Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prace minikoparka

Featured Replies

Napisano

Zamowilem goscia z minikoparka, wczoraj byl ogladac, wyceniac, cena dosyc dobra 150zl za h, kumpel obdzwonil chyba z 8 ludkow i najnizej 200zl/h, ale gosciu nie potrafil oszacowac ile mu zejdzie. Do zrobienia jest zerwanie darni na 10-15cm z dwoch miejsc po okolo 35m2 i wykopanie kanalu 1,6x4,5x2,1m ale ziemie z kanalu trzeba wywiezc przed garaz (bede pomagal z taczka), a na koncu zaladowac caly urobek na podstawione uprzednio 2 przyczepy rolnicze. Ile to moze zajac realnie? Kumpel co robi na koparce chwalil sie, ze w 3h by ogarnal, ale on na maxa ambitny i robi w robocie prace w dzien, ktora inni koparkowi robia w tydzien, wiec ile bedzie uczciwie, a ile juz przegiecie?

Napisano
2 godziny temu, Josyp napisał:

Zamowilem goscia z minikoparka, wczoraj byl ogladac, wyceniac, cena dosyc dobra 150zl za h, kumpel obdzwonil chyba z 8 ludkow i najnizej 200zl/h, ale gosciu nie potrafil oszacowac ile mu zejdzie. Do zrobienia jest zerwanie darni na 10-15cm z dwoch miejsc po okolo 35m2 i wykopanie kanalu 1,6x4,5x2,1m ale ziemie z kanalu trzeba wywiezc przed garaz (bede pomagal z taczka), a na koncu zaladowac caly urobek na podstawione uprzednio 2 przyczepy rolnicze. Ile to moze zajac realnie? Kumpel co robi na koparce chwalil sie, ze w 3h by ogarnal, ale on na maxa ambitny i robi w robocie prace w dzien, ktora inni koparkowi robia w tydzien, wiec ile bedzie uczciwie, a ile juz przegiecie?

A nie możesz wynająć samej minikoparki i kumpla do pomocy?

Napisano
2 godziny temu, Josyp napisał:

Imho minikoparką dłużej niż te 3h. Dużą by pewnie to ogarnął na spokojnie, ale wielkość łyżki, jeżdzenie zabiera sporo czasu a taczkę to będziesz dobę woził ). Lemiesz w tej mini to też taki bardziej do wyrównania niż przesuwania metrów ziemii.

Wypożycz sobie i ogarniesz w swoim tempie, bardzo fajnie się kopie ).

Napisano
  • Autor
8 minut temu, janusz napisał:

A nie możesz wynająć samej minikoparki i kumpla do pomocy?

ten wariant tez byl brany pod uwage, ale kumpel pracuje w obozie pracy jakims - nie moze wziac ani dnia urlopu, kazali im odrabiac wolne ustawowe, a jak chcial sie zwolnic na 3h na pogrzeb, to mu powiedzieli - za 3h sobie pojdziesz... poza tym wynajem koparki to jakies 400-500, transport i jakas dniowka dla kumpla i wyjdzie pewnie podobnie, a z terminami kiepsko

Napisano
W dniu 9.04.2026 o 07:51, Josyp napisał:

Znaczy zwykła koparko-ładowarka 200 zeta a ta mini 150?

Brałbym zwykłą, bo jest kilka razy wydajniejsza, chyba, ze taka tam ciasnota. że tylko mała wjedzieok

To co podałeś to wprawiony operator koparko-ładowarką zrobi bez problemu w godzinę, może dwieskromny

Napisano

Ja właśnie mam minikoparke i ogarniam odkopywanie fundamentów.

9metrow na głębokość 1,2 metra jakieś 3h. Ale ja się uczę, muszę ostrożnie operować aby nie uszkodzić elewacji.

Używam łychy 50cm. Oczywiście to i tak tempo błyskawiczne bo szpadlem to można się zaje...

Do takiej roboty to tak jak tutaj padło, lepiej koparko ładowarkę, wydajność kilka razy większa, chyba że ciasno.

Edytowane przez irishpiter

Napisano
18 godzin temu, irishpiter napisał:

Ja właśnie mam minikoparke i ogarniam odkopywanie fundamentów.

9metrow na głębokość 1,2 metra jakieś 3h. Ale ja się uczę, muszę ostrożnie operować aby nie uszkodzić elewacji.

Używam łychy 50cm. Oczywiście to i tak tempo błyskawiczne bo szpadlem to można się zaje...

Do takiej roboty to tak jak tutaj padło, lepiej koparko ładowarkę, wydajność kilka razy większa, chyba że ciasno.

Dokładnie tyle zajęło u mnie wykopanie takiego samego rowu pod kanalizację. Od 80 cm glina twarda jak skała, operator z dużym doświadczeniem, ale widać, ze mocy brakowało. Kopareczka skrobała po kawałeczku i mocno sie męczyła.

Do basenu wziąłem troszkę większą, i tu bez porównania. Gość robil na 50 % bu musiał czekać aż wrócę woziłem. Ok 30 m3 wykopane i wywiezione w 5 h. Owal 6x4x1.4

Napisano

Też miałem glinę ale z uwagi na czas jest ciągle mokra więc koparka sobie spokójnie radziła. Natomiast wjechanie ze szpadlem to jakaś maskara, musiałem obkopac rurę wodna, zajęło mi to tyle co wykopanie połowy rowu koparka plus odpoczynek🤣

Mam pod domem taki kawałek gdzie za cholerę koparka nie dojdę. Chyba odkopie na 0,5 metra, wrzucę xps i zostawię. Nie wyobrażam sobie kopania szpadlem na 1,2 metra w tej glinie.

Napisano
  • Autor

Wyszlo godzin 10, wyszlo 12 przyczep rolniczych ziemi, wystrzelilo kolo od taczki, a kanal sie osunal, bo pojawily sie wody gruntowe, same nieszczescia panic

Napisano
9 godzin temu, Josyp napisał:

Wyszlo godzin 10, wyszlo 12 przyczep rolniczych ziemi, wystrzelilo kolo od taczki, a kanal sie osunal, bo pojawily sie wody gruntowe, same n

Jak to na budowie, nie ma nudy i wszystko zgodnie z planem;)

Napisano
12 godzin temu, Josyp napisał:

Wyszlo godzin 10, wyszlo 12 przyczep rolniczych ziemi, wystrzelilo kolo od taczki, a kanal sie osunal, bo pojawily sie wody gruntowe, same nieszczescia panic

i tyle kasy przewalone. sciana

moze taniej byloby rozsuwany dach na garazu i podnośnik zlosnik