Pado Posted November 3, 2021 Share Posted November 3, 2021 (edited) Czy ktoś coś może powiedzieć na temat tego producenta ebików? Dobra to firma? Zastanawiam się nad kupnem SX300 https://www.rowery-elektryczne.pl/produkt/621/rower-elektryczny-ecobike-sx300green z najmocniejszą baterią można go teraz wyrwać na allegro za ok 9300 Dobre to ma parametry/podzespoły ? Edited November 3, 2021 by Pado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angal Posted November 4, 2021 Share Posted November 4, 2021 Mam Ecobike s-cross. Jeżdżę na nim 3 sezon (aktualny przebieg ok 10000 km) na zmianę ze zwykłym rowerem. Bateria 13,6 Ah. Do tej pory nie było żadnych problemów. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komor Posted November 12, 2021 Share Posted November 12, 2021 W dniu 3.11.2021 o 09:24, Pado napisał: Czy ktoś coś może powiedzieć na temat tego producenta ebików? Dobra to firma? Żonie kupiłem jakiegoś miejskiego za 4500 zł. Ogólnie dla mnie, amatora XC, Enduro od ponad 20 lat to kibel. Ale za te pieniądze nie mogłem znaleźć w obecnym czasie czegokolwiek innego dostępnego od ręki. Także obleci Polecam przejechać się Hardtrail i Full Suspensions dla porównania po jakimś testowym terenie żebyś mógł poczuć różnice, czy w Twoich warunkach to się sprawdzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielaPL Posted November 17, 2021 Share Posted November 17, 2021 W dniu 3.11.2021 o 09:24, Pado napisał: Czy ktoś coś może powiedzieć na temat tego producenta ebików? Dobra to firma? Zastanawiam się nad kupnem SX300 https://www.rowery-elektryczne.pl/produkt/621/rower-elektryczny-ecobike-sx300green z najmocniejszą baterią można go teraz wyrwać na allegro za ok 9300 Dobre to ma parametry/podzespoły ? moge tylko powiedziec ze stary model miał ktoś z roboty i dzień w dzień nim przyjeżdżał także śmiga, osobiście mi się wygląd ramy nie podoba... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pado Posted March 28 Author Share Posted March 28 (edited) trochę czasu minęło , ale dziś lub jutro odbieram SX300, ale w wersji 2023 Rower już czeka od wczoraj, ale pogoda średnia, żeby go nawet na bagażniku wieźć - bateria 14Ah Update, nawet się nie upitolił, a pogoda była bardzo kiepska : Edited March 29 by Pado 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielaPL Posted March 29 Share Posted March 29 Jak już pojeździsz coś w terenie dawaj znać co i jakWysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pado Posted March 31 Author Share Posted March 31 W dniu 29.03.2023 o 20:57, bielaPL napisał(a): Jak już pojeździsz coś w terenie dawaj znać co i jak jak tak dalej pójdzie to chyba w maju teraz jestem przeziębiony, zaraz znów ma być pogoda kiepska, a potem wyjeżdżamy i powrót w maju... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pado Posted April 10 Author Share Posted April 10 (edited) No dobra, ileż można czekać. Mimo, ze zdrowie jeszcze nie pełne, pogoda rano do d... (9c) to udałem się dziś w końcu na testy, ale tylko 10km po najbliższych drogowych górkach - no inny komfort jazdy, pod górkę jedzie się jak w maśle . Jestem na tak. Jedynie zmienię opony bo kostki na trasy asfaltowo szutrowe są wg mnie bezsensu, zamówiłem dla kompromisu Schwalbe Hurricane. No i muszę zejść z wagą (swoją) bo z deklarowanych max 130km zasięgu to ze mną ten rower zrobi z 70 Edited April 10 by Pado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielaPL Posted April 10 Share Posted April 10 Asfalt to wiadomo ale szuter to akurat myślę że kostka się dobrze sprawdza. Przynajmniej taki z drobnymi kamyczkami... Jak jechałem MTB to nie było problemu. Jak crossem na oponach podobnych do tych co zamówiłeś to już średnio pewnie rower jechał.