrę g, do przeglądu, sprawdzam światła, a tu niespodzianka . Nie działają przeciwmgłowe, ani tylne ani przednie, to nie tylko , że nie świecą, ale nawet przekaźnika nie słychać, kontrolki również brak. Bezpieczniki sprawdzone. Ktoś coś?

Napisano

Wyjmij przekaźnik i zmostkuj piny 30 i 87 w jego gnieździe. Jeśli światła się zaświecą, to problem jest z multitimerem, albo przełącznikiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.