Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot 508 weryfikacja ogłoszenia

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich, znalazłem ogłoszenie Peugeota 508 w konfiguracji mniej więcej takiej jakiej szukałem i na dodatek niezbyt daleko. Mam już wstępnie nagranego człowieka, który odpłatnie sprawdza auta przed zakupem, jednak byłbym bardzo wdzięczny gdybyście rzucili okiem na to ogłoszenie. Może ktoś zna się na tym modelu i podpowie, na co zwrócić szczególną uwagę, albo coś Wam się rzuci w oczy? Auto bardzo mi odpowiada, ale to dla mnie niemałe pieniądze więc będę bardzo wdzięczny za Wasze opinie.

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/peugeot-508-peugeot-508-2-0-bluehdi-allure-s-s-ID6HhUPK.html

Napisano

Na dzień dobry kłamstwo. To rocznik 2017 a jest podane 2018.

Uczciwy sprzedawca🫣

Napisano

Sprawdź jak reflektory świecą po ciemku - znajomemu się trochę zużyły a naprawa nie jest tania.
Na temat reszty nie mam zdania.

Napisano

Gwarancja będzie dodatkowo płatna. Przebieg jest niewlelki, wszystko powinno działać w idealnym porządku, podobnnie jak napęd, który tam jest zastosowany. Jedyny problematyczny i awaryjny element to SCR (AdBlue) i powinien mieć w historii akcję serwisową w tej materii. Rocznik jest 2017, a nie 2018, dodatkowo nie rozumiem kombinacji z VIN. 

Osobiście bym się tym samochodem nie interesował. 

Edytowane przez futrzak

Napisano
  • Autor
Teraz, futrzak napisał(a):

Z tego co widzę samochód jest we Francji, a nie w Polsce. Nie jest też w Polsce zarejestrowany. Skoro tak, to pewnie koszty urosną, stanu też się nie da sprawdzić na miejscu. Gwarancja będzie dodatkowo płatna. Przebieg jest niewlelki, wszystko powinno działać w idealnym porządku, podobnnie jak napęd, który tam jest zastosowany. Jedyny problematyczny i awaryjny element to SCR (AdBlue) i powinien mieć w historii akcję serwisową w tej materii. Idąc dalej - rocznik jest 2017, a nie 2018, dodatkowo nie rozumiem kombinacji z VIN. 

Osobiście bym się tym samochodem nie interesował. 

Myślisz, że to jakiś wałek? Auto ma być na placu od środy. Jeśli chodzi o opłaty, poniżej w treści ogłoszenia dopisali, że jest to cena już po opłatach. VIN jest na zdjęciu, znam też francuski nr rejestracyjny. Zrobiłem mały zwiad i firma jak na komis ma dość dobrą opinię. Wynajęty człowiek ma też sprawdzić historię tego samochodu w bazach. 

Napisano
2 minuty temu, Mirobak1 napisał(a):

Myślisz, że to jakiś wałek? Auto ma być na placu od środy. Jeśli chodzi o opłaty, poniżej w treści ogłoszenia dopisali, że jest to cena już po opłatach. VIN jest na zdjęciu, znam też francuski nr rejestracyjny. Zrobiłem mały zwiad i firma jak na komis ma dość dobrą opinię. Wynajęty człowiek ma też sprawdzić historię tego samochodu w bazach. 

Poprawiłem, usunąłem fragment z tym, że nie ma go w Polsce. Tak, znalazłem po wnikliwym czytaniu ogłoszenia (na końcu), że jest po opłatach, ale nie wiadomo, czy jest zarejestrowany w PL. 

Nie wiem czy to wałek, nie lubię kręcenia i nieścisłości w takich ogłoszeniach.  

Napisano

Ten silnik przy ponad 150 kkm często wymaga napraw osprzętu, które niestety kosztują. Zawór EGR z cieknącą chłodniczką, to koszt z wymianą ok 3 tys zł, podcieka pompa wtryskowa i tu drugie 3 tys trzeba wydać na naprawę, rozrząd z pompą wody, która lubi się sypnąć i mamy kolejne 1,5 tys. Także ten...

Napisano
21 minut temu, kaczorek79 napisał(a):

Ten silnik przy ponad 150 kkm często wymaga napraw osprzętu, które niestety kosztują. Zawór EGR z cieknącą chłodniczką, to koszt z wymianą ok 3 tys zł, podcieka pompa wtryskowa i tu drugie 3 tys trzeba wydać na naprawę, rozrząd z pompą wody, która lubi się sypnąć i mamy kolejne 1,5 tys. Także ten...

Jeżeli przebieg jest wiarygodny to nie ma takich atrakcji. Nawet prywatnie mam kolejny samochód z tym napędem, tyle, że w automacie. W serwisie często się nie pojawiają. Rozrząd z pompą przy 180kkm. EGR czasem bywa, eksploatacja. To trwały i w porównaniu do konkurencji dość bezawaryjny napęd. Do samochodu nie ma co się czepiać, do ogłoszenia i owszem.

Napisano
14 minut temu, Mirobak1 napisał(a):

Czy moglibyście rzucić okiem też na ten? To jedyne dwa takie w mojej okolicy. Jest starszy i słabiej wyposażony, za to ma Webasto. Z góry dzięki.

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/peugeot-508-peugeot-508-2-0-bluehdi-active-s-s-ID6HaDSq.html

Na dzien dobry out:

Cytat

VIN udostępniam przez tel.

:bananpapa:

Napisano

Mam z 2017r jakbys chcial ;) 20230909_184531.jpg

Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, slawek_l_83 napisał(a):

Mam z 2017r jakbys chcial ;) 20230909_184531.jpg

Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka