Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Roleta bagażnika

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś z Was kojarzy czy można dorobić sobie swoją roletę bagażnika? Do mojego bolidu (Volvo 940) kosztuje tylko 426 € a samochód nie był oryginalnie w nią wyposażony. Używki są słabe, chyba że taką kupić i zregenerować materiał i sprężyny. Pomyślałem czy nie można by tego jakoś zaadaptować z innego samochodu. Wiem że dla maniaka marki powinno być 100% oryginał ale potrzebuje mieć roletę jakąkolwiek, a jak trafi się fajna używka to taką kupię. 

Aha, szerokość 145-146 cm :) 

Napisano

Trzeba przypasowac z innego modelu ale :hmm: no nie wiem czy bedzie latwo. Najlepiej kupic uzywke i sobie we wlasnym zakresie zregenerowac.

Napisano

Problemem beda mocowania do oparcia tylnej kanapy czy do boczkow bagaznika-w zaleznoscibod rozwiazania. Tez poluje i nawet z poprzedniego modelu niestety nie bedzie pasowac. Uzywka, ewentualnie uszkodzona i naprawiac. 

Napisano
6 godzin temu, lucash napisał:

Czy ktoś z Was kojarzy czy można dorobić sobie swoją roletę bagażnika?

Aliexpress, hasło "trunk cover"

Jest tego masa, coś dopasujesz. Sprzedają z zestawami montazowymi: wkręty, haczyki, itp.

Edytowane przez el_guapo

Napisano
  • Autor
14 godzin temu, el_guapo napisał:

Aliexpress, hasło "trunk cover"

Jest tego masa, coś dopasujesz. Sprzedają z zestawami montazowymi: wkręty, haczyki, itp.

Słaba oferta niestety ale dzięki za trop

17 godzin temu, Kondi napisał:

Problemem beda mocowania do oparcia tylnej kanapy czy do boczkow bagaznika-w zaleznoscibod rozwiazania. Tez poluje i nawet z poprzedniego modelu niestety nie bedzie pasowac. Uzywka, ewentualnie uszkodzona i naprawiac. 

Gdyby nie Covid-19 to wybrałbym się do Słomczyna. Może z miarką w ręku bym coś dobrał. Mocowanie to nie problem bo w 940 jest to bardzo prymitywne. 2 wkręty do słupka. Myślę że każdą roletę bym dopasował o ile szerokość by się zgadzała.  

Napisano
21 godzin temu, lucash napisał:

Czy ktoś z Was kojarzy czy można dorobić sobie swoją roletę bagażnika? Do mojego bolidu (Volvo 940) kosztuje tylko 426 € a samochód nie był oryginalnie w nią wyposażony. Używki są słabe, chyba że taką kupić i zregenerować materiał i sprężyny. Pomyślałem czy nie można by tego jakoś zaadaptować z innego samochodu. Wiem że dla maniaka marki powinno być 100% oryginał ale potrzebuje mieć roletę jakąkolwiek, a jak trafi się fajna używka to taką kupię. 

Aha, szerokość 145-146 cm :) 

O to chodzi? http://czesci.az.pl/rolety-bagaznika/2119-polka-tylna-megane-ii-hb-2003-2007r-.html

To może faktycznie lepiej zregenerować. Góra do flokowania, naciąg jak działa zostawić, ceratę pewnie można wymienić jak zniszczona. 

Napisano
  • Autor
7 minut temu, spad napisał:

O to chodzi? http://czesci.az.pl/rolety-bagaznika/2119-polka-tylna-megane-ii-hb-2003-2007r-.html

To może faktycznie lepiej zregenerować. Góra do flokowania, naciąg jak działa zostawić, ceratę pewnie można wymienić jak zniszczona. 

Zamówiłem zobaczymy co to jest ;) Dzięki Ci dobry człowieku :) 

Napisano
14 minut temu, lucash napisał:

Zamówiłem zobaczymy co to jest ;) Dzięki Ci dobry człowieku :) 

A nie ma sprawy, wpisałem w google, żeby zobaczyć co to za rarytas ta półka i samo wyskoczyło. :) 

Napisano
  • Autor
14 minut temu, spad napisał:

A nie ma sprawy, wpisałem w google, żeby zobaczyć co to za rarytas ta półka i samo wyskoczyło. :) 

Białym krukiem jest sztywna półka na cały bagażnik. Ceny jakieś 1000+ zł. Ciekawy jestem czy dojdzie przesyłka bo w nazwie linku było Megane a zdjęcie i opis 940. 

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

@spad jednak ta firma z linku to ściema. Nie działają. Szukam dalej 😕 

Napisano
15 godzin temu, lucash napisał:

Jaki to ma numer części? B44522?

Napisano
18 godzin temu, lucash napisał:

Znam człowieka w Krakowie który handluje używanymi częściami do Volvo. Mam zapytać? Jeżeli tak to konkretnie o co?

Napisano
3 godziny temu, lucash napisał:

@electrofinger roleta bagażnika do Volvo 940 :)

O tą szmatę chodzi?

https://www.olx.pl/oferta/volvo-940-95-98-960-v90-roleta-bagaznika-czarna-oryginal-volvo-CID5-IDGYauy.html#d7f9bbf173

https://allegro.pl/oferta/roleta-bagaznika-volvo-740-940-960-v90-9077681654

Faktycznie prymitywne montowanie :) 

Edytowane przez mrBEAN

Napisano
  • Autor

No właśnie 400-500 zł to przegięcie. I to bez mocowania tak na marginesie. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.