Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Apka fakapik

Featured Replies

Napisano

Nie wylogowało Was z apki?

Bo mnie tak, prosi o zalogowanie się.

Loguje, ale twierdzi że hasło nieprawidłowe.

Ok, może zapomniałem. Robię reset hasła, mail przychodzi właściwie natychmiast, klikam w link, a strona mówi że link już wygasł zlosnik

Chyba jakaś awaria.

Napisano
  • Autor

OK, wczoraj na szybko pisałem z telefonu, więc dużo klikania i nie pisałem całej historii.

Żona była w robocie Teslą.

Chciałem sprawdzić około może 16-17ej czy już wyjechała.

I apka Tesli prosi mnie o logowanie, zupełnie jakbym ją zainstalował pierwszy raz.

Próbuję się zalogować, ale twierdzi że podaję złe hasło.

No to proszę o linka do resetu hasła, na email, ten przychodzi w sumie po 5 sekundach, klikam w niego, a strona twierdzi że link już wygasł.

No to proszę o kolejny i to samo.

Stwierdziłem że poczekam z godzinę.

Po godzinie znowu próbuję zresetować hasło, przychodzi link. Tym razem działa, ale jak wpisuję nowe hasło, to dostaję w twarz komunikatem, że musi być inne niż poprzednie.

Aha, czyli jednak to stare jest ok. No to nie kontynuowałem już zmiany hasła, ale próbuję się zalogować tym starym.

Już nie dostaję info że stare hasło jest złe, ale komunikat że "coś poszło nie tak, spróbuj ponownie". I tak kilka razy.

Znowu odczekałem z godzinę, może więcej. I już poszło dalej, ale wyskoczył komunikat, że potrzebują abym się zautoryzował dodatkowo, tj przyślą mi kod do wklepania i mam wybrać czy na telefon czy na email. Wybrałem sms. Czekałem kilka minut, nie przyszedł.

No to ponownie, tym razem wybieram email. Kod przyszedł, wklepałem i apka zaczęła działać.

Ale to nie koniec tej historii, bo istnieje jeszcze świat równoległy, czyli żona, gdzieś w Centrum Wawy.

U niej telefon też jako kluczyk nie działał, ale...do auta wsiadła bez problemu )

Ono się nie zamknęło jak z niego wysiadła, a powinno. Mam ustawione że ma się nie zamykać tylko pod adresem domowym i to działa.

Awaria zatem musiała byc ogólnie w Tesli (w ich systemie) już jakoś od rana.

W aucie jest karta do jego otwierania i uruchamiania (tak, wiem zlosnik ), więc żona jej użyła i przyjechała do domu.

Na downdetector widzę że wczoraj jakoś około 17-18ej ludzie zgłaszali problemy z Teslą (ale nie wiem czy to nie dotyczy strony czy ogólnego systemu). Zgłoszeń niewiele, ale widać że ja na awarię się akurat załapałem.

Napisano
46 minut temu, kravitz napisał:

Awaria zatem musiała byc ogólnie w Tesli (w ich systemie) już jakoś od rana.

W aucie jest karta do jego otwierania i uruchamiania (tak, wiem zlosnik ), więc żona jej użyła i przyjechała do domu.

Nic nie zauważyłem, możemy jedynie to że od dwóch dni czasem przytnie przy otwieraniu, ale po chwili łapie, tu też dochodzi kwestia samego telefonu.

Ciekawi mnie karta w aucie, jak awaryjnie chcesz otworzyć skoro jest w aucie? zlosnik

Ja od samego początku woże ją przy DR w portfelu i już pewnie z 10 razy pomogła w szybkiej sytuacji. Swoją drogą mam już zmieniony odbiornik BT w aucie, za drugim razem serwis już w innej lokalizacji wymienił moduł bez szczegółowego dochodzenia usterki i pomogło. Wcześniej wmawiano mi, że w logach nic nie znaleziono, wszystko jest ok.

Napisano
  • Autor
43 minuty temu, komor napisał:

Ciekawi mnie karta w aucie, jak awaryjnie chcesz otworzyć skoro jest w aucie? zlosnik

Nie pytaj, nie mam planu.

Może młotek? zlosnik

Ja chyba raz użyłem karty, ale może więcej? Nie pamiętam.

