Jump to content

Ecobike

Recommended Posts

Czy ktoś coś może powiedzieć na temat tego producenta ebików? Dobra to firma?

Zastanawiam się nad kupnem SX300

https://www.rowery-elektryczne.pl/produkt/621/rower-elektryczny-ecobike-sx300green

z najmocniejszą baterią można go teraz wyrwać na allegro za ok 9300 

Dobre to ma parametry/podzespoły ?

Edited by Pado

• 2 weeks later...
W dniu 3.11.2021 o 09:24, Pado napisał:

Żonie kupiłem jakiegoś miejskiego za 4500 zł. Ogólnie dla mnie, amatora XC, Enduro od ponad 20 lat to kibel. Ale za te pieniądze nie mogłem znaleźć w obecnym czasie czegokolwiek innego dostępnego od ręki. Także obleci ;]

Polecam przejechać się Hardtrail i Full Suspensions dla porównania po jakimś testowym terenie żebyś mógł poczuć różnice, czy w Twoich warunkach to się sprawdzi.

W dniu 3.11.2021 o 09:24, Pado napisał:

Zastanawiam się nad kupnem SX300

https://www.rowery-elektryczne.pl/produkt/621/rower-elektryczny-ecobike-sx300green

z najmocniejszą baterią można go teraz wyrwać na allegro za ok 9300 

Dobre to ma parametry/podzespoły ?

moge tylko powiedziec ze stary model miał ktoś z roboty i dzień w dzień nim przyjeżdżał także śmiga, osobiście mi się wygląd ramy nie podoba...

• 1 year later...
Posted (edited)

trochę czasu minęło 🤣, ale dziś lub jutro odbieram SX300, ale w wersji 2023 

Rower już czeka od wczoraj, ale pogoda średnia, żeby go nawet na bagażniku wieźć - bateria 14Ah

spacer.png

Update, nawet się nie upitolił, a pogoda była bardzo kiepska :

IMG-20230328-WA0012.jpg.c39b06b2a6359ead7e5486575fa3768f.jpg

Edited by Pado
  • Like 1

Jak już pojeździsz coś w terenie dawaj znać co i jak

Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka

W dniu 29.03.2023 o 20:57, bielaPL napisał(a):

Jak już pojeździsz coś w terenie dawaj znać co i jak

jak tak dalej pójdzie to chyba w maju 🙄

teraz jestem przeziębiony, zaraz znów ma być pogoda kiepska, a potem wyjeżdżamy i powrót w maju...🙈

• 2 weeks later...
Posted (edited)

No dobra, ileż można czekać. Mimo, ze zdrowie jeszcze nie pełne, pogoda rano do d... (9c) to udałem się dziś w końcu na testy, ale tylko 10km po najbliższych drogowych górkach - no inny komfort jazdy, pod górkę jedzie się jak w maśle :). Jestem na tak.

Jedynie zmienię opony bo kostki na trasy asfaltowo szutrowe są wg mnie bezsensu, zamówiłem dla kompromisu Schwalbe Hurricane.

No i muszę zejść z wagą (swoją) bo z deklarowanych max 130km zasięgu to ze mną ten rower zrobi z 70 :)

IMG_20230410_111145_resize_18.jpg

Edited by Pado

Asfalt to wiadomo ale szuter to akurat myślę że kostka się dobrze sprawdza. Przynajmniej taki z drobnymi kamyczkami... Jak jechałem MTB to nie było problemu. Jak crossem na oponach podobnych do tych co zamówiłeś to już średnio pewnie rower jechał.

Ja testowałem w weekend takiego Totema i... szumak dla siebie ebika. Wycieczka po mieście 25km to najmniejszy problem. Będzie idealny na dojazdy do pracy i wakacyjne zwiedzanie. A krossowego zostawię, aby się zmęczyć.

IMG_1.jpg

Edited by Olas1
foto

Posted (edited)
W dniu 10.04.2023 o 21:27, bielaPL napisał(a):

Asfalt to wiadomo ale szuter to akurat myślę że kostka się dobrze sprawdza. Przynajmniej taki z drobnymi kamyczkami... Jak jechałem MTB to nie było problemu. Jak crossem na oponach podobnych do tych co zamówiłeś to już średnio pewnie rower jechał.

edit: jednak odesłałem te opony, na żywo sprawiają wrażenie zbyt "delikatnych" , zostaje na razie z tym co mam 

Edited by Pado

• 1 month later...
W dniu 28.03.2023 o 11:00, Pado napisał(a):

trochę czasu minęło 🤣, ale dziś lub jutro odbieram SX300, ale w wersji 2023 

Rower już czeka od wczoraj, ale pogoda średnia, żeby go nawet na bagażniku wieźć - bateria 14Ah

spacer.png

Update, nawet się nie upitolił, a pogoda była bardzo kiepska :

IMG-20230328-WA0012.jpg.c39b06b2a6359ead7e5486575fa3768f.jpg

co tam za "siłownia" siedzi?

Jaka szerokość opony tam masz.... 2,1 czy wiecej....

gdzie głównie bedziesz jeździł....

napisz coś więcej to pewnie podpowiem ;) 

17 godzin temu, Pado napisał(a):

Ananda 100Nm

Opony 2.2 continental race king

Na zwykłe wypady oponki moim zdaniem ok na wypad do lasu i lekki ale ubity teren, po ścieżkach asfaltowych powinny sobie poradzić ;) , najwyżej wpompuj w nią ponad 60psi i będzie git.

Co do silnika to wiele nie powiem, ale 100Nm to ogrom mocy której i tak nie wykorzystasz chyba, że przyczepkę będziesz targał ;).

Blokadę ma? 

20 godzin temu, Ariibyd napisał(a):

Na zwykłe wypady oponki moim zdaniem ok na wypad do lasu i lekki ale ubity teren, po ścieżkach asfaltowych powinny sobie poradzić ;) , najwyżej wpompuj w nią ponad 60psi i będzie git.

Co do silnika to wiele nie powiem, ale 100Nm to ogrom mocy której i tak nie wykorzystasz chyba, że przyczepkę będziesz targał ;).

Blokadę ma? 

Tak, opony zostawiam, są w porządku i na asfalcie i lekkim terenie, więc nie kombinuje...

Blokada jest, ale zmienia się ją w menu-sam producent podaje jak. Można zmienić wartość wspomagania i manetki.

Początkowo dałem no limit, ale okazało się, że zapitalam tym rowerem po 45km/h i stwierdziłem, że nie ma sensu bo nie o to w tym chodzi, dodatkowo to niezbyt bezpieczne... Teraz mam wspomaganie do 35kmh ustawione, a manetkę do 25kmh

Jestem na tak jeśli chodzi o rowery elektryczne, inny komfort.

• Like 1