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olas1 Posted April 11 Share Posted April 11 (edited) Ja testowałem w weekend takiego Totema i... szumak dla siebie ebika. Wycieczka po mieście 25km to najmniejszy problem. Będzie idealny na dojazdy do pracy i wakacyjne zwiedzanie. A krossowego zostawię, aby się zmęczyć. Edited April 11 by Olas1 foto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pado Posted April 11 Author Share Posted April 11 (edited) W dniu 10.04.2023 o 21:27, bielaPL napisał(a): Asfalt to wiadomo ale szuter to akurat myślę że kostka się dobrze sprawdza. Przynajmniej taki z drobnymi kamyczkami... Jak jechałem MTB to nie było problemu. Jak crossem na oponach podobnych do tych co zamówiłeś to już średnio pewnie rower jechał. Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka edit: jednak odesłałem te opony, na żywo sprawiają wrażenie zbyt "delikatnych" , zostaje na razie z tym co mam Edited April 18 by Pado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ariibyd Posted May 25 Share Posted May 25 W dniu 28.03.2023 o 11:00, Pado napisał(a): trochę czasu minęło , ale dziś lub jutro odbieram SX300, ale w wersji 2023 Rower już czeka od wczoraj, ale pogoda średnia, żeby go nawet na bagażniku wieźć - bateria 14Ah Update, nawet się nie upitolił, a pogoda była bardzo kiepska : co tam za "siłownia" siedzi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ariibyd Posted May 25 Share Posted May 25 Jaka szerokość opony tam masz.... 2,1 czy wiecej.... gdzie głównie bedziesz jeździł.... napisz coś więcej to pewnie podpowiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pado Posted Friday at 07:06 PM Author Share Posted Friday at 07:06 PM 22 godziny temu, Ariibyd napisał(a): co tam za "siłownia" siedzi? Ananda 100Nm Opony 2.2 continental race king Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ariibyd Posted Saturday at 12:27 PM Share Posted Saturday at 12:27 PM 17 godzin temu, Pado napisał(a): Ananda 100Nm Opony 2.2 continental race king Na zwykłe wypady oponki moim zdaniem ok na wypad do lasu i lekki ale ubity teren, po ścieżkach asfaltowych powinny sobie poradzić , najwyżej wpompuj w nią ponad 60psi i będzie git. Co do silnika to wiele nie powiem, ale 100Nm to ogrom mocy której i tak nie wykorzystasz chyba, że przyczepkę będziesz targał ;). Blokadę ma? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pado Posted Sunday at 08:32 AM Author Share Posted Sunday at 08:32 AM 20 godzin temu, Ariibyd napisał(a): Na zwykłe wypady oponki moim zdaniem ok na wypad do lasu i lekki ale ubity teren, po ścieżkach asfaltowych powinny sobie poradzić , najwyżej wpompuj w nią ponad 60psi i będzie git. Co do silnika to wiele nie powiem, ale 100Nm to ogrom mocy której i tak nie wykorzystasz chyba, że przyczepkę będziesz targał ;). Blokadę ma? Tak, opony zostawiam, są w porządku i na asfalcie i lekkim terenie, więc nie kombinuje... Blokada jest, ale zmienia się ją w menu-sam producent podaje jak. Można zmienić wartość wspomagania i manetki. Początkowo dałem no limit, ale okazało się, że zapitalam tym rowerem po 45km/h i stwierdziłem, że nie ma sensu bo nie o to w tym chodzi, dodatkowo to niezbyt bezpieczne... Teraz mam wspomaganie do 35kmh ustawione, a manetkę do 25kmh Jestem na tak jeśli chodzi o rowery elektryczne, inny komfort. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielaPL Posted Tuesday at 07:09 AM Share Posted Tuesday at 07:09 AM Pewnie się zastanawiałeś też nad decathlonem... czemu odpadł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts