Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kuchnia z Castoramy/marketu

Featured Replies

Napisano
4 minuty temu, PawelWaw napisał(a):

tego nie doceni ten kto nie musial swojego stolarza po roku szukac, zapraszac na naprawe gwarancyjna ;]

Meblarza. Stolarz raczej gardzi płytą meblową ;)

Ostatnio znalazłem we Wrocławiu firmę, która nie tylko robi rozkrój płyt na zadane formatki (z takich korzystałem wiele razy), ale i na CNC ponawierca otwory montażowe. W przypadku prostych szafek nawet nie trzeba robić im rysunku, wystarczy podać wymiary, a dla skomplikowanych rysunek, albo chociaż szkic, to doradzą, gdzie powinny być otwory montażowe. Nie miałem jeszcze potrzeby, to nie sprawdzałem ile biorą za taką usługę, ale powinno być znacznie taniej, niż w ikei. Przy okazji handlują też okuciami wszelkiego rodzaju. Ja u nich tylko HDF lakierowany czarny brałem.

Napisano
W dniu 13.03.2023 o 19:45, bergerac napisał(a):

Będę niedługo urządzał mieszkanie i potrzebuję to zrobić raczej budżetowo. Czy macie może doświadczenie z meblami kuchennymi z marketu?

Kuchnia jest dość mała i będę się musiał trochę pogimnastykować :hmm:

Ja mam doswiadczenie z najtanszą kuchnią z Allegro.

Trzeba się nagimnastykowac, aby to złożyć, cześci srednio pasują, złe sruby w zestawie, ale efekt finalny w sumie zadowalajacy.

Napisano
  • Autor
14 godzin temu, maras77 napisał(a):

Ja mam doswiadczenie z najtanszą kuchnią z Allegro.

Trzeba się nagimnastykowac, aby to złożyć, cześci srednio pasują, złe sruby w zestawie, ale efekt finalny w sumie zadowalajacy.

a podeślesz jakiegoś linka?

Napisano
20 minut temu, bergerac napisał(a):

a podeślesz jakiegoś linka?

https://allegro.pl/oferta/zestaw-mebli-kuchennych-craft-kuchenne-atlanta-u-a-12424735347

Jest tam moja opinia:

"Jakość adekwatna do ceny. Deski średnio spasowane, za długie śruby przebijające płytę na wylot, instrukcja montażu fatalna. Generalnie zestaw dla majsterkowicza, złotej rączki." Okleiny na krawędziach białej płyty - ze śladami zgrzewarki.

Dość długo to składałem, bo przy okazji każdy element z płyty silikonowałem po krawędziach, aby wody nie wciągał potem.

Najlepsze w tym zestawie są fronty - reszta to najtańszy sort.

Ale finalnie - nawet fajnie wyszło, w sam raz na wynajem.

obraz.png.720e38b7f81a0075586cd4ddd8a3fe3b.png

Napisano
W dniu 13.03.2023 o 19:45, bergerac napisał(a):

Będę niedługo urządzał mieszkanie i potrzebuję to zrobić raczej budżetowo. Czy macie może doświadczenie z meblami kuchennymi z marketu?

Kuchnia jest dość mała i będę się musiał trochę pogimnastykować :hmm:

Do tej pory robiłem kilka kuchni Ikea, w zeszłym roku zdecydowałem się na ta z Castoramy bo cena wychodziła ponad połowę mniejsza i miałem instalacje za szafkami wiec musiałem zastosować szerszy blat z Ikea. Jeśli chodzi o składanie to nie ma różnicy, o trwałości ciężko powiedzieć ale na pierwszy rzut oka wyglądała Ok. Jak bym miał kupić drugi raz to zrezygnował bym z zawiasów. Te postawowe to straszny badziew z lipną regulacja, te z domykiem wychodzą z tego co pamietam drogo. Lepiej kupić na Allegro bluma i nie bawić się później. 

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, maras77 napisał(a):

Dość długo to składałem, bo przy okazji każdy element z płyty silikonowałem po krawędziach, aby wody nie wciągał potem.

Najlepsze w tym zestawie są fronty - reszta to najtańszy sort.

Ale finalnie - nawet fajnie wyszło, w sam raz na wynajem.

Dzięki :ok: Widzę, że jest też dużo innych ofert, nawet nie wpadłem na to, żeby na allegro spojrzeć na kuchnie :) 

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

No to dostałem projekt i wycenę z Ikea. Rzeczywiście drogo jak na taką popierdułkę:

image.png.2ba42dffd1b41d84effba2f054151168.png

Wyszło 19.176 zł

Napisano
  • Autor
28 minut temu, technix napisał(a):

No to w BRW o połowę taniej 

oglądałem dzisiaj w OBI i naprawdę spoko wyglądają kuchnie. Poproszę tam o wycenę, zobaczymy.

Napisano
  • Autor
16 minut temu, rwIcIk napisał(a):

Same meble?

nie, jest wliczona najtańsza płyta, piekarnik, zmywarka,okap i zlew z baterią.

Napisano
22 godziny temu, technix napisał(a):

No to w BRW o połowę taniej 

U nas akurat ceny z BRW i Ikea były podobne.

Kuchnia w kształcie U . 2 boki po około 3,5 m i jeden 2,5, Jedna ściana szafek wiszących.

No ale to było 2 lata temu