Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wróciłem po 8 latach przerwy ;)

Featured Replies

Napisano

Tym razem nówka sztuka z salonu ;] Chińska bo Chińska ale nówka! :)

image.png.968933b9f5940afd2821e1317b25eef5.png

image.png.3d9ada4ad5f81f6724b060035c033446.png

Napisano
13 minut temu, Kovic napisał(a):

image.png.968933b9f5940afd2821e1317b25eef5.png

image.png.3d9ada4ad5f81f6724b060035c033446.png

Opisz wrażenia jak trochę pojeździsz. Zdaje się, że jesteś drugi na forum z tym sprzętem :ok:

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, janusz napisał(a):

Opisz wrażenia jak trochę pojeździsz. Zdaje się, że jesteś drugi na forum z tym sprzętem :ok:

Opiszę. Na razie ma wściekłe 100 km przebiegu ;) 

Napisano
3 minuty temu, Kovic napisał(a):

Opiszę. Na razie ma wściekłe 100 km przebiegu ;) 

Ja w zimie nawet 20 bym nie wykręcił ;]

Napisano
  • Autor
6 minut temu, janusz napisał(a):

Ja w zimie nawet 20 bym nie wykręcił ;]

Jak widać nie było jeszcze śniegu, teraz u mnie z 40 cm leży :)
Dodatkowo męka bo przy docieraniu pierwsze 500 km wg. instrukcji do 4000 obrotów kręcić... 

Napisano
  • Autor
30 minut temu, Lampar napisał(a):

Będzie Pan zadowolony.

Taką mam właśnie nadzieję ;)

Napisano
4 godziny temu, Lampar napisał(a):

Będzie Pan zadowolony.

Rozumiem, że Ty jesteś ze swojego zadowolony? Jak to jest z tymi wyższymi obrotami (przy jeździe asfaltowej w trasie)? Masz oryginał czy kombinowałeś coś z zębatkami? Czuć jego masę w lekkim terenie? Jeszcze masz krótko, ale ciekawy jestem jak z drobnymi usterkami i korozją (na to chyba za wcześnie). 

Napisano
4 godziny temu, janusz napisał(a):

Rozumiem, że Ty jesteś ze swojego zadowolony? Jak to jest z tymi wyższymi obrotami (przy jeździe asfaltowej w trasie)? Masz oryginał czy kombinowałeś coś z zębatkami? Czuć jego masę w lekkim terenie? Jeszcze masz krótko, ale ciekawy jestem jak z drobnymi usterkami i korozją (na to chyba za wcześnie). 

120km/h to imo max na przelotach. Z przełożeniami nic nie kombinowałem. Na seryjnym przełożeniu szybko siada sprzęgło przy jeździe w terenie, ale pomimo, że na linkę chodzi lżej niż na hydraulice Brembo w typowym lekkim enduro. Koledzy mają jakieś hardkorowe przełożenia do jazdy w offie i też uważają, że 120 km/h jest ok, więc to kwestia podejścia. W terenie na jaki pozwalają seryjne opony masa mi nie przeszkadza, a wcześniej jeździłem ~100 kg enduro. Na razie usterek nie miałem. Jedyne co słabo oceniam to światła. Dołożyłem na gmole lampki z Ali i jest wiele lepiej.

Napisano
9 godzin temu, Fili_P napisał(a):

Co to za maszyna?

CF moto 450 mt. 

Napisano
W dniu 3.01.2026 o 12:37, Kovic napisał(a):

fajny... chodzi mi po głowie ale jeszcze kusi mnie to

https://motor-land.com.pl/morbidelli-t502x/

CFka bardziej terenowa, a ja to taki wszędołaz powolny jestem i te morbidelli bardziej by mi pasowało do charakteru ;]  ale muszę się przysiąść. Może będzie jak pegaso ;] 

Napisano
Godzinę temu, bielaPL napisał(a):

CFka bardziej terenowa, a ja to taki wszędołaz powolny jestem i te morbidelli bardziej by mi pasowało do charakteru ;]  ale muszę się przysiąść. Może będzie jak pegaso ;] 

Też wygląda spoko, jakby mu jeszcze z 15-20 kg zdjęli :ok:

Edycja 

Popatrz jeszcze na kove 510x, cenowo lekko droższy. 

Edytowane przez janusz

Napisano
12 minut temu, janusz napisał(a):

Popatrz jeszcze na kove 510x, cenowo lekko droższy. 

