Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dołożenie pilota do centralnego zamka

Featured Replies

Napisano

Mam centralny z kluczyka i chciałbym dołożyć sobie pilota. Pytanie czy dokupienie centralki z pilotami i umiejscowienie jej drzwiach plus podpięcie kabli załatwi sprawę czy jednak to bardziej skomplikowane. Ktoś przerabiał taki temat samodzielnie?? 

Myślałem o takiej centralce : https://allegro.pl/oferta/sterownik-zamka-centralnego-migacze-szyby-2x-pilot-11216992086

Napisano
13 minut temu, Mr_Hyde napisał(a):

Mam centralny z kluczyka i chciałbym dołożyć sobie pilota. Pytanie czy dokupienie centralki z pilotami i umiejscowienie jej drzwiach plus podpięcie kabli załatwi sprawę czy jednak to bardziej skomplikowane. Ktoś przerabiał taki temat samodzielnie?? 

Myślałem o takiej centralce : https://allegro.pl/oferta/sterownik-zamka-centralnego-migacze-szyby-2x-pilot-11216992086

Ja robilem w dwoch autach-w Alto poszlo bez problemu,natomiast w Mazdzie 323 poddalem sie bo tam bylo odwrotne sterowanie sygnalem i zrobil to mechanik samochodowy.Ale ogolnie prosta robota.

Napisano
34 minuty temu, Mr_Hyde napisał(a):

Najlepiej podłączyć się do centralki/sterownika/przekaźnika centralnego zamka (bo jeśli jest centralny z kluczyka to auto takie coś  posiada).

Napisano
Godzinę temu, Mr_Hyde napisał(a):

Mam centralny z kluczyka i chciałbym dołożyć sobie pilota. Pytanie czy dokupienie centralki z pilotami i umiejscowienie jej drzwiach plus podpięcie kabli załatwi sprawę czy jednak to bardziej skomplikowane

Jak już wcześniej pisali-prosta robota o ile ogarniasz elektrykę.

Centralki nie montuj w drzwiach.Zamoknie.

Jeśli jest oryginalny centralny to musisz ustalić jak jest sterowany i dopasować sposób jego podłaczenia. 

Napisano

Do Hondy CBR czy Hakomatica? Może wystarczy kupić i zaprogramować oryginalny kluczyk z pilotem dedykowany do danego samochodu zamiast dokładać jakieś protezy?

Napisano

Nie wiem jak w innych markach ale np w Hondzie zeby to zadzialalo trzeba bylo dokladac jeszcze silownik w drzwiach kierowcy, bo przy zalozeniu ze tam sa zamykane drzwi z kluczyka, nie bylo silownika. 

Napisano
54 minuty temu, Filipfm napisał(a):

Nie wiem jak w innych markach ale np w Hondzie zeby to zadzialalo trzeba bylo dokladac jeszcze silownik w drzwiach kierowcy, bo przy zalozeniu ze tam sa zamykane drzwi z kluczyka, nie bylo silownika. 

W normalnych samochodach nie trzeba, mozna nawet zamknąć auto kluczykiem od strony pasażera:phi:

Napisano

Do Corsy D, którą miałem wystarczyło kupić ori/klon kluczyk z pilotem i dało się go bez problemu doprogramować. 

Fabrycznie wyjechała z centralnym z zamka w klamce. 

Edytowane przez rostex

Napisano
Godzinę temu, volf6 napisał(a):

W normalnych samochodach nie trzeba, mozna nawet zamknąć auto kluczykiem od strony pasażera:phi:

W Hondzie tez juz nie trzeba bo od ponad 20 lat nawet bidawersje maja cz z pilotem ;)

Chodzilo o fakt, ze nie zawsze wystarczy dolozyc centralke pilota. 

Napisano
2 godziny temu, volf6 napisał(a):

A ktore auta maja jeszcze zamek po stronie pasazera?:nie_wiem:

Napisano
2 godziny temu, rostex napisał(a):

Do Corsy D, którą miałem wystarczyło kupić ori/klon kluczyk z pilotem i dało się go bez problemu doprogramować. 

Fabrycznie wyjechała z centralnym z zamka w klamce. 

Ja u żony w corsie D kupiłem moduł z pilotami 3 kanałowymi. Wlutowałem się w wiązkę nad pedałami i z pilota miała otwieranie drzwi i klapy bagażnika.

Cena to całe 50 PLN z allegro - myślę że taniej niż klucz i programowanie :) 

Napisano
7 minut temu, Camel napisał(a):

Ja u żony w corsie D kupiłem moduł z pilotami 3 kanałowymi. Wlutowałem się w wiązkę nad pedałami i z pilota miała otwieranie drzwi i klapy bagażnika.

Cena to całe 50 PLN z allegro - myślę że taniej niż klucz i programowanie :) 

I miałeś dodatkowy pilot przy kluczyku, a ja oryginalny scyzor.

Napisano
22 minuty temu, rostex napisał(a):

I miałeś dodatkowy pilot przy kluczyku, a ja oryginalny scyzor.

co fakt to fakt, ale ze 2 zbiorniki paliwa w kieszeni. Im jestem starszy tym dziwniej postrzegam świat 🤣