Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy mogę sprawdzić obecność AA po VIN w VW?

Featured Replies

Napisano

Krótkie pytanie - czy mogę sprawdzić obecność Android Auto w VW Tiguan z 2018 po numerze VIN? Jeśli tak, to może ktoś mi to sprawdzić czy muszę dzwonić do ASO? 

Napisano

Tiguan 2018 będzie miał przygotowanie do AA. Jeśli nie ma, to za 300 zł każdy magik od kodowania VAG to uruchomi. Jeśli ma już fabrycznie, to na wyświetlaczu centralnym jest przycisk APP

Napisano
  • Autor
56 minut temu, kaczorek79 napisał(a):

Tiguan 2018 będzie miał przygotowanie do AA. Jeśli nie ma, to za 300 zł każdy magik od kodowania VAG to uruchomi. Jeśli ma już fabrycznie, to na wyświetlaczu centralnym jest przycisk APP

Może i tak, ale chodzi o potencjalny prezent w postaci bezprzewodowego AA. Jak nie ma przewodowego to choćbym na rzęsach stanął, nie pojadę bez wiedzy właściciela na wgranie AA. Dlatego pytam. 

Napisano
2 godziny temu, gilbert3 napisał(a):

Krótkie pytanie - czy mogę sprawdzić obecność Android Auto w VW Tiguan z 2018 po numerze VIN? Jeśli tak, to może ktoś mi to sprawdzić czy muszę dzwonić do ASO? 

Nie. Bo AA można było uruchomić w ASO w późniejszym czasie, oczywiście za opłatą. 

Napisano
6 godzin temu, K3 napisał(a):

Nie. Bo AA można było uruchomić w ASO w późniejszym czasie, oczywiście za opłatą. 

W mercu to samo miałem. System był, ale nie odpalony do sprzedaży aby ASO zarobiło. Cała operacja z 90 sekund trwała i nagle wsio ruszyło :) i pokazały się dodatkowe opcje me menu. Obecnie w pasku było, ale inne opcje też mogę dokupić ale zdalnie: przez www, aplikację lub z poziomu radia ;) i się instalują z "kosmosu", ostatnio gry dali za darmo ;) 

Napisano
W dniu 6.12.2025 o 14:10, gilbert3 napisał(a):

wpisz na stronie VW 

https://www.volkswagen.pl/pl/serwis-akcesoria-i-aktualizacje/informacje-o-twoim-samochodzie/vin-check.html#vin-input

Bezprzewodowego raczej nie będziesz miał w 2018 roku bo to weszło w okolicach lifta razem z radiami MiB3, Jak masz dostęp do auta to naciśnij przycisk APP na radiu po prawej stronie i będziesz wiedział czy ta opcja jest wykupiona czy trzeba odblokować... 

Napisano
W dniu 6.12.2025 o 14:10, gilbert3 napisał(a):

Musi mieć ale może mieć odblokowane. Na grupach FB są spece co odblokowują, jak jusz kupisz to odezwij się mogę przesłać namiary.

W 2018 raczej będziesz miał po kablu ale małe urządzonko po USB (allegro/aliexpres/temu) za 50 PLN i masz bezprzewodowego.

Tak samo jedyną opcją którą miałem zablokowaną było głosowe wybieranie z poziomu komputera w samochodzie. Co prawda po podłączeniu Android Auto działał poprzednio "asystent google" a od miesiąca już gemini 2025. Nie da się natomiast podłączyć gemini pod przycisk na kierownicy.
Człowiek z forum odblokował mi głosowe wybieranie za śmieszne 20 PLN gdzie w serwisie wołają 1400PLN.

Napisano
  • Autor
5 minut temu, bengamin napisał(a):

W 2018 raczej będziesz miał po kablu ale małe urządzonko po USB (allegro/aliexpres/temu) za 50 PLN i masz bezprzewodowego

Właśnie celem zapytania było to czy można sprawdzić po VIN a nie włączyć w ASO czy gdziekolwiek indziej,  ponieważ miałem zrobić właścicielowi drobny prezent w postaci bezprzewodowego AA, którego warunkiem zakupu jest obecność przewodowego. Może nie mieć AA bo jadąc ze mną rok temu 2x 300kn nie włączył. Żona właściciela ogarnęła Vin z DR, ale nic poza tym - nie zna się, nie ma chyba nawet PJ, auto stoi w domu, mąż pracuje z domu, ciężko byłoby nie wzbudzić podejrzeń grzebiąc przy aucie. 

Czyli krótko mówiąc nici z niespodzianki, temat można zamknąć.