Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przyczepność gipsu

Featured Replies

Napisano

Mam w ścianie takie coś:

20200325_172345.thumb.jpg.54170915d41526fd9ca8bd6709426aa3.jpg

Muszę to "zategować" jakimś gipsem. Czy będzie się tego trzymał? Powierzchnia jest śliska, tworzywo.

Jeżeli sam gips nie da rady, to co dać na te rurki aby gips nie odpadł?

Napisano
  • Autor

Dzięki, właściwie o tynku nie pomyślałem. Zatem jutro w ramach wyjścia do sklepu po niezbędniki życiowe odwiedzę jakiś market budowlany ;)

Napisano
4 godziny temu, Bednar napisał:

Muszę to "zategować" jakimś gipsem. Czy będzie się tego trzymał? Powierzchnia jest śliska, tworzywo.

rotband, spryskaj wodą ze spryskiwacza i zakituj. Możesz pasek siatki wstawić.

Napisano

Tak jak piszą koledzy kup jakiś tynk gotowy, gips przyczepić się przyczepi ale jest kruchy i przy większe ilości może popękać. Na to gładź lub gips. Jeżeli jest to na dłuższym odcinku, warto zeszlifować/zeskrobać kilka mm tynku po bokach i dać siatkę/taśmę z zakładem - takie naprawy lubią pękać.

Napisano
  • Autor

Odcinek ma jakieś 6m, szerokość jak na zdjęciu, pod spodem w większości żelbet, tylko jakieś 1,5m cegła. Poza metrowym odcinkiem, gdzie są czyste rurki, reszta jest w jakimś stopniu pokryta pianką, która po ścięciu jest raczej przyczepna.

Dzięki za wskazówki.

Napisano

Jeśli jest dość głęboko można by zastosować np paski płyty rigips, na wierzch siatka, klej i po robocie :) a płytę można na placki kleju albo na pianoklej...

Napisano
  • Autor

Ogarnięte goldbandem. Wcześniej podcięte krawędzie, odkurzone, zagruntowane. Nie dało się płyt na to położyć, bo w niektórych miejscach rurka jest na równo z tynkiem. Ogólnie wygląda to solidnie, dzięki za porady.

Gdzieniegdzie wyszło odrobinę ponad płaszczyznę ściany z racji utrudnionego dostępu, muszę to dotrzeć. Gładź już czeka :)

Jeżeli coś gdzieś odejdzie, to w przyszłości tynk niemal na całej ścianie do wymiany - jest kilka głuchych miejsc. Na innych zewnętrznych parę lat temu już wymieniałem (właściwie zrobiono to na gwarancji).

Napisano
Dnia 25.03.2020 o 17:34, Bednar napisał:

Mam w ścianie takie coś:

szę to "zategować" jakimś gipsem. Czy będzie się tego trzymał? Powierzchnia jest śliska, tworzywo.

Pochwal się co to za klime montujesz? 

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, 4tyelement napisał:

Pochwal się co to za klime montujesz? 

Panasonic PZ35-VKE + moduł Wifi, "niewyszukany" model, mieli to na magazynie, nie musiałem czekać, od zamówienia do montażu równe 7 dni. Koszt niecałe 4700 z montażem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.