Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Siedziałem wczoraj w nowy Ix3 Bmw

Featured Replies

Napisano

Zacznijmy dla kogo jest to auto .

Zakładam ze dla rodziny 2+2 albo 2+1 .

Gabarytowo jak bmw x3 i 3 . Bagaznik taki sobie . W sam raz aby dojechac na lotnisko .

Z zewnątrz nawet ok ale jakos taki mi sie mniejszy od x3 wydawał.

W środku to jest najlepsze ... wiadomo ze wszystko od nowa zrobili . Tablet i wyświetlacz pod szybą .

Wszystko ładnie to wyglądało, dobrze spasowane. Materiały użyte dobre ... bardzo przyjemne wnętrze.

Natomiast to nie jest juz bmw , to taka tesla premium. Moze cos dla @PawelWaw . Natomiast dla ludzi którzy lubili bmw to ix3 niczym sie juz nie rozni od jakiegoś lepszego chinczyka .

W krótkim podsumowaniu, auto ładne... bedzie sie podobać ... ale mi sie juz bardziej podobają nowe audi albo mercedesy ;)

No i cen grubo ponad 300 tys ... cena jest premium .

Ciekawe jakie będą dane ze sprzedaży.

Btw zaraz bedzie premiera nowej serii 3 .

Taka jeszcze jedna rzecz juz bylem w dwóch salonach bmw ostatnio i w żadnym nie bylo serii 5 na ekspozycji (

Napisano

Pewnie dlatego, że zaraz wchodzi lift 5tki (wprowadzi stylistykę z neue klasse).

Audi jest teraz na dnie jeśli chodzi o jakość materiałów i cięcie kosztów. Chyba najmniej zniechęca obecnie Mercedes.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, kadu napisał:

Pewnie dlatego, że zaraz wchodzi lift 5tki (wprowadzi stylistykę z neue klasse).

Audi jest teraz na dnie jeśli chodzi o jakość materiałów i cięcie kosztów. Chyba najmniej zniechęca obecnie Mercedes.

Przód neue klasse podoba mi sie .

Natomiast jezeli środek zrobią taki jak w ix3 to nawet lepiej ... bo wtedy nie bede 5 musial po lifcie kupować tylko szukac dobrej okazji na przedlift ;)

Napisano
12 godzin temu, kadu napisał:

Jeździłem ostatnio CLA SB , gdzie by nie nacisnął skrzypiało , głośno i twardo. Bąku też coś ostatnio z Merca recenzował :) , też skrzypiało i się uginało. Więc to chyba taki standard premium.

Napisano
14 godzin temu, sdss napisał:

Jeździłem ostatnio CLA SB , gdzie by nie nacisnął skrzypiało , głośno i twardo. Bąku też coś ostatnio z Merca recenzował :) , też skrzypiało i się uginało. Więc to chyba taki standard premium.

W Mercu przeciez tak jest juz od wielu lat.

Napisano

W dniu 8.03.2026 o 08:03, Marcin79 napisał:

Taka jeszcze jedna rzecz juz bylem w dwóch salonach bmw ostatnio i w żadnym nie bylo serii 5 na ekspozycji (

Nie bierz tego

Napisano
5 godzin temu, Rado_ napisał:

W Mercu przeciez tak jest juz od wielu lat.

W tych samych pieniądzach B9 to synonim luksusu 😁

Napisano
Godzinę temu, sdss napisał:

W tych samych pieniądzach B9 to synonim luksusu 😁

Ale tak dokładnie jest. Ja tylko dwa razy jechałem Mercem, w którym nic nie skrzypiało, S500 W221, które miało może z miesiąc i dwuletnim GLC AMG63S z niedużym przebiegiem. Cała reszta, to jeden wielki koncert tapicerki wewnątrz, szczególnie modele z drzwiami bez ramek, czyli np CLA.

Napisano

Nowe BMW są tak beznadziejne że po 16 latach i 6 autach zmieniliśmy markę… (

Edytowane przez G.O.A.T.

Napisano
  • Autor
W dniu 9.03.2026 o 19:10, G.O.A.T. napisał:

Nowe BMW są tak beznadziejne że po 16 latach i 6 autach zmieniliśmy markę… (

Dzisiaj znowu troche juz dłużej posiedziałem.

Materiały nie odbiegały jakością od np tych ktore mam w 3. Doły drzwi trawdy plastik . Tak jak doły kokpitu .

Z tyłu krótkie siedzisko , nie zbyt dobrze mi sie siedzisko .

Sterowanie , wszystko prawie z ekranu .. Takie czasy . Wyświetlacz pod szybą, ładnie to nawet wyglądało.

Gabaryt ... w srodku tak jak moja seria 3 . Dla rodziny 2+2( ale małe dzieci)

Cena egzemplarza 370 tys

Oferta w abonamentu ,wpłata 38 tys i przez 36 mscy placi sie 5500 brutto.

