Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odkurzacz do popiołu

Featured Replies

Napisano

Szukam odkurzacza do czyszczenia pieca na pellet. Dobrze byłoby aby wykorzystać go też do garażu itd. Wpadł mi w oko Karcher AD 2 1.629-711.0

Ktoś używa? Ewentualnie który inny?

Wysłane z łokcia przy użyciu Tapatalka

Napisano
2 minuty temu, sherif napisał(a):

Ja mam taki od 10lat:

https://archiwum.allegro.pl/oferta/odkurzacz-do-kominka-separator-popiolu-1500w-hepa-i4680045386.html

Styka na 3 wypróżnienia kominka. DO pieca może potrzebujesz większy, choć po drewnie też potrafi być sporo popiołu.

Mam coś podobnego kupione w Lidlu, ale słabo filtruje - gdzieś puszcza pył na pomieszczenie ;]

Napisano
Godzinę temu, rwIcIk napisał(a):

Mam coś podobnego kupione w Lidlu, ale słabo filtruje - gdzieś puszcza pył na pomieszczenie ;]

To chyba podobna konstrukcja. Sprawdz jak siedzi filtr. Powinien ciasno wchodzić na wentylator.

Ja w sumie mam drugi filtr od wielu lat, pierwszy spaliłem :phi:.

Napisano
  • Autor

Chciałbym uniknąć takich atrakcji [emoji16]

Napisano
W dniu 25.10.2024 o 10:06, rwIcIk napisał(a):

Kupiłem do podobnego odkurzacza dodatkowy filtr - coś w ten deseń: https://allegro.pl/oferta/filtr-do-odkurzacz-kominka-popiolu-worek-workowy-15100185338

W ten sposób filtry są dwa, ten pierwszy dobrze wyłapuje większość a tego mniejszego nie trzeba tak często trzepać. 

Napisano
W dniu 25.10.2024 o 08:16, Alfi napisał(a):

Szukam odkurzacza do czyszczenia pieca na pellet. Dobrze byłoby aby wykorzystać go też do garażu itd. Wpadł mi w oko Karcher AD 2 1.629-711.0

Ktoś używa? Ewentualnie który inny?

Dokładnie taki mam, dokładnie do tego celu.

Polecam z czystym sumieniem.

Dodatkowo odkurzam tym tez kominek.

Lepiej nie oszczędzać. Przed tym karcherem miałem jakiś taki tani model kupiony w jakiejś Castoramie czy w podobnym miejscu. Był strasznie głośny, filtr często się zapychał, ciągnął dużo słabiej niż ten Karcher. Po roku czy coś w tym stylu zepsuł się włącznik, później zaczął delikatnie kopać prądem, a na końcu wziął i silnik się spalił ;]

Karcher to raczej święty spokój.

Napisano
  • Autor

Dokładnie taki mam, dokładnie do tego celu.
Polecam z czystym sumieniem.
Dodatkowo odkurzam tym tez kominek.

Lepiej nie oszczędzać. Przed tym karcherem miałem jakiś taki tani model kupiony w jakiejś Castoramie czy w podobnym miejscu. Był strasznie głośny, filtr często się zapychał, ciągnął dużo słabiej niż ten Karcher. Po roku czy coś w tym stylu zepsuł się włącznik, później zaczął delikatnie kopać prądem, a na końcu wziął i silnik się spalił ;]
Karcher to raczej święty spokój.
Wczoraj zamówiony [emoji106] również stwierdziłem że lepiej raz a dobrze kupić.