Lampa mi się nie podoba już CFke bym wolał ;] 

no ciężkawy jest trochę waży tyle co moja pegi ale do normalnej jazdy to ok

Napisano
  • Autor
22 godziny temu, janusz napisał(a):

Przejechałem na razie 100 km :)
Jestem zadowolony jak na wydanie 25kzł :) Wolałbym R12G/S... ale za kasę za niego można mieć 4 CFki... ;]
Napęd będzie oryginał - ma to być szwenduro które będzie się poruszać z małymi prędkościami. 
Masę czuć, ale jest świetnie rozłożona, gdyby było z 20 kilo lżej było by idealnie. Musiałbym swoją sprawdzić, ale dołożyłem gmole z ciężkich rzeczy, ale za to zmieniłem akumulator na LiFePO4 - więc wyjdzie koło zera. Reszta akcesoriów to plastiki więć nie za dużo masy dodałem. 
Z korozją czy innymi tematami - nie mam pojęcia jak będzie. 

Chciałbym moto z silnikiem z wściekłością singla, kulturą pracy V4, skokiem zawieszenia lekkiego enduro ale miękkością najlepszych zawiasów Showa, wagą 120 kilo, super ochroną przed wiatrem ale także wytrzymałością terenową....  i aby kosztowało do 30 kzł. Długo szukałem 😄 

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, bielaPL napisał(a):

Ja szukałem coś takiego 50/50 teren asfalt. 
Mało tego w rynku jest za rozsądne pieniądze. 
Takich jak ta mortadella jest dużo fajnych sprzętów. 

Napisano
48 minut temu, Kovic napisał(a):

Przejechałem na razie 100 km :)
Jestem zadowolony jak na wydanie 25kzł :) Wolałbym R12G/S... ale za kasę za niego można mieć 4 CFki... ;]
Napęd będzie oryginał - ma to być szwenduro które będzie się poruszać z małymi prędkościami. 
Masę czuć, ale jest świetnie rozłożona, gdyby było z 20 kilo lżej było by idealnie. Musiałbym swoją sprawdzić, ale dołożyłem gmole z ciężkich rzeczy, ale za to zmieniłem akumulator na LiFePO4 - więc wyjdzie koło zera. Reszta akcesoriów to plastiki więć nie za dużo masy dodałem. 
Z korozją czy innymi tematami - nie mam pojęcia jak będzie. 

Chciałbym moto z silnikiem z wściekłością singla, kulturą pracy V4, skokiem zawieszenia lekkiego enduro ale miękkością najlepszych zawiasów Showa, wagą 120 kilo, super ochroną przed wiatrem ale także wytrzymałością terenową....  i aby kosztowało do 30 kzł. Długo szukałem 😄 

Dzięki za odpowiedź, ale pytanie było skierowane bardziej do @Lampar ;]

Pocieszę Cię, że r12 GS będzie pewnie jeszcze z 50 kg cięższy :smirk:

Widzę, że szukamy takiego samego moto, ale wiadomo że taki "święty grall" nie istnieje i z oczywistych przyczyn nie będzie. Są zbliżone konstrukcje, ale tanio nie jest a i tak dużo kompromisów. 

Napisano
  • Autor
16 godzin temu, janusz napisał(a):

Dzięki za odpowiedź, ale pytanie było skierowane bardziej do @Lampar ;]

Pocieszę Cię, że r12 GS będzie pewnie jeszcze z 50 kg cięższy :smirk:

Widzę, że szukamy takiego samego moto, ale wiadomo że taki "święty grall" nie istnieje i z oczywistych przyczyn nie będzie. Są zbliżone konstrukcje, ale tanio nie jest a i tak dużo kompromisów. 

Dlatego CF jest w garażu :)
Myślałem jeszcze poważnie o T7 - ale pobujałem sobie motocykl na boki i to jest masakra z tą wysokością środka ciężkości. 

Napisano
3 godziny temu, Kovic napisał(a):

Dlatego CF jest w garażu :)
Myślałem jeszcze poważnie o T7 - ale pobujałem sobie motocykl na boki i to jest masakra z tą wysokością środka ciężkości. 

Ja bym jeszcze pomyślał o ktm 390 adventure r, tylko cena jest jednak znacznie wyższa. Ale jest trochę lżejszy :ok:

Napisano
  • Autor
44 minuty temu, janusz napisał(a):

Ja bym jeszcze pomyślał o ktm 390 adventure r, tylko cena jest jednak znacznie wyższa. Ale jest trochę lżejszy :ok:

Był mocno rozważany, jednak singiel, awaryjność i brak dostępu do wersji R go przekreśliły. 
Ogólnie jak ktoś ma zamiar mocno przeważać teren to KTM będzie super, tym bardziej że go softwarowo poprawili. 

Brałem jeszcze pod uwagę BMW F450 GS, Kawasaki KLE500 czy Suzuki DR-Z400. 

Ale obiektywnie paradoksalnie wygrało CF Moto. 

• 2 miesiące później...
Napisano

Pogratulowac i jestem ciekawy, jak bedzie sie ssprawowac na dluzsza mete.

Pozatym zaraz przyjdzie @FrugOs i powie, zen bez wlasciciela sie

. nie liczy ! phi