Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Discover Pro + We Connect Plus - a hotspot

Featured Replies

Napisano

Pytam tutaj, bo od dealera płyną sprzeczne informacje 😉 Moim zdaniem dealer albo jest niedouczony, albo istnieją jakieś inne przesłanki które by uniemożliwiały korzystanie z "We Connect Plus" (leasing??). Zatem - wg stron VW jeśli mamy Discover Pro i We Connect Plus, mamy możliwość rejestracji w systemie We Connect i potem wykupienie pakietów tutaj: https://vw.cubictelecom.com/pl - auto ma na wyposażeniu kartę e-sim. 

Co technicznie jeszcze jest potrzebne, by to zadziałało? Umowa na "We Connect" z dealerem/VW? Taka umowa kosztuje coś osobno? Gdzieś wyczytałem, że zarejestrować auto może tylko właściciel (tu będzie leasingodawca), ale kupując taki "wypasik" to chyba auto ma internet i możliwość kupowania pakietów danych?

Ktoś, coś?

@karax @Gordon_Shumway ?

Edytowane przez twinsen

Napisano
  • Autor

Sam sobie odpowiem - by był hotspot, potrzebna jest instalacja telefoniczna "Business" a ja będę miał "Comfort" czyli jakieś tam ładowanie indukcyjne i tyle. Szkoda :( 

Nie wiecie zatem, czy to jest kwestia sprzętu fizycznie wsadzonego, czy np. kwestia odblokowania tego jakimiś kodami?

A może da się w autoryzowanym serwisie dołożyć ten "Business"?

Napisano
  • Autor

A teraz zaś gościówa mi gada, że Car-Net to stara nazwa dla obecnych usług "We connect" i że jak mam "We connect plus" to mam wszystko co trzeba.

No nic, trzeba będzie to zweryfikować po odbiorze ;] 

Napisano
2 godziny temu, twinsen napisał:

Sam sobie odpowiem - by był hotspot, potrzebna jest instalacja telefoniczna "Business" a ja będę miał "Comfort" czyli jakieś tam ładowanie indukcyjne i tyle. Szkoda :( 

Nie wiecie zatem, czy to jest kwestia sprzętu fizycznie wsadzonego, czy np. kwestia odblokowania tego jakimiś kodami?

A może da się w autoryzowanym serwisie dołożyć ten "Business"?

Co tam w koncu zamawiasz?

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Maciej__ napisał:

Co tam w koncu zamawiasz?

Pasek R-Line.

Napisano
10 godzin temu, twinsen napisał:

Pytam tutaj, bo od dealera płyną sprzeczne informacje 😉 Moim zdaniem dealer albo jest niedouczony, albo istnieją jakieś inne przesłanki które by uniemożliwiały korzystanie z "We Connect Plus" (leasing??). Zatem - wg stron VW jeśli mamy Discover Pro i We Connect Plus, mamy możliwość rejestracji w systemie We Connect i potem wykupienie pakietów tutaj: https://vw.cubictelecom.com/pl - auto ma na wyposażeniu kartę e-sim. 

Co technicznie jeszcze jest potrzebne, by to zadziałało? Umowa na "We Connect" z dealerem/VW? Taka umowa kosztuje coś osobno? Gdzieś wyczytałem, że zarejestrować auto może tylko właściciel (tu będzie leasingodawca), ale kupując taki "wypasik" to chyba auto ma internet i możliwość kupowania pakietów danych?

Ktoś, coś?

@karax @Gordon_Shumway ?

Masz esim, coś na start dostaniesz potem kupujesz pakiet. Zakładasz konto potem wpisujesz vin auta i gotowe.

Edytowane przez sdss

Napisano

Ja mam zwykłego we connecta wiec nie pomogę. Ale z drugiej strony hotspota ma kazdy telefon wiec nie widzę sensu płacić za ich taryfy...

