Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup wiertarki

Featured Replies

Napisano

na kablu. Moje dwa Bosch-e 500 watowe padły. To znaczy przegrzałem je i szczotko trzymacze stopiły się. Nowe szczotko trzymacze po około 40 dziko a nowa wiatraka w markecie 200, aleeee.

Potrzebuje teraz coś sporadycznie zrobić i szukam jakiejś budżetowej wiertarki  - co polecacie ?

SDS-a mam :) w razie pytań, wkrętarkę na baterię mam, ale czasami trzeba coś dłużej poczyścić - na przykład ogrodzenie, czy coś wywiercić  i nagle taka zwykła wiertarka by się znów przydała.

Napisano

Mam małą wkrętarkę, dużą wkrętarkę, wiertarkę i młotowiertarkę.

Od czasu jak kupiłem młotowiertarkę to w zasadzie nie używam zwykłej wiertarki (mam 2 - jedna 500, druga 700)

Napisano
2 godziny temu, Camel napisał(a):

na kablu. Moje dwa Bosch-e 500 watowe padły. To znaczy przegrzałem je i szczotko trzymacze stopiły się. Nowe szczotko trzymacze po około 40 dziko a nowa wiatraka w markecie 200, aleeee.

Potrzebuje teraz coś sporadycznie zrobić i szukam jakiejś budżetowej wiertarki  - co polecacie ?

SDS-a mam :) w razie pytań, wkrętarkę na baterię mam, ale czasami trzeba coś dłużej poczyścić - na przykład ogrodzenie, czy coś wywiercić  i nagle taka zwykła wiertarka by się znów przydała.

Nie masz końcówki do tego SDSa na zwykłe wiertła?

Napisano

Tej nie zajedziesz ;]  Fakt nie jest tanio...  :] Ale mi osobiście nie udało się jej zagrzać nawet ;] A wierciła blachy 25mm na wylot fi 12 ;] 

I ma tę ogromną zaletę że posiada sprzęgło więc łapek nie wykręci ;]

Napisano
23 minuty temu, rwIcIk napisał(a):

Uchwyty wiertarskie na sds to porażka, coś co z precyzją ma niewiele wspólnego ;]

Napisano
  • Autor
58 minut temu, rwIcIk napisał(a):

nie

Napisano
4 godziny temu, Camel napisał(a):

szukam jakiejś budżetowej wiertarki  - co polecacie ?

Jak bardzo budżetowo, to szukaj na Loombard.pl uzywanej. Znajdziesz za kilkadziesiąt zł.

Ja trafiłem za 20zł i wytrzymała kilka robót i dalej żyje.

Jak mniej budżetowo, to jakaś marketowa i masz 24 miesiące gwarancji.

Napisano

W tym roku kupiłem tą  młotowiertarkę z SDS

https://allegro.pl/oferta/einhell-mlotowiertarka-udarowa-th-rh-900-1-4258237-15637668220

i w OBi wiertarkę z udarem firmy Einhell.

SDS do kucia jest słaby ale do większych prac zakupiłem młot wyburzeniowy 60KJ - łapy bolą od trzymania bo jest ciężki ale robi robotę

https://allegro.pl/oferta/mlot-wyburzeniowy-3200-60j-chlodzony-olejem-dluta-14508395742

Edytowane przez Tre-Bor

Napisano
W dniu 16.12.2024 o 12:28, Camel napisał(a):

co do wiertarek to zawsze kupuje jakiegoś mocniejszego chinola, na 2-3 razy w roku bez sensu coś markowego, jak się uda trafić w podobnej cenie i mocy w markecie to jeszcze lepiej bo łatwiej w razie czego reklamować