Jump to content

Ceny w Tauronie

format

Recommended Posts

Tak właśnie zauważyłem, że Tauron zapomniał na swoich słupkach podnieść cen z nowym rokiem, więc jak które nie ma G12w/G13 to bardziej może mu się opłacać ładowanie na słupku niż w domu. Tak tylko mówię ;)

17 minut temu, format napisał(a):

więc jak które nie ma G12w/G13 to bardziej może mu się opłacać ładowanie na słupku niż w domu

Jak ktoś ma G12/G13 to też mu się limit tańszych kWh skończy w okolicach marca ;], a potem 95gr/kWh

5 minut temu, iwik napisał(a):

Jak ktoś ma G12/G13 to też mu się limit tańszych kWh skończy w okolicach marca ;], a potem 95gr/kWh

Ja tam na studiach przestałem być chojrakiem z matematyki, ale jednak jeśli miałbym się zakładać to jednak postawił bym pieniądze na to że 1.21 to więcej niż 0.95.

2 minuty temu, format napisał(a):

1.21 to więcej niż 0.95

pozostaje mnie się chyba zgodzić ;), przyznam że nie sprawdzałem ile kosztuje słupek Taurona, gdyż w mojej okolicy nie występuje w przyrodzie. Ale wierzę na słowo, że (jeszcze :P) 1.21.

31 minut temu, iwik napisał(a):

Gdzie mozna zobaczyc ceny w G13 po przekroczeniu limitu?

5 minut temu, zinger napisał(a):

To u mnie bedzie tak

Ta pierwsza tabelka to chyba po to, żebyś wiedział jak bardzo masz być wdzięczny władzy i nie pomylił się przy urnie ;]

4 minuty temu, iwik napisał(a):

Ta pierwsza tabelka to chyba po to, żebyś wiedział jak bardzo masz być wdzięczny władzy i nie pomylił się przy urnie ;]

Drugi Orlen niemalze ;)

Tak sie zastanawiam, jak to bedzie przy panelach.

Za 2022 zuzylem 6500, z paneli oddalem 2500, czyli place za 4000. Zakladajac, ze w 2023 bedzie podobne zuzycie, to zaplace za 2000 po nizszych cenach i za kolejne 2000 po wyzszych wg 2 tabelki?

I jeszcze jedno pytanie - po przekroczeniu limitu ceny w kazdej porze rownaja sie, wynika zatem z tego, ze nie bedzie potrzeby zwracac uwage na godziny, bo cena pradu bedzie taka sama?? 

Edited by zinger

5 minut temu, zinger napisał(a):

I jeszcze jedno pytanie - po przekroczeniu limitu ceny w kazdej porze rownaja sie, wynika zatem z tego, ze nie bedzie potrzeby zwracac uwage na godziny, bo cena pradu bedzie taka sama?? 

No nie do końca powinno tak być, ale obstawiam że jest bubel w ustawie i nie wzięli pod uwagę taryf wielostrefowych. Dla Taurona to nie problem bo oni bez problemu dostaną rekompensatę z budżetu państwa. Inne firmy, prywatne w tym E-ON niekoniecznie. 

11 minut temu, zinger napisał(a):

po przekroczeniu limitu ceny w kazdej porze rownaja sie, wynika zatem z tego, ze nie bedzie potrzeby zwracac uwage na godziny, bo cena pradu bedzie taka sama?? 

Tak wygląda. U mnie w PGE w G12 w obu strefach cena powyżej limitu 2000kWh też przekracza 0.8585 PLN, więc pewnie będzie ścięta równo do tej wartości.

1 minutę temu, iwik napisał(a):

Tak wygląda. U mnie w PGE w G12 w obu strefach cena powyżej limitu 2000kWh też przekracza 0.8585 PLN, więc pewnie będzie ścięta równo do tej wartości.

Zona sie ucieszy, bo na jesien nie bede jej trul, zeby nie prasowala w "czerwonej strefie" :hehe:

5 godzin temu, zinger napisał(a):

Tak sie zastanawiam, jak to bedzie przy panelach.

Za 2022 zuzylem 6500, z paneli oddalem 2500, czyli place za 4000. Zakladajac, ze w 2023 bedzie podobne zuzycie, to zaplace za 2000 po nizszych cenach i za kolejne 2000 po wyzszych wg 2 tabelki?

Ktoś gdzieś pisał, że panelarzy ulga nie dotyczy, ale nie wiem czy to prawda.

28 minut temu, ZUBERTO napisał(a):

Ktoś gdzieś pisał, że panelarzy ulga nie dotyczy, ale nie wiem czy to prawda.

To chyba o jakies doplaty chodzilo nie ten limit 2000.