Napisano
48 minut temu, Pado napisał:

Ja mam zwykłego we connecta wiec nie pomogę. Ale z drugiej strony hotspota ma kazdy telefon wiec nie widzę sensu płacić za ich taryfy...

Tylko trzeba pamiętać o włączaniu lub kupić jakaś apk do automatyzacji , srajfon wyłącza HS jak się z niego nie korzysta, a tak się dzieje bo radio nie ciągnie danych  cały czas. 

Napisano
Godzinę temu, sdss napisał:

Tylko trzeba pamiętać o włączaniu lub kupić jakaś apk do automatyzacji , srajfon wyłącza HS jak się z niego nie korzysta, a tak się dzieje bo radio nie ciągnie danych  cały czas. 

tak, słyszałem, że w VW ajfon to srajfon i nie łączy się automatycznie z hotspotem...

Napisano
7 godzin temu, Pado napisał:

tak, słyszałem, że w VW ajfon to srajfon i nie łączy się automatycznie z hotspotem...

Nie tylko w VW z każdym urządzeniem nie aplowym.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Nadal nie działają pakiety danych od Cubic Telekom, nie jestem w stanie ich zamówić bo weryfikują dowód, ale ja nie o tym.

Jest napisane na stronach VW, że auto może mieć WiFi z własnego telefonu. Ustawiłem. Nadal nie pojawia się radio internetowe i aplikacje streamingowe.

Mamy kogoś kto się na tym zna, w VW? Czemu to nie działa?

Napisano
Dnia 24.08.2020 o 19:52, twinsen napisał:

Nadal nie działają pakiety danych od Cubic Telekom, nie jestem w stanie ich zamówić bo weryfikują dowód, ale ja nie o tym.

Jest napisane na stronach VW, że auto może mieć WiFi z własnego telefonu. Ustawiłem. Nadal nie pojawia się radio internetowe i aplikacje streamingowe.

Mamy kogoś kto się na tym zna, w VW? Czemu to nie działa?

To jest stary model dopiero nowe modele sa bardziej streamingowe. IMO co bys zrobil to nie bedzie dzialac super. Moje rozwiazanie to podlaczyc jakis normalny telefon z andoridem i na tym sie opierac, bedzie google maps i spotify. Gorzej z innymi apkami co ich android nie przewidzial.

Napisano
  • Autor
23 minuty temu, wujek napisał:

To jest stary model dopiero nowe modele sa bardziej streamingowe. IMO co bys zrobil to nie bedzie dzialac super. Moje rozwiazanie to podlaczyc jakis normalny telefon z andoridem i na tym sie opierac, bedzie google maps i spotify. Gorzej z innymi apkami co ich android nie przewidzial.

Nie to spoko przez Bluetooth Audio ja mogę sobie grać Spotify czy YT Music - ale myślałem że to będzie w aucie.

No i czy ja wiem czy to jest stary model? To nie jest już Car-Net tylko "We connect Plus", wszystkie możliwe opcje.

Ale zarejestrowałem się do TIDAL, jest tam sporo rzadkich płyt ;] 

Napisano
15 minut temu, twinsen napisał:

Nie to spoko przez Bluetooth Audio ja mogę sobie grać Spotify czy YT Music - ale myślałem że to będzie w aucie.

No i czy ja wiem czy to jest stary model? To nie jest już Car-Net tylko "We connect Plus", wszystkie możliwe opcje.

Ale zarejestrowałem się do TIDAL, jest tam sporo rzadkich płyt ;] 

Powinno byc tak, ze ta apka jest po prostu w radiu w aucie ale nie ma. To tylko opiera sie na podlaczonym telefonie :hehe: :facepalm: W XXI wieku to jest conajmniej dziwne.

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, wujek napisał:

Powinno byc tak, ze ta apka jest po prostu w radiu w aucie ale nie ma. To tylko opiera sie na podlaczonym telefonie :hehe: :facepalm: W XXI wieku to jest conajmniej dziwne.

