Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

... do Sportage, 210km, ~20kkm rocznie, głównie lokalnie.
Co byście wybrali?
Doświadczenie mam tylko z Vredestain'ami (Quatrack 3 bodajże) na Scenicu Mam wrażenie, że bardzo szybko się zużywają a bieżnik bardzo postrzępiony.
Czytam tu świetne opinie o GoodYearach - warto dokładać? Autem śmiga głównie żona - poprzednio powoziła Scalę a to i większe i moc prawie 2x wyższa.
Z salonu wyjechaliśmy na letnich, więc jest jeszcze opcja zakupu zimówek, ale na samą myśl o umawianiu się do oponiarzy, przechowywaniu itp. mnie trzepie.

Dzięki za rady!

Edytowane przez tomkowski

Napisano

GY Vector 4 season, mam juz na trzecim aucie.

Akurat 215/65/17 mam w Tucsonie, a wczesniej 225/65/17 na Mazdzie CX-5 przez 4 lata i 70kkm.

Napisano

Kwestia ile trzeba dokładać.

Co prawda mocy połowa (100KM tylko) ale w tym samym rozmiarze założyłem żonie GY 4 season gen. 3.

Mają teraz 24kkm i będzie to ich 3 zima.

Co do zachowania złego słowa nie powiem, trzymają tak samo jak na początku .

Jak jedna "się przebiła/nacięła" z boku jakby od najechania na ostry krawężnik gdzieś przy 14kkm, to wymieniłem tylko 1, bo różnica w stosunku do nowej była minimalna.

To co może w nich się nie podobać, a raczej mi się nie podoba, to że ich boki są cienkie i delikatne jak z papieru (moim zdaniem podatne na uszkodzenia np. przy nieumiejętnym "skakaniu po krawężnikach").

Tyle, że my raczej nie szalejemy i nawet o wielosezonowych, najtańszych 15 lat temu Nankangach czy niedawno Stomilkach miałem dobre zdanie.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano

Po wielu latach i bezpośrednich porównaniach zdecydowanie wygrywają GY 4S Gen-3. Mimo faktu, że to już dość leciwy model, to wygrały z Conti AS2 i Michelin CC2. Vredesteina Quatraca wybieram w wersji econo i ze  świadomością, że są słabsze w warunkach mocno zimowych, ale zimą w górach w czasie opadów itd. dawały radę. 

3 godziny temu, ZUBERTO napisał(a):

To co może w nich się nie podobać, a raczej mi się nie podoba, to że ich boki są cienkie i delikatne jak z papieru (moim zdaniem podatne na uszkodzenia np. przy nieumiejętnym "skakaniu po krawężnikach").

Może dzięki temu są właśnie komfortowe i dość precyzyjne w warunkach skrajnych. Pisałem jakis czas temu - GY daja dość precyczyjne sygnały o pogorszeniu przyczepności i kierowca może spokojnie na to zareagować, a takie Conti trzymają bez info prawie do końca, po czym zrywają nagle i ESP musi ratować sytuację. To mi zdecydowanie nie odpowiada.

Napisano
  • Autor

No to kupione GY. Dzięki!