Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak podlaczyc lampke podsufitke do ściemniaczu????

Featured Replies

Napisano

> Witam!

> Chce zrobic sciemniacz do lampy podsyfitke.Prosze o pomoc.POzdrawiam.

Wystarczy pomiędzy zasilanie a żarówkę wpiąć potencjometr. Pozostaje tylko kwestia estetyki żeby jakoś ładnie wyprowadzić pokrętło do regulacji na zewnątrz lampki.

Napisano

> Witam!

> Chce zrobic sciemniacz do lampy podsyfitke.Prosze o pomoc.POzdrawiam.

ja mam taki sciemniacz, kupilem na allegro bodaj za 7 zl. ale z tego co wiem to mozna go łatwo samemu zrobic, tylko nie wiem jak crazy.gif

Jesli chodzi o podlaczenie to bardzo proste. Moj sciemniacz mial 2 kabelki:

jeden podlaczylem do +12v idacego do żarówki a drugi podlaczylem do masy (srubka w podsufitce) i dziala zlosnik.gif

mam nadzieje ze dobrze napisalem hmm.gif

na wszelki wypadek dzisiaj sprawdze i jutro rano poprawie jak cos icon_rolleyes.gif wrzuce tez fotke 275123014-zielony.gif

no tak jak myslalem, zle napisalem 275123014-zielony.gif jeden kabelek do srubki i do masy a drugi do "-" w żarowce a nie jak napisalem wczesniej. Dodatkowo zrobilem sobie takie coś , bo mnie wkurzalo palace sie swiatelko przy otwartych drzwiach smile.gif

Napisano

> Ja zrobiłem coś takiego

> http://www.sklep.avt.com.pl/photo/_pdf/AVT2733.pdf

> Jeszcze nie montowałem w samochodzie, ale podłączalem i działa.

teraz qmam o co chodziło koledze. Chodziło nie tyle o ściemniacz co opóźnienie wyłączenia. To z allegro to prawdopodobnie tylko kondensator podłączony równolegle do zasilania lampki.

Napisano

Ja u siebie w samochodzie założyłem coś takiego. Jest prostsze niż ten który prezentuje wyżej kolega i działa na 100% bo jest testowany przeze mnie osobiście.

Napisano

Ja mam coś takiego. Jest prostszy niż te zamieszczony wcześniej przez kolegę i działa na 100%. Sam zrobiłem go kilka dni temu i założyłem do samochodu

Napisano

Dokładnie taki sam układ prezentowałem z tydzień temu na kąciku i też jestem zadowolonym posiadaczem tego urządzonka w tzw. wersji DIY (do it yourself) 893goodvibes.gif Dodam jeszcze, że układ wykonałem na płytce uniwersalnej, a za obudowę posłużyło pudełko po kliszy fotograficznej. zlosnik.gif

Napisano

zrobiłem opuźnienie światełka wg schematu kolegi mickee no i nie działa beksa.gif może ktoś mi napisąć do czego pod[iąć przewwod d? jak mam do masy to ciągle swieci a jak nigdzie nie podłącze to nic brak niech ktoś opisze co i gdzie podpiąć

Napisano

zmieniły sie tylko 3 elementy bo nie mieli odpowiednich ale powiedział facet (elektronik mgr inż)ze to podejdzie

post-69057-14352472039444_thumb.jpg

Napisano

tak wyglada moj efekt pracy

post-69057-14352472041017_thumb.jpg

Napisano

ja tez mam inne elementy np tranzystory ale tez mialy hulać i też problem z kabelkiem D ciagle mi świeci i dziś już 3 raz bede składał to samo ma kto jakis pomysł????

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.