Ja bym chciał żeby "Radio Nowy Świat" znalazło się wśród stacji które są natywnie w tym internetowym radio w aucie. A mogliby po prostu podpisać umowy ze Spotify, Tune-In Radio i mieć to z bańki ;] 

Napisano
2 minuty temu, twinsen napisał:

Ja bym chciał żeby "Radio Nowy Świat" znalazło się wśród stacji które są natywnie w tym internetowym radio w aucie. A mogliby po prostu podpisać umowy ze Spotify, Tune-In Radio i mieć to z bańki ;] 

Ja to najczesciej telefonu nawet nie podlaczam bo mnie szlag trafia z tymi kablami wlaczaniem i innymi. Nie dziala to tak jakbym chcial chociaz musze przyznac, ze na tle konkurencji i tak jest bardzo dobrze.

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, wujek napisał:

Ja to najczesciej telefonu nawet nie podlaczam bo mnie szlag trafia z tymi kablami wlaczaniem i innymi. Nie dziala to tak jakbym chcial chociaz musze przyznac, ze na tle konkurencji i tak jest bardzo dobrze.

Dlatego ja z Android Auto zrezygnowałem i po prostu kabel będzie wpięty do oryginalnej ładowarki Oneplus a ta do gniazda zapalniczki. Dźwięk przez Bluetooth, to mi wystarczy :) Jakby jeszcze dało się wyłączyć wbudowaną navi to by było już cudownie ;] 

Napisano
Teraz, twinsen napisał:

Dlatego ja z Android Auto zrezygnowałem i po prostu kabel będzie wpięty do oryginalnej ładowarki Oneplus a ta do gniazda zapalniczki. Dźwięk przez Bluetooth, to mi wystarczy :) Jakby jeszcze dało się wyłączyć wbudowaną navi to by było już cudownie ;] 

Ja jej uzywam i mi sie wyswietlaja ulice pomiedzy zegarami. :phi: Dzieki temu poznalem nazwy ulic o ktorych nie mialem pojecia :hehe: Porobilem tez pare modow OOBD eleven ale z tym dlugim kodowaniem to nie ogarniam :facepalm: 

Napisano
  • Autor
8 minut temu, wujek napisał:

Ja jej uzywam i mi sie wyswietlaja ulice pomiedzy zegarami. :phi: Dzieki temu poznalem nazwy ulic o ktorych nie mialem pojecia :hehe: Porobilem tez pare modow OOBD eleven ale z tym dlugim kodowaniem to nie ogarniam :facepalm: 

A właśnie, bo kogoś takiego szukałem 😉 Jakie ciekawe mody zrobiłeś? Mam linka do forum z tym, ale tam są czasem takie durne opisy że w sumie sam nie wiem co co zmienia ;] 

Napisano
11 minut temu, twinsen napisał:

A właśnie, bo kogoś takiego szukałem 😉 Jakie ciekawe mody zrobiłeś? Mam linka do forum z tym, ale tam są czasem takie durne opisy że w sumie sam nie wiem co co zmienia ;] 

Takie drobiazgi jak czestotliwoc mycia reflektorow, wylaczenie start stop, czulosc czujnika swiatla, mruganie dlugimi razem z przeciwmgielnymi, wylaczenie DRL jak zaciagne reczny, zasady dzialania siwatel i video in motion mozna sobie teraz serial ogladac w drodze do pracy :hehe: Mozna sie pobawic choc w Fordzie to bylo prostrze.

Tu masz ciekawa liste pewnie w Passacie tez bedzie dzialac.

https://forum.obdeleven.com/thread/6342/adaptions-spanish-site#three

Napisano
  • Autor
7 minut temu, wujek napisał:

Takie drobiazgi jak czestotliwoc mycia reflektorow, wylaczenie start stop, czulosc czujnika swiatla, mruganie dlugimi razem z przeciwmgielnymi, wylaczenie DRL jak zaciagne reczny, zasady dzialania siwatel i video in motion mozna sobie teraz serial ogladac w drodze do pracy :hehe: Mozna sie pobawic choc w Fordzie to bylo prostrze.