Kiedyś jej używałem jak dostawałem komunikat, że "nie wykryto telefon z przypisanym kluczek w aucie". Jednak jak się kapnąłem, że wystarczy wtedy otworzyć apkę, to już ta karta chyba tak właśnie została i się wozi.

Portfela nie noszę. Wszystko jest w telefonie. Czasem oczywiście mam przez to problem, bo potrzeba gotówki, a ja nie mam zlosnik

Napisano
24 minuty temu, kravitz napisał:

Nie pytaj, nie mam planu.

Może młotek? zlosnik

Ja chyba raz użyłem karty, ale może więcej? Nie pamiętam.

Kiedyś jej używałem jak dostawałem komunikat, że "nie wykryto telefon z przypisanym kluczek w aucie". Jednak jak się kapnąłem, że wystarczy wtedy otworzyć apkę, to już ta karta chyba tak właśnie została i się wozi.

Portfela nie noszę. Wszystko jest w telefonie. Czasem oczywiście mam przez to problem, bo potrzeba gotówki, a ja nie mam zlosnik

ja bylem na slowacji bez karty i na termach utlopilem telefon kluczyk zlosnik

mozecie zgadywac co bylo dalej jem

Napisano
  • Autor
10 minut temu, PawelWaw napisał:

ja bylem na slowacji bez karty i na termach utlopilem telefon kluczyk zlosnik

mozecie zgadywac co bylo dalej jem

Tak, użyłeś telefonu żony. Kupiłeś nowy telefon i przypisałeś kluczyk zlosnik

Napisano
23 minuty temu, kravitz napisał:

Tak, użyłeś telefonu żony. Kupiłeś nowy telefon i przypisałeś kluczyk zlosnik

to bylo za latwe zlosnik

tymczasem tradycyjny samochod. wylawiasz kluczyk z dna i juz hehe

Napisano
23 godziny temu, kravitz napisał:

Na downdetector widzę że wczoraj jakoś około 17-18ej ludzie zgłaszali problemy z Teslą (ale nie wiem czy to nie dotyczy strony czy ogólnego systemu). Zgłoszeń niewiele, ale widać że ja na awarię się akurat załapałem.

Może to być związane z wojną w Iranie i zbombardowaniem lokalnego DC AWS w tym regionie.

Napisano
W dniu 3.03.2026 o 17:22, kravitz napisał:

Nie wylogowało Was z apki?

Dzisiaj mnie wylogowało.

Zalogowałem się bez problemu, ale nie mogę dodać spowrotem telefonu jako kluczyka. Dobrze że miałem przy sobie kartę.

Napisano

u mnie bez problemu (odpukać) ok

Napisano
W dniu 5.03.2026 o 17:31, slawekw napisał:

Zalogowałem się bez problemu, ale nie mogę dodać spowrotem telefonu jako kluczyka. Dobrze że miałem przy sobie kartę.

Dopisze tylko, że kolejnego dnia "samo się naprawiło".

Poszedłem do auta z zamiarem usunięcia kluczyka w telefonie i dodania na nowo - a tu auto otworzyło się jak tylko złapałem za klamkę. Uruchomiłem też bez problemu.

Więc to coś dziwnego po stronie Tesli musiało być.

Napisano
Godzinę temu, slawekw napisał:

Dopisze tylko, że kolejnego dnia "samo się naprawiło".

Poszedłem do auta z zamiarem usunięcia kluczyka w telefonie i dodania na nowo - a tu auto otworzyło się jak tylko złapałem za klamkę. Uruchomiłem też bez problemu.

Więc to coś dziwnego po stronie Tesli musiało być.

Pamiętasz jak czasem komputerowy się potrafiły zawieszać? To teraz zdarzały się czasem i Tesli taki fakapik, potem się samo naprawi hehe

Dlatego zawsze mam przy sobie karte zlosnik

• 3 tygodnie później...
Napisano
W dniu 5.03.2026 o 08:30, slawekw napisał:

Może to być związane z wojną w Iranie i zbombardowaniem lokalnego DC AWS w tym regionie.

Hmm, mnie wylogowało z apki PZU zlosnik

Napisano
Godzinę temu, Lucyfer napisał:

Hmm, mnie wylogowało z apki PZU zlosnik

I musiałeś napisać o tym na forum Tesli ?

Czy kupiłeś Teslę i uruchamiasz ją apką PZU - to wtedy szacun ok