Napisano
48 minut temu, Marcin79 napisał:

Dzisiaj znowu troche juz dłużej posiedziałem.

Materiały nie odbiegały jakością od np tych ktore mam w 3. Doły drzwi trawdy plastik . Tak jak doły kokpitu .

Z tyłu krótkie siedzisko , nie zbyt dobrze mi sie siedzisko .

Sterowanie , wszystko prawie z ekranu .. Takie czasy . Wyświetlacz pod szybą, ładnie to nawet wyglądało.

Gabaryt ... w srodku tak jak moja seria 3 . Dla rodziny 2+2( ale małe dzieci)

Cena egzemplarza 370 tys

Niestety trochę taki trend w całej branży – więcej ekranów, mniej fizycznych przycisków i sporo twardych plastików w miejscach, gdzie kiedyś były lepsze materiały. Przy cenie rzędu 370 tys. zł człowiek jednak oczekuje trochę więcej.

Z drugiej strony większość nowych aut poszła w tym kierunku, nie tylko BMW. Nawet w wyższych segmentach coraz więcej rzeczy przenoszą do ekranu. Pytanie tylko czy to faktycznie wygodniejsze w codziennym użytkowaniu.

A z tą przestrzenią w środku też często tak jest – gabaryt auta rośnie, a miejsca realnie wcale dużo więcej nie ma.

Napisano
1 godzinę temu, Marcin79 napisał:

Cena egzemplarza 370 tys

ale to chyba taki prawdziwy wynajem, ze jezdzisz i nic wiecej Cie nie obchodzi, typu jakies opony zimowe, przeglady, itp?
bo np. w audi taki standardowy leasing z wysokim wykupem wyglada tak:

tez wplata 10%, tez 3 lata.
image.png

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, komandos80 napisał:

ale to chyba taki prawdziwy wynajem, ze jezdzisz i nic wiecej Cie nie obchodzi, typu jakies opony zimowe, przeglady, itp?

image.png

No to nikt tego bmw ix3 nie bedzie kupował ;)

Za darmo dają te elektryki ;)

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, alexdombrowski9 napisał:

Niestety trochę taki trend w całej branży – więcej ekranów, mniej fizycznych przycisków i sporo twardych plastików w miejscach, gdzie kiedyś były lepsze materiały. Przy cenie rzędu 370 tys. zł człowiek jednak oczekuje trochę więcej.

Z drugiej strony większość nowych aut poszła w tym kierunku, nie tylko BMW. Nawet w wyższych segmentach coraz więcej rzeczy przenoszą do ekranu. Pytanie tylko czy to faktycznie wygodniejsze w codziennym użytkowaniu.

A z tą przestrzenią w środku też często tak jest – gabaryt auta rośnie, a miejsca realnie wcale dużo więcej nie ma.

Dużo opcji bylo wyciągniętych na ekran w formacie ikon ... więc prawie tak jak bys miał przysciki .

Napisano
7 godzin temu, komandos80 napisał:

image.png

Mają taką promocję dla fanów marki później zejdą na ziemię bo nikt tego super nowego BMW nie kupi i cena wróci do normalności.

Napisano
W dniu 9.03.2026 o 13:49, Marcin79 napisał:

Dlaczego ?

Mój ma dwa miesiące, trzy razy był już na serwisie, sanki przestały sie odkręcać od budy, ale nadal nikt nie wie czemu cały drży powyżej 100kmh zlosnik

Napisano
20 minut temu, Vadero napisał:

Mój ma dwa miesiące, trzy razy był już na serwisie, sanki przestały sie odkręcać od budy, ale nadal nikt nie wie czemu cały drży powyżej 100kmh zlosnik

w ix3 czy 3, 5?

a jak nacisniesz hamulec to jest lepiej, gorzej czy tak samo?

pewnie tarcze sa uszkodzone, skoro byl problem z sankami we fabryce

Napisano
  • Autor
34 minuty temu, Vadero napisał:

Temat sanek byl w e46 :(

Napisano
Godzinę temu, Vadero napisał:

Gdzieś ostatnio czytałem historie z drganiami pow 100 i źródłem okazały się wadliwe opony (nowe), których nie szło wyważyć. Zanim udało się namierzyć problem w niezależnym serwisie, auto odwiedziło 2 albo 3 ASO ;)

Napisano
21 minut temu, Cinos napisał:

w ix3 czy 3, 5?

a jak nacisniesz hamulec to jest lepiej, gorzej czy tak samo?

pewnie tarcze sa uszkodzone, skoro byl problem z sankami we fabryce

540d. To nie hamulce i nie opony. Ale na forach G60 jest trocje osób co ma z tym problem. Jeden mial piaste wadliwą, inni nie wiem. U mnie jeszcze szukają