Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Toyota C-HR vs Lexus RX

Featured Replies

Napisano

Miałem okazje być na jazdach testowych Toyota i Lexus i dostałem takie dwie zabawki do jazdy.

C-HR

Oczekiwania

-małe

-ciasne

-plastikowe

-głośne

-wyjące cvt

Dostałem jakąś wersję plugin. I jeździło to bardzo miło. Włączyłem tryb hybrydowy i silnik coś tam słychać ale bez jakiś wielkich efektów dźwiękowych. W aucie zaskakująco cicho i dosyć przyjemnie. Przy 60 jak go depnąłem to fajnie się zebrał. Miejsce szybko zająłem wygodne, podłokietniki wygodne, generalnie sama jazda na plus i miejsce dla kierowcy również spoko. Materiały ok, nie skrzypiały ;) . A CVT... no jak depnąłem to rzeczywiście zajęczało ale to był jedyny moment tego kijowego dźwięku. Przy normalnej jeździe sprawuje się to super, nie przełącza biegów jak klasyczny automat tylko sobie płynnie przyśpiesza bez żadnych minimalnych szarpnięć. Dla mnie jak na pierwszy kontakt z cvt w toyocie pozytywnie. Musiałbym pojeździć dłużej.

Bonus. Autem jechała też żona z tyłu. Po jeździe i jak usłyszała cenę to powiedziała że się nie dziwi że ludzie biorą chińczyki bo tańsze i dużo fajniejsze w środku zlosnik

RX

Oczekiwania

-luksus będzie kipiał

-efekt wow

Wsiadłem i co, całkiem przyjemnie ale jakoś żebym miał nerkę za to oddać to nie... to nie jest dream car. Poprawny komfortowy samochód i tyle... Działa bardzo fajnie, nie czuć masy przy jeździe, wszystko leciutko i bardzo miękko chodzi. Tak się płynie tym samochodem. Przyjemne auto do robienia km. I w sumie tyle... zlosnik Co mi się najbardziej spodobało to podłokietnik w drzwiach o dużej szerokości, naprawdę tutaj rozpieścili mój lewy łokieć zlosnik.

Także maluszek zaskoczył pozytywnie a RX raczej na minus. Takie to moje prywatne odczucia.

Napisano

Żona niegodna jazdy Lexusem? :)

Napisano
1 godzinę temu, Sylwester napisał:

Żona niegodna jazdy Lexusem? :)

Może po tekście o chińczykach została na poboczu.

Napisano

Jeździłem tym sporo Pankiem. CHR ma kiepska widoczność, grube słupki i małe tylne okna wprost idealne do miasta. Yaris Cross czy Corolla będą pod każdym względem lepsze.

Napisano
4 godziny temu, wujek napisał:

Jeździłem tym sporo Pankiem. CHR ma kiepska widoczność, grube słupki i małe tylne okna wprost idealne do miasta. Yaris Cross czy Corolla będą pod każdym względem lepsze.

Jak masz kamerę 360 to co Cię obchodzą okna z tyłu?

Napisano
12 minut temu, wladmar napisał:

Widzę tego masę pod przedszkolem bąbelek lepiej się na smartfonie skupi? Przy skręcie w prawo, drodze rowerowej czy innych atrakcjach kamera na nic.

Napisano
36 minut temu, wujek napisał:

Przy skręcie w prawo, drodze rowerowej czy innych atrakcjach kamera na nic.

Podobnie jak okienka z tyłu. A słupki z przodu są teraz wszędzie grube, niestety coś za coś. Kurtyny, wytrzymałość budy...

Napisano
Godzinę temu, wladmar napisał:

No i tam jest cyfrowe lusterko z kosmicznym kątem widzenia.👍

Napisano
1 godzinę temu, Danielpoz. napisał:

No i tam jest cyfrowe lusterko z kosmicznym kątem widzenia.👍

No niektórzy chyba wolą nadal cofać tak jak 30 lat temu hehe

The Rock Driving | Know Your Meme

Napisano
4 minuty temu, wladmar napisał:

Podobnie jak okienka z tyłu. A słupki z przodu są teraz wszędzie grube, niestety coś za coś. Kurtyny, wytrzymałość budy...

Jednak lepiej mi się jedzie Corolla w mieście niż blaszanym busem bez okien czy CHR. No ale co kto lubi.

11 minut temu, wladmar napisał:

No niektórzy chyba wolą nadal cofać tak jak 30 lat temu hehe

The Rock Driving | Know Your Meme

To lusterko to jest chiba w najepszej wersji zreszta nie wnikałem nie jestem targetem na Toyotę panic

Napisano
  • Autor
Nie bylo tak zle. Nawet zaparkowałem tyłem korzystając z bocznych lusterek ;)

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
200kzł vs 400kzł[emoji23]

Które auto kupiliście?
Oczywiście zadne. Ja to w używki bardziej idę [emoji6]

Napisano
12 godzin temu, bielaPL napisał:

W dniu 5.05.2026 o 15:38, Danielpoz. napisał:

Oczywiście zadne. Ja to w używki bardziej idę [emoji6]

To pokazuje sens salonow phi Pojezdzi pomlaszcze i nie kupi.

Napisano
  • Autor
33 minuty temu, wujek napisał:

nie no, nawet jakbym miał kupować to żaden mi nie pasował

Napisano
Godzinę temu, wujek napisał:

A ci co kupują naprawdę, nie zawsze jeżdżą.

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 7.05.2026 o 13:43, ghost2255 napisał:

A ci co kupują naprawdę, nie zawsze jeżdżą.

Tak było nie kłamie: paska B9 bez jazdy, e21 żony bez jazdy bo miała już toykę, Kia rio - bo to do pracy, o fabii nie wspomnę bo może byśmy drugiej nie kupili 😆 jeszcze B6 a i megane też bez jazdy. Jedynie Dusterem się żona przejechała bo to wtedy była niewiadoma -

Jak dziś chińczyki. Coś pominąłem aaaaa gwiazdę - przy wyjeździe pytałem się jak włączyć D jak i w pasku. W gwieździe góra dół patyk a w pancerwageneie przekręcany - jedynie P się zgadzało 😆