Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW - tolerancje przy przeglądach

Featured Replies

Napisano

Pierwszy przegląd dopiero jutro, a ja muszę trzepnąc jeszcze z 500 km dzisiaj. Jeden problem. Przebieg 29 900. ;] Jaka jast "tolerancja" przy przeglądach w VW?

Napisano

Ostatnio jak byłem firmowym VW i przekroczyłem około 1500-1800 km to zadowoleni byli, że w ogóle przyjechałem. Nic nie marudzili.

Napisano
41 minutes ago, pejus1982 said:

Ostatnio jak byłem firmowym VW i przekroczyłem około 1500-1800 km to zadowoleni byli, że w ogóle przyjechałem. Nic nie marudzili.

Tu nie chodzi o marudzenie, tylko ewentualne problemy z gwarancja pozniej ;)

Przeglad zrobia nawet jak przyjedziesz po 60kkm zamiast 30kkm.

Napisano
Godzinę temu, Lupus napisał:

Pierwszy przegląd dopiero jutro, a ja muszę trzepnąc jeszcze z 500 km dzisiaj. Jeden problem. Przebieg 29 900. ;] Jaka jast "tolerancja" przy przeglądach w VW?

Żaden problem. :oki:

Napisano

+/- 500km to chyba nikt nie powinien robic problemu

Napisano

gorzej jak silnik padnie ,to potem te 500+ będzie kluczowym argumentem.

Napisano
3 godziny temu, Lupus napisał:

Jak dobrze pamiętam do 800 km i 30 dni w VW.

Napisano
3 godziny temu, pejus1982 napisał:

Mi też w Oplu nigdy nie marudzili jak miałem lekkie poślizgi, ale jak trzeba było naprawiać z dodatkowej gwarancji którą wykupiłem w Oplu to nagle zaczęli tak dokładnie czytać daty przeglądów i przebiegi, że pierwsza decyzja była odmową naprawy na gwarancji. Zrobienie przysłowiowej gównoburzy na FB Opla spowodowało, że decyzja pozytywna była jeszcze tego samego dnia. Zrazili mnie tym tak skutecznie. 

Napisano
Just now, spad said:

Mi też w Oplu nigdy nie marudzili jak miałem lekkie poślizgi, ale jak trzeba było naprawiać z dodatkowej gwarancji którą wykupiłem w Oplu to nagle zaczęli tak dokładnie czytać daty przeglądów i przebiegi, że pierwsza decyzja była odmową naprawy na gwarancji. Zrobienie przysłowiowej gównoburzy na FB Opla spowodowało, że decyzja pozytywna była jeszcze tego samego dnia. Zrazili mnie tym tak skutecznie. 

W Oplu stosowna informacja byla przeciez w ksiazce gwarancyjnej.

Jesli dobrze pamietam to +/-1msc lub 1000km tolerancji.

Napisano
Teraz, Maciej__ napisał:

W Oplu stosowna informacja byla przeciez w ksiazce gwarancyjnej.

Jesli dobrze pamietam to +/-1msc lub 1000km tolerancji.

Ja miałem rozbite przeglądy na dwa, czy też trzy bo się rozjeżdżało: osobno olejowo-lpg co 15 kkm, oraz roczny gwarancyjny. Bywały lata, że robiłem trzy osobne przeglądy bo olej i lpg miało swój cykl i roczny jeszcze osobno. Tak czy inaczej miałem obsuwę na rocznym bo urlop, oni też nie mieli wolnych terminów i tam był jakiś śmieszny przestrzał z mojej strony o 100 czy też 200 km powyżej dopuszczalnej tolerancji. Ale miesiąc wcześniej robiłem olej i lpg. Usterka dotyczyła listwy lpg i oni wypinali się przez późny przegląd roczny, gdzie nie ruszano w ogóle lpg robione miesiąc wcześniej. Ogólnie cyrk i kombinacje przez jeden dzień. Zawiozłem rano na naprawę a oni oddzwaniają po 15.00, że lipa z gwarancją i nie ruszają. Cały dzień do kosza na czekanie, żeby pod koniec dnia faka mi pokazać. Mogli to zrobić z rana po godzinie od przyjęcia a nie po całym dniu. 

Napisano

Jakiś czas temu gość w ASO Seata mi mówił, że VGP toleruje 1 miesiąc i 1000 km (czytaj- jeśli nic się w międzyczasie nie stanie, to problemów z gwarancją nie będzie, bo jeśli coś strzeli to zapewne chetnie się mna to powołają).

Kilka lat temu znajomego handlowiec przekroczył o więcej to im ciachnęli gwarancję na Skodę. Najlepiej - zadzwoń do konkretnego ASO gdzie robisz przegląd i się upewnij. Ostatnio widziałem, że się nie wyrobię i przekroczę przegląd olejowy o 200 km - zadzwoniłem, potwierdzili że nic się nie stanie i byłem spokojniejszy.

Napisano
2 godziny temu, damianX napisał:

gorzej jak silnik padnie ,to potem te 500+ będzie kluczowym argumentem.

Przy zalecanym interwale wymiany oleju co 30kkm... :]

Napisano
4 godziny temu, spad napisał:

Ja miałem rozbite przeglądy na dwa, czy też trzy bo się rozjeżdżało: osobno olejowo-lpg co 15 kkm, oraz roczny gwarancyjny. Bywały lata, że robiłem trzy osobne przeglądy bo olej i lpg miało swój cykl i roczny jeszcze osobno. Tak czy inaczej miałem obsuwę na rocznym bo urlop, oni też nie mieli wolnych terminów i tam był jakiś śmieszny przestrzał z mojej strony o 100 czy też 200 km powyżej dopuszczalnej tolerancji. Ale miesiąc wcześniej robiłem olej i lpg. Usterka dotyczyła listwy lpg i oni wypinali się przez późny przegląd roczny, gdzie nie ruszano w ogóle lpg robione miesiąc wcześniej. Ogólnie cyrk i kombinacje przez jeden dzień. Zawiozłem rano na naprawę a oni oddzwaniają po 15.00, że lipa z gwarancją i nie ruszają. Cały dzień do kosza na czekanie, żeby pod koniec dnia faka mi pokazać. Mogli to zrobić z rana po godzinie od przyjęcia a nie po całym dniu. 

Miesiąc rozjazdu, to bym roczny razem z LPG zrobił żeby 2x do nich nie jeździć.

Inna sprawa, że mnie w Oplu też w balona chcieli zrobić, a raczej naciągnąć na malowanie prawie nowego auta, które rok wcześniej przegląd blacharski z tą ich pseudo wadą przeszło (dla zachowania gwarancji na powlokę lakierniczą fabryczny zaciek, sopel farby w dolnym rogu drzwi kazali mi usunąć na mój koszt, jak powiedziałem, że jak im on przeszkadza to moga gwarancyjnie robić już tacy wyrywni nie byli, poprzedni wpis o tym w książce na pomyłkę zmienili).

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
  • Autor

No więc oficjalne info od pana z VW:

Tolerancji jako takiej NIE MA jednak nie spotkał się z przypadkiem, aby VW robił problem z gwarancją gdy przekroczenie było poniżej 1000 km.

Edytowane przez Lupus