Mr_Hyde Posted September 18 Share Posted September 18 Co aktualne polecacie w kwocie do 3000 zł dla osoby dorosłej. Jazda typowo po mieście. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olas1 Posted September 18 Share Posted September 18 Ja właśnie kupiłem G2 Max, będę testował niedługo. Odblokowana, więc ponad 20km/h. Zasięg realny podobno koło 40km. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kravitz Posted Friday at 11:46 AM Share Posted Friday at 11:46 AM (edited) W dniu 18.09.2023 o 13:12, Mr_Hyde napisał(a): Co aktualne polecacie w kwocie do 3000 zł dla osoby dorosłej. Jazda typowo po mieście. Syn ostatnio dostał na urodziny Manta X-rider. Nie wiem czy są lepsze czy gorsze. Polecili nam taką w sklepie Elektryczni Warszawa. Zależało nam na tym, aby nie było chińskich baterii, tylko jakieś markowe (Samsung lub LG), żeby było jakieś zawieszenie i żeby była wytrzymała. Podobno ta te założenia spełnia jeśli chodzi o wytrzymałość. Syn to dostał na dojazdy do ogólniaka. Chłopak ma 190cm wzrostu, więc traktuj że jak dla osoby dorosłej Jeździ od kilku dni codziennie. Ma w obie strony łącznie 17km i wraca na 3 kreskach baterii (chyba razem jest 5 kresek). Teren bez górek (Mazowsze), ale nawierzchnia od asfaltu, przez ścieżki z kostką Bauma, po nieremontowane chodniki od 30 lat z dużych płyt. Kilkaset metrów też po żwirze. Normalnie ta hulajka jedzie 20km/h, po odblokowaniu (6x naciskasz Power) jedzie 35km/h wg licznika, ale realnie to jest 27-28km/h. Mierzone GPS i....znakiem z radarem Na filmie też widać że liczniki oszukują. Filmik gościa który w tym sklepie pracuje, testował tą Mantę i niemal bliźniaczą hulajkę chińską, tylko bez zawiasu i na chińskich bateriach. Chińskie baterie nie trzymają parametrów i mają losową długość życia. Na tym filmiku widać też, że "chińczyk" jedzie wolniej, chociaż ma niby mocniejszą baterię. Zasięgu koleś nie przetestował. Dodam, że testowaliśmy w tym sklepie też jakiegoś Motusa z zawiasem na przód i tył. I to było zdecydowanie wygodniejsze (i droższe), ale goście odradzali, bo u nas wymaganie było takie, że ma jeździć też w deszczu i pewnie będzie stać w zimie pod szkołą. Te Motusy podobno by się szybko poddały. Edited 20 hours ago by kravitz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olas1 Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago Dziś wyjąłem z pudełka Ninebot G2 MAX. Jakość na pierwszy rzut oka super, amortyzacja przód tył, duże koła. Jazda po kostce bardzo komfortowa. Jest tylko jedno ale... ona waży pół tony. Nie zwróciłem na to uwagi i jak przysżło pudło, to nie byłem w stanie go podnieść. Hulajka jest mega ciężka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej__ Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago 47 minut temu, Olas1 napisał(a): Dziś wyjąłem z pudełka Ninebot G2 MAX. Jakość na pierwszy rzut oka super, amortyzacja przód tył, duże koła. Jazda po kostce bardzo komfortowa. Jest tylko jedno ale... ona waży pół tony. Nie zwróciłem na to uwagi i jak przysżło pudło, to nie byłem w stanie go podnieść. Hulajka jest mega ciężka. Wazy tyle co rower elektryczny Raczej ciezko to traktowac w kategoriach sprzetu przenosnego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olas1 Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago Teraz, Maciej__ napisał(a): Wazy tyle co rower elektryczny Raczej ciezko to traktowac w kategoriach sprzetu przenosnego Teraz już wiem Ale zajmuje zdecydowanie mniej miejsca niż rower. Mam elektrycznego składaka i jest mniej praktyczny pod tym względem. Zobaczymy jak to się będzie sprawowało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts