Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wybór nowego: Volvo V60 vs Superb

Featured Replies

Napisano
W dniu 7.07.2025 o 12:42, Ryb napisał(a):

Dla mnie wyznacznikiem premium jest:

- możliwość drobiazgowej konfiguracji z indywidualizacją niektórych elementów

- możliwość zamówienia prawdziwej skóry

- możliwość zamówienia prawdziwych innych materiałów (drewno z drewna, karbon z karbonu, aluminium z aluminium)

- możliwość zamówienia więcej niż czterech cylindrów pod maską

- możliwość zamówienia różnych konfiguracji napędu, w tym RWD/AWD

- dostępność w ofercie aut nietuzinkowych (coupe, kabriolet, terenówka etc.)

- jakaś sensowna historia marki, ciekawe dziedzictwo

- udział w sporcie motorowym

Samo pozycjonowanie producenta nie wystarczy, Volkswagen nie raz próbował i nie wyszło.

idealne podsumowanie MG, maja wszystko :jem:

Napisano
W dniu 7.07.2025 o 12:42, Ryb napisał(a):

Samo pozycjonowanie producenta nie wystarczy, Volkswagen nie raz próbował i nie wyszło.

Znaczy się ile razy i kiedy ? Bo mi się zdaje , że zawsze był autem dla ludu. Jeśli myślisz o Phaetonie czy Touaregu to raczej akcja w stylu Lexusa LFA czy Lexus po wypuszczenia LFA stał się producentem sportowych aut jak Porsche ? Nie, to tylko pokaz, że mogę wyprodukować coś innego.

Edytowane przez sdss

Napisano
9 minut temu, sdss napisał(a):

Znaczy się ile razy i kiedy ? Bo mi się zdaje , że zawsze był autem dla ludu. Jeśli myślisz o Phaetonie czy Touaregu to raczej akcja w stylu Lexusa LFA czy Lexus po wypuszczenia LFA stał się producentem sportowych aut jak Porsche ? Nie, to tylko pokaz, że mogę wyprodukować coś innego.

Zbyt wiele razy słyszałem "Volkswagen" i "premium" w jednym zdaniu żeby to ignorować. Phaeton i Touareg też są dobrym przykładem, oba udowadniają, że aby być premium nie wystarczy mieć wszystko premium, potrzebny jest jeszcze premium znaczek. I tego VW nigdy nie dał rady przeskoczyć.

Napisano
1 godzinę temu, Ryb napisał(a):

Phaeton i Touareg też są dobrym przykładem, oba udowadniają, że aby być premium nie wystarczy mieć wszystko premium, potrzebny jest jeszcze premium znaczek.

Zważywszy że Touareg to technicznie było Q7/Cayenne to jest ciekawe. Każde z tych aut było inaczej pozycjonowane.

Napisano
Godzinę temu, marcindzieg napisał(a):

Zważywszy że Touareg to technicznie było Q7/Cayenne to jest ciekawe. Każde z tych aut było inaczej pozycjonowane.

Touareg / Q7/Q8 / Cayenne i nawet Lambo Urus oraz Bentley Bentayga dzielą podzespoły. Mamy więc tę samą platformę w trzech różnych klasach.

:bzik:

Napisano
4 godziny temu, Ryb napisał(a):

Zbyt wiele razy słyszałem "Volkswagen" i "premium" w jednym zdaniu żeby to ignorować. Phaeton i Touareg też są dobrym przykładem, oba udowadniają, że aby być premium nie wystarczy mieć wszystko premium, potrzebny jest jeszcze premium znaczek. I tego VW nigdy nie dał rady przeskoczyć.

Choć tak moda, na dodawanie  premium kraftowe itd…. I cena razy 2 :)

Napisano
  • Autor
W dniu 27.06.2025 o 13:29, bergerac napisał(a):

co byśmy nie napisali, to i tak wybierzesz Superba ;] 

Nie ma to jak przepowiadanie wczorajszej pogody - a właściwie, to pogody sprzed miesiąca.

Napisano
W dniu 9.07.2025 o 08:13, Ryb napisał(a):

Jezeli Skoda jest luksusowa, to VW może byc premium:lol:

IMG_0125.jpeg

Napisano
27 minut temu, Rado_ napisał(a):

IMG_0125.jpeg

Technicznie rzecz biorąc to nawet mają rację. Skoda może być nową definicją luksusu. Definicją, która z dotychczasową ma raczej niewiele wspólnego.

;l

Napisano
3 godziny temu, Polarny napisał(a):

Nie ma to jak przepowiadanie wczorajszej pogody - a właściwie, to pogody sprzed miesiąca.

Nie dałeś nam szans wybierając Superba jeszcze przed założeniem tego wątku.

;l

Napisano
18 godzin temu, Rado_ napisał(a):

IMG_0125.jpeg

Prezes jeździ to musi być luksusowo 🤪😜

Napisano
W dniu 9.07.2025 o 08:13, Ryb napisał(a):

I lepsza jakość materiałów, spasowania, właściwości jezdne  :)