Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fajny artykuł wydawałoby się o oczywistosciach

Featured Replies

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

To glownie zalezy od roweru ;] Jaki koszt tego haka, z ciekawosci?

Rower to członek rodziny i jedzie w środku pod kocykiem, ile mam to tłumaczyć 🤪

Napisano
W dniu 9.07.2025 o 16:35, iwik napisał(a):

Pewnie taniej będzie wynająć rower na miejscu niż zabrać na dach zrobić z nim 1000km ev. ;]

Przecież to jest też prawda i na spaliniaku.

Spalanie z rowerami na dachu wzrasta dramatycznie. I nie pisz że niezauważalnie, bo trochę z rowerkami pojeździłem i nie tylko jednym autem ;)

Napisano
1 godzinę temu, kravitz napisał(a):

Przecież to jest też prawda i na spaliniaku.

Spalanie z rowerami na dachu wzrasta dramatycznie. I nie pisz że niezauważalnie, bo trochę z rowerkami pojeździłem i nie tylko jednym autem ;)

Ze 2 litry rośnie jak wrzucam rower i boxa. 

W EV może być bardziej spektakularnie, bo w benzyniaku tylko 30% paliwa bezpośrednio przekłada się na ruch pojazdu, a w EV ponad 90% energii. 

Napisano
2 minuty temu, iwik napisał(a):

W EV może być bardziej spektakularnie, bo w benzyniaku tylko 30% paliwa bezpośrednio przekłada się na ruch pojazdu, a w EV ponad 90% energii. 

w spalinowym zresztą nie ma to większego znaczenia. Co 100 km i tak nie będziesz musiał tankowac i to przez kilkadziesiąt minut.

Napisano
3 minuty temu, Rado_ napisał(a):

w spalinowym zresztą nie ma to większego znaczenia. Co 100 km i tak nie będziesz musiał tankowac i to przez kilkadziesiąt minut.

Już nie kilkaset? 😁

Napisano
Teraz, mrBEAN napisał(a):

Już nie kilkaset? 😁

Elktrykiem kilkaset na autostradzie? 😂

Panie, tu jeszcze rowery na dachu. Pobudka:}

Napisano
59 minut temu, iwik napisał(a):

2 litry na 1000km w jedną mańkę i 1000km w drugą mańkę.

Wychodzi 40 litrów paliwa ;] Zakładam, że nie po polskich cenach.

Myślę, że być rower wypożyczył ;)

Napisano
15 minut temu, kravitz napisał(a):

do tego szum nad głową, potencjalny spadek predkosci podroznej, problemy z wjazdami na parkingi etc.

Platforma na hak to mega temat. Strasznie mnie wkurza, ze nie moge zamontowac u siebie haka :( dlatego przy 2 osobach na ogol rowery jadą w srodku co nie jest specjalnie wygodne. 

Napisano
1 minutę temu, Filipfm napisał(a):

do tego szum nad głową, potencjalny spadek predkosci podroznej, problemy z wjazdami na parkingi etc.

Platforma na hak to mega temat. Strasznie mnie wkurza, ze nie moge zamontowac u siebie haka :( dlatego przy 2 osobach na ogol rowery jadą w srodku co nie jest specjalnie wygodne. 

Ja mam na dach, z prostej przyczyny. Bagażnik (belki ze stopkami), sprzedajesz i kupujesz jako używki. Kosztuje Cię to "0" PLN lub może jakieś grosze dopłacasz.

A hak za każdym razem montujesz do nowego auta i kosztuje to worek złota.

Nie mam przyczepki żadnej, więc dla mnie hak byłby tylko pod rowery, w związku z tym, 1-2x do roku się przemęczę ze zwiększonym zużycie prądu/paliwa i z kosztem z tym związanym.

Napisano
7 minut temu, kravitz napisał(a):

Ja mam na dach, z prostej przyczyny. Bagażnik (belki ze stopkami), sprzedajesz i kupujesz jako używki. Kosztuje Cię to "0" PLN lub może jakieś grosze dopłacasz.

A hak za każdym razem montujesz do nowego auta i kosztuje to worek złota.

Nie mam przyczepki żadnej, więc dla mnie hak byłby tylko pod rowery, w związku z tym, 1-2x do roku się przemęczę ze zwiększonym zużycie prądu/paliwa i z kosztem z tym związanym.

Tez mam belki - i oczywiscie markowe typu Thule maja nadal fajna wartosc rezydualną lub możliwosc dokupienia kitu do nowego auta :) nawet zmieniłem ostatnio "procę" na taką trzymającą za koło bo mocowanie za ramę przy karboniaku nie jest najlepszym pomysłem a do tego rowerem mocno bujało w trakcie jazdy, bo łapie mi go niemal przy suporcie. I jak mam wiecej bagazy i zabieram psa to juz rowery do srodka sie nie zmieszczą

:) ostatnio moj ojciec dorzucił sobie hak bo elektryka na dach nie da rady wsadzic, jechalem tez z kumplem na wypad rowerowy - 3 biki na platformie i w zasadzie brak niedogodnosci w podrozy. Ale auta kupuję na lata wiec inwestycje bym pewnie przezyl, zakladajac montaz non-oem :) co troche obniza wyceny. no ale co zrobisz jak nic nie zrobisz. Nie da sie sie i juz. Wiec zostaje dach albo złożona kanapa i rower w srodku.

Edytowane przez Filipfm

Napisano
Godzinę temu, kravitz napisał(a):

Rower bym wypożyczył, 1 szt. na 2 doby max. A potrzebuję 4 na 2 tygodnie. ;]

Napisano
3 godziny temu, Rado_ napisał(a):

Elktrykiem kilkaset na autostradzie? 😂

Panie, tu jeszcze rowery na dachu. Pobudka:}

Pisałem o czasie ładowania, pobudka! 😌

Napisano
2 godziny temu, mrBEAN napisał(a):

Pisałem o czasie ładowania, pobudka! 😌

A to o takim, to nawet ja nie słyszałem:phi: