Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hyundai Ioniq 5

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Nie mam pojęcia, mój działa. 

Natomiast jak się bawisz przy aucie to je „odpal” normalnie i nie będzie problemów z aku 12V. 

Inna sprawa, że bym zgłosił to do dealera od którego kupiłem, jeśli faktycznie jest/będzie problem z aku. 
Problem znany, jest aktualnie kolejna akcja serwisowa na to. 

Już napisałem do niego, problem jest taki że ta akcja serwisowa była zrobiona na moim dopiero 2 dni temu więc poprzedni właściciel chyba już zajechał akumulator. Nawet jak go oglądałem za pierwszym razem to zauważyłem, że zaślepka przy aku była odpięta.
Co do bawienia się i ustawiania w aucie to zawsze odpalam auto w utility mode czyli wszystko jest zasilane z głównej baterii.

Nowy akumulator już siedzi w aucie, kupiłem zgodnie z poleceniem ludzi z forum AGM. Podobno lepiej się nadaje niż ten co Kia daje na pierwszy montaż.

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

@mrBEAN
Jest jakaś możliwość żeby zamknąć samochód bez wyciągania kluczyka z kieszeni? W Priusie był przycisk na klamce a tutaj nic takiego nie widzę.

Napisano
3 minuty temu, Ralph78 napisał(a):

@mrBEAN
Jest jakaś możliwość żeby zamknąć samochód bez wyciągania kluczyka z kieszeni? W Priusie był przycisk na klamce a tutaj nic takiego nie widzę.

W moim jest punkt na klamce, który się dotyka ;]

Bidniejsza wersja może nie mieć.

Druga opcja z apki zamknięcie.

Trzecia nie zamykać ;)

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, mrBEAN napisał(a):

Trzecia nie zamykać ;)

U mnie może nie być, to podstawowa wersja na IE. Apka to jeszcze więcej zabawy...W sumie trzecia opcja jest kusząca bo przecież i tak każdy z Gameboyem może ukraść Kijankę jak chcę :mast:

Napisano
Teraz, Ralph78 napisał(a):

W sumie trzecia opcja jest kusząca bo przecież i tak każdy z Gameboyem może ukraść Kijankę jak chcę :mast:

Otóż to.

Apka za jakiś czas przypomni Ci, że wóz nie zamknięty i wtedy od niechcenia klikniesz zarygluj ;) 

Napisano
6 minut temu, Ralph78 napisał(a):

@mrBEAN

Nie można nacisnąć przycisku na pilocie/kluczyku nie wyciągając go z kieszeni? ;]

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, HelixSv napisał(a):

Nie można nacisnąć przycisku na pilocie/kluczyku nie wyciągając go z kieszeni? ;]

Jak się biegnie w deszczu i wietrze do drzwi w pracy, trzymając w jednej ręce plecak a w drugiej kaptur żeby go wiatr nie zwiał to niezbyt:phi:

Napisano
  • Autor
Trzecia nie zamykać [emoji6]
Okej, mam znalazłem. To takie zagłębienie na klamce [emoji106]

Napisano
16 godzin temu, mrBEAN napisał(a):

??? :totalszok:

• 4 tygodnie później...
Napisano

@Ralph78jeżdziłem wersją RWD 😁

Zadziwiająco przyjemnie to jeździ, zachowuje się jakby było więcej mocy niż wynika z papierów 👍

Jak się śmiga w ogóle, zadowolony? 
Czy diesla już rozważasz? 😎

Napisano
  • Autor

@Ralph78jeżdziłem wersją RWD [emoji16]

Zadziwiająco przyjemnie to śmiga, zachowuje się jakby było więcej mocy niż wynika z papierów [emoji106]

Jak się śmiga w ogóle, zadowolony? 
Czy diesla już rozważasz? [emoji41]

Nie mam porównania do innych samochodów elektrycznych za wyjątkiem pierwszej wersji Nissana Leaf, ale raczej tutaj nie ma do czego porównywać [emoji16]
Jestem bardzo zadowolony, a bardziej to chyba tylko moja żona [emoji23] Za wyjątkiem wpadki z aku, jest już tylko pozytywnie. Dalej czekam na montaż ładowarki, ktoś od montażu na się odezwać w tym tygodniu. Na razie ładujemy z gniazdka, upierdliwe i wolne niestety.
Średnie zużycie prądu wokół komina i jakieś małe trasy do 90 km to niecałe 15 kWh/100.
Doceniamy ciszę i komfort jazdy, bezprzewodowy AA też daje radę.
Jak mi się coś przypomni to jeszcze napiszę [emoji6]

Edit:

Diesla miałem raz, dawno temu Audi A4 1.9 TDI. Jeździłem wtedy więcej i bardzo miło wspominam to auto. Teraz na pewno bym współczesnego diesla zarżnął po paru miesiącach jazdy[emoji23]

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Minęły 3 miesiące od odebrania EV6 więc coś tam może więcej skrobnę. Autem zrobione ponad 5kkm, wiem @Ryb robi tyle w jeden dzień na jednym baku :phi: Moje spostrzeżenia są bardzo podobne do tych wcześniejszych. Auto komfortowe, duże chociaż tego przy prowadzeniu nie czuć. Audio by mogło być lepsze, ja mam podstawowy system nagłośnienia, ten lepszy podobno wcale aż taki lepszy nie jest :hehe: Czy widzę jakieś wady? Cóż może lakier, który jest miękki i bardzo delikatny, ale przypuszczam, że tu ekologia ma więcej do gadania niż producent. Aha nie pisałem, bo Ci co wiedzą to miałem przez ostatni miesiąc inne prywatne zmartwienia, ale przy ostatnim myciu odkryłem popękane obudowy reflektorów. Chyba dość częsta przypadłość bo na necie można znaleźć inne tego typu przypadki. Nawiasem mówiąc, światła też dupy nie urywają. Zgłoszone do Kia na gwarancję i w poniedziałek obydwa reflektory wymienione na nowe w ramach gwarancji. Innych zarzutów i zastrzeżeń brak, jestem zadowolony z zakupu:old:

Napisano
1 minutę temu, Ralph78 napisał(a):

Minęły 3 miesiące od odebrania EV6 więc coś tam może więcej skrobnę. Autem zrobione ponad 5kkm, wiem @Ryb robi tyle w jeden dzień na jednym baku :phi: Moje spostrzeżenia są bardzo podobne do tych wcześniejszych. Auto komfortowe, duże chociaż tego przy prowadzeniu nie czuć. Audio by mogło być lepsze, ja mam podstawowy system nagłośnienia, ten lepszy podobno wcale aż taki lepszy nie jest :hehe: Czy widzę jakieś wady? Cóż może lakier, który jest miękki i bardzo delikatny, ale przypuszczam, że tu ekologia ma więcej do gadania niż producent. Aha nie pisałem, bo Ci co wiedzą to miałem przez ostatni miesiąc inne prywatne zmartwienia, ale przy ostatnim myciu odkryłem popękane obudowy reflektorów. Chyba dość częsta przypadłość bo na necie można znaleźć inne tego typu przypadki. Nawiasem mówiąc, światła też dupy nie urywają. Zgłoszone do Kia na gwarancję i w poniedziałek obydwa reflektory wymienione na nowe w ramach gwarancji. Innych zarzutów i zastrzeżeń brak, jestem zadowolony z zakupu:old:

masz jakies foty tych popekanych lamp ??? widac to na pierwszy rzut oka ?

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, PawelWaw napisał(a):

Mam 

20240809_101404.jpg

20240809_101412.jpg

Napisano
W dniu 19.09.2024 o 14:08, PawelWaw napisał(a):

One nie są popękane tylko się rozklejają i głównie to wizualna wada. I chyba dotyczy wszytkach aut. Wymieniają na gwarancji, 11500 zł sztuka 😁

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, mrBEAN napisał(a):

One nie są popękane tylko się rozklejają i głównie to wizualna wada. I chyba dotyczy wszytkach aut. Wymieniają na gwarancji, 11500 zł sztuka 😁

U mnie 3600e za komplet, ale ja mam zwykłe LED a nie matrix.

Napisano
  • Autor

Dzisiaj do wad dołożyłem dalej nie naprawiony Zombie Mode. Auto było w Accessory Mode i nie można było nic zrobić, nie działało ani wrzucanie D czy R ani nie można było wyłączyć ekranów. Pomogło jedynie zamknięcie auta i oddalenie się z kluczykiem na parę minut. Myślałem, że po takim czasie Kia sobie już z tym poradziła :ogien:

Napisano
Godzinę temu, Ralph78 napisał(a):

Dzisiaj do wad dołożyłem dalej nie naprawiony Zombie Mode. Auto było w Accessory Mode i nie można było nic zrobić, nie działało ani wrzucanie D czy R ani nie można było wyłączyć ekranów. Pomogło jedynie zamknięcie auta i oddalenie się z kluczykiem na parę minut. Myślałem, że po takim czasie Kia sobie już z tym poradziła :ogien:

mam to samo, wczoraj nie mozna byla KIA odjechac :lol:

ciekawe czy to poprawia

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, PawelWaw napisał(a):

mam to samo, wczoraj nie mozna byla KIA odjechac :lol:

ciekawe czy to poprawia

Od kiedy masz Kia? :totalszok: Nie wiem czy kiedykolwiek poprawią chociaż jest nadzieja bo podobno Apple w końcu odkryło T9 w książce adresowej :phi: Trochę im to zajęło więc tu też może być podobnie.

Napisano

Od kiedy masz Kia? :totalszok: Nie wiem czy kiedykolwiek poprawią chociaż jest nadzieja bo podobno Apple w końcu odkryło T9 w książce adresowej :phi: Trochę im to zajęło więc tu też może być podobnie.

2 lata ;]

Napisano
  • Autor
Teraz, PawelWaw napisał(a):

2 lata ;]

Który model?

Napisano

Który model?

elektryczny :jem:

Napisano
  • Autor

elektryczny :jem:

Czyli EV6, gratuluję najlepszy BEV:piwko::jem:

Napisano

Czyli EV6, gratuluję najlepszy BEV:piwko::jem:

zgadzam sie, wolny ale fajny ;]

Napisano
  • Autor

zgadzam sie, wolny ale fajny ;]

W porównaniu do większości aut z silnikami spalinowymi dalej jest szybkie :phi: Jaki kolor? Tak btw to na ten zombie mode dzisiejszy pomogło dopiero zamknięcie auta na parę minut. Te rozwiązania z Google czy YT 💩 dały...A ty jaką metodę zastosowałeś? Może jest jakiś szybszy sposób:nie_wiem:

Napisano
4 minuty temu, Ralph78 napisał(a):

W porównaniu do większości aut z silnikami spalinowymi dalej jest szybkie :phi: Jaki kolor? Tak btw to na ten zombie mode dzisiejszy pomogło dopiero zamknięcie auta na parę minut. Te rozwiązania z Google czy YT 💩 dały...A ty jaką metodę zastosowałeś? Może jest jakiś szybszy sposób:nie_wiem:

Żona poszła na zakupy wkurzona i dzwoniła do mnie ze nie działa :lol: Jak wrocila to już poszło ale męczyła się przed zakupami z 5 minut.

Pacz minaturka, tam kolor ;]

Te 300+ koni jednak przy Tesli to wolne ale jak wiozla koleżankę i mówi do niej pokaze ci jak przyspiesza to tamta sobie język ugryzła więc tak od spalinowek to każdy EV to kosmos ;l

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, PawelWaw napisał(a):

Żona poszła na zakupy wkurzona i dzwoniła do mnie ze nie działa :lol: Jak wrocila to już poszło ale męczyła się przed zakupami z 5 minut.

Pacz minaturka, tam kolor ;]

Te 300+ koni jednak przy Tesli to wolne ale jak wiozla koleżankę i mówi do niej pokaze ci jak przyspiesza to tamta sobie język ugryzła więc tak od spalinowek to każdy EV to kosmos ;l

U mnie podobna sytuacja, też żonie nie chciał się włączyć;l Dobrze, że tylko do szkoły podjechała więc z buta podszedłem, ale i tak mi zajęło z 15 minut żeby w końcu się poddać i po prostu zamknąć auto i odejść. Przy okazji zadzwoniłem do dwóch dealerów Kia i tu pokazuje się olewactwo i profesjonalizm. Pierwszy kazał wezwać lawetę, oni swojej nie mają i przywieźć auto, na moje wspomnienie czy może zna jakieś rozwiązanie mówi, że nie. W drugim salonie gość od razu mówi co jest grane i co należy zrobić. Jakbym tego tematu nie znał i posłuchał tego pierwszego to auto by trafiło na diagnostykę na parę dni, zastępczych nie mają więc się bujaj samemu. Pewnie by nic nie znaleźli i auto oddali w takim stanie jak jest teraz.

Ładny kolor, też pasuje do EV6 :ok:

Napisano

U mnie podobna sytuacja, też żonie nie chciał się włączyć;l Dobrze, że tylko do szkoły podjechała więc z buta podszedłem, ale i tak mi zajęło z 15 minut żeby w końcu się poddać i po prostu zamknąć auto i odejść. Przy okazji zadzwoniłem do dwóch dealerów Kia i tu pokazuje się olewactwo i profesjonalizm. Pierwszy kazał wezwać lawetę, oni swojej nie mają i przywieźć auto, na moje wspomnienie czy może zna jakieś rozwiązanie mówi, że nie. W drugim salonie gość od razu mówi co jest grane i co należy zrobić. Jakbym tego tematu nie znał i posłuchał tego pierwszego to auto by trafiło na diagnostykę na parę dni, zastępczych nie mają więc się bujaj samemu. Pewnie by nic nie znaleźli i auto oddali w takim stanie jak jest teraz.

Ładny kolor, też pasuje do EV6 :ok:

No jakbyś laweta wziął to jeszcze by cię wzięli za idiote że przecież u nich wszystko działa ;] Swoja droga to mielismy tak z 10 razy przez te 2 lata. Mozna sie przyzwyczaic :jem:

Kupiłeś bezprzewodowy android auto ?

Napisano
  • Autor
Teraz, PawelWaw napisał(a):

No jakbyś laweta wziął to jeszcze by cię wzięli za idiote że przecież u nich wszystko działa ;] Swoja droga to mielismy tak z 10 razy przez te 2 lata. Mozna sie przyzwyczaic :jem:

Kupiłeś bezprzewodowy android auto ?

Pocieszaj mnie, myślałem że to się rzadziej zdarza 8-)

Tak, kupiłem AAwireless i działa super. Ostatnio testuję Waze i widzę, że jest lepsza od Google Maps:old: