Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Obróbka drzwi wejściowych od środka

Featured Replies

Napisano

Dzień dobry, na wstępie zaznaczę że jestem kobietą 😅 potrzebuję obrobić drzwi (nie musi być idealnie) pytanie tylko czego potrzebuje i jak to zrobić. Mogę ściąć te metalowe części czy to musi zostać ? 
IMG_5551.jpeg.e0e0659bc58348342419bb98dc6f81fc.jpeg

Napisano
17 minut temu, Zuziak napisał(a):

Dzień dobry, na wstępie zaznaczę że jestem kobietą 😅 potrzebuję obrobić drzwi (nie musi być idealnie) pytanie tylko czego potrzebuje i jak to zrobić. Mogę ściąć te metalowe części czy to musi zostać ? 

witamy :jem:

o 90 stopni w prawo ?

Napisano
3 godziny temu, Zuziak napisał(a):

O Pani, kto Pani tak spierdolllll - widać musiał być fachowiec (cytując ~Blok Ekipę)

A tak na serio, to resztki blacha odciąć, piankę odciąć, kupić listwy i przykleić na klej montażowy i po temacie 🤣

Napisano
3 godziny temu, Zuziak napisał(a):

Przyciąć piankę na płasko nożem do tapet.

Blaszki montażowe delikatnie obciąć kątówką.

Albo nakleić listwy na wierzch lub obrobić gipsem (wtedy trzeba trochę podebrać piankę).

Napisano

To ja sie czepiam . Kotwy powinny byc wkute w tynk . Rozumiem ze oscieznica nie miała fabrycznych otworów na mocowanie . To wtedy kotwi sie we wrębie uszczelkowym na wkrety np WHOW ( Wkret-Met) badz podobnymi . Ktos poszedl na łatwizne 

Napisano

Możesz zrobić zdjęcie jednej z tych kotew z bliska?

Czy ja dobrze widzę, że to jest przyp...dolone do czoła ściany? 

Masakra jakaś.

Jakakolwiek listwa/maskownica będzie musiała mieć podebranie by kotwy i wkręty się zmieściły pod spód, a maskownica nie odstawała.

Sporo pitolenia i kosztów by to zrobić estetyczne. 

Może da się to jeszcze poprawić w sposób jaki opisał @demoneczekbez rwania drzwi.

Jakby teraz te drzwi okołkować a potem wyciąć kotwy i zrobić ładną obróbkę?

Da radę tak to ogarnąć? Co myślisz?

Edytowane przez tomkowski

Napisano

Kurcze nie wiedziałem że tak można drzwi wstawić. Okna to i owszem. W drzwiach zwykle. Idą mocne kotwy w mur przez rame a nie takie blaszki i to jeszcze na tynk. Jak pisano, sprawdzić czy drzwi maja otwory pod kołki i ewentualnie wywalić te blachy i śmierci przez ramę w miejscach fabrycznych lub pod Uszczelka-zwykle powinno być tam miejsce.