Tu masz ciekawa liste pewnie w Passacie tez bedzie dzialac.

https://forum.obdeleven.com/thread/6342/adaptions-spanish-site#three

Masz auto na gwarancji? 😉

Napisano
  • Autor

Ja muszę wyłączyć te durne przypomnienia czy wszyscy wyszli ;] albo "witaj twinsen" ;] co za jełop te auta programował ;] 

Napisano
35 minut temu, twinsen napisał:

Masz auto na gwarancji? 😉

Mam  jeszcze 4 lata to nie ma znaczenia. Kto sie tym bedzie przejmowal :hehe: Poza tym mozna to przywrocic w razie W i nikt nic nie wie :spy: Malo tego nawet jak chipa zrobisz to da sie tak zrobic ze nikt nic nie wie choc nie we wszystkich sterownikach.

Napisano

@twinsen

ty masz 2019, ja też, a teraz w nowych dają takie radia i mają już niby webradio...(tu akurat wersja DM, a nie Pro czyli z gałkami):

spacer.png

Edytowane przez Pado

Napisano
  • Autor
[mention=129378]twinsen[/mention]
ty masz 2019, ja też, a teraz w nowych dają takie radia i mają już niby webradio...(tu akurat wersja DM, a nie Pro czyli z gałkami):

file.php?id=372&key=c6cd93fd843700d4905816f261c7ff337c1030ffefd2dff5968d23d4fbf2d694
Ja mam rok modelowy 2020 i powinno być wszystko to w 2020.
Napisano
1 godzinę temu, twinsen napisał:
2 godziny temu, Pado napisał:
[mention=129378]twinsen[/mention]

file.php?id=372&key=c6cd93fd843700d4905816f261c7ff337c1030ffefd2dff5968d23d4fbf2d694

Pokaż więcej  

Ja mam rok modelowy 2020 i powinno być wszystko to w 2020.

Stare auto kupiles :hehe: Jak nie ma to nie ma. Moze jakis update radia zrobic czy cos.

Napisano
  • Autor
Stare auto kupiles :hehe: Jak nie ma to nie ma. Moze jakis update radia zrobic czy cos.
Zapytam w warsztacie [emoji3]
Napisano
3 minuty temu, twinsen napisał:

Zapytam w warsztacie emoji3.png

to web radio wsytepuje chyba w MIB3 (jednostka centralna Infotaiment) - ja mam MIB2, ty pewnie na 99% też...

w MIB3 jest usługa Streaming & Internet - i ona daje właśnie webradio- tak wnioskuje po informacjach z netu.

MIB3 chyba ma też Carplay bezprzewodowe...i inne fjuczery.

Napisano
1 godzinę temu, Pado napisał:

to web radio wsytepuje chyba w MIB3 (jednostka centralna Infotaiment) - ja mam MIB2, ty pewnie na 99% też...

w MIB3 jest usługa Streaming & Internet - i ona daje właśnie webradio- tak wnioskuje po informacjach z netu.

A ja jakie mam w Leonie?

image.png.a174c8dc2c63a13cb4f2eeec3cfbbd11.png

Napisano
  • Autor

A ciekawe że mam TIDAL I Apple Music, oraz CarPlay mam bezprzewodowo.
Napisano

To ja juz nie wiem... Ładu składu nie dojdziesz

@twinsen
co to znaczy, ze masz tidal? W radiu, czy jak?

Edytowane przez Pado

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Pado napisał:

To ja juz nie wiem... Ładu składu nie dojdziesz

@twinsen
co to znaczy, ze masz tidal? W radiu, czy jak?

W menu Media mam Źródła i tam jest FM/DAB, Bluetooth, Streaming i Radio. W Streaming mam Apple Music i TIDAL, którego sobie testowo wykupiłem i faktycznie działa. Obie te apki są wewnętrzne w systemie. Natomiast tak jak pisałem, nie pasuje mi że nie ma "Net Radio" tak jak na Twoim zdjęciu. App-Net mam i tam są opcje kabla dla Android Auto i MirrorLink (TYLKO - przynajmniej w opisie), oraz CarPlay - kablem i bezprzewodowo.

I weź bądź tu mądry - mam stary sprzęt z nowym softem z limitami, czy mam nowy sprzęt ze starym softem multimediów 😉

Jak sprawdzić jaki jest MIB? 

Napisano

Nieźle... To ja mam bide z nędzą 🤣

Niestety nie wiem jak sprawdzić wersję MIB.

Napisano
  • Autor

Mam MIB3, tak mówią internety jak się wbije te symbole numeru urządzenia.

No nic, jak będę w ASO to spytam.

IMG_20200828_181516.jpg

Napisano
W menu Media mam Źródła i tam jest FM/DAB, Bluetooth, Streaming i Radio. W Streaming mam Apple Music i TIDAL, którego sobie testowo wykupiłem i faktycznie działa. Obie te apki są wewnętrzne w systemie. Natomiast tak jak pisałem, nie pasuje mi że nie ma "Net Radio" tak jak na Twoim zdjęciu. App-Net mam i tam są opcje kabla dla Android Auto i MirrorLink (TYLKO - przynajmniej w opisie), oraz CarPlay - kablem i bezprzewodowo.

I weź bądź tu mądry - mam stary sprzęt z nowym softem z limitami, czy mam nowy sprzęt ze starym softem multimediów [emoji6]

Jak sprawdzić jaki jest MIB? 

Net radio masz w apce na telefonie. Nie pamiętam jak to się wlaczalo ale można wybierać na ekranie w aucie

Napisano
  • Autor
Net radio masz w apce na telefonie. Nie pamiętam jak to się wlaczalo ale można wybierać na ekranie w aucie  
Weź mnie to poka.
Napisano

U mnie w audi ale w vw pewnie ma podobnie

Logujesz się do auta. Masz wykupione audi connect /te Twoje plus czy jak to się tam nazywa.

Wlaczasz apk, lokalizację, łączysz się z wifi auta. Wtedy te radia, amazony, napstery maja połączenie aktywne w apk. Logujesz się do nich w telefonie.

Powinny się pojawić ich ikonki w menu media na ekranie auta. Wchodzisz, wybierasz, słuchasz

Net ciągnie z sim auta. Co do wykupionego connect też nie jestem 100% pewny, chyba to działało bez usługi ale ręki sobie nie dam obciąć

Napisano
  • Autor
23 minuty temu, hefi napisał:

U mnie w audi ale w vw pewnie ma podobnie

Logujesz się do auta. Masz wykupione audi connect /te Twoje plus czy jak to się tam nazywa.

Wlaczasz apk, lokalizację, łączysz się z wifi auta. Wtedy te radia, amazony, napstery maja połączenie aktywne w apk. Logujesz się do nich w telefonie.

Powinny się pojawić ich ikonki w menu media na ekranie auta. Wchodzisz, wybierasz, słuchasz

Net ciągnie z sim auta. Co do wykupionego connect też nie jestem 100% pewny, chyba to działało bez usługi ale ręki sobie nie dam obciąć

Jest VW Media Connect ale to służy do sterowania głośnością i wyborem źródła w aucie, ale spróbuję. Byłoby miło jakby to zadziałało ;] 

Napisano
Jest VW Media Connect ale to służy do sterowania głośnością i wyborem źródła w aucie, ale spróbuję. Byłoby miło jakby to zadziałało ;] 
Robią to mało intuicyjnie, tyle kombinacji żeby posłuchać radia z neta.
U mnie connect to Google earth, street view, ceny paliw, wiadomości, wyszukiwarka online i inne niepotrzebne

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.