Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomoc przy wyborze do ok. 100tys.

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich, szczęśliwie znalazłem to forum i poczytałem już trochę, ale wciąż potrzebna mi pomoc :D

No właśnie, do tej pory jeździłem Audi A3 1.6+lpg 2009 rok - spoko autko, ale potrzebuję czegoś nowszego i większego.

Rodzinka 2+1, miasto w 80%, kilka tras w roku 500km+. Z grubsza codzienność to max 70/90 km/h, rocznie około 15tys. przebiegu.

Oczywiście 100-110 tyś to sufit, może być mniej )

Szukam używanego kombi/liftbacka w automacie z fajnym wyposażeniem, przez wymagania diesel odpada, elektryk niestety też.

Co miałem na oku:

• Audi A4 B8 - ktoś mi doradzał diesla, inni narzekają na drogie naprawy.. szybko odpadł

• Arteon - z wyglądu super, ale też szybko odpadł

• Skoda Scala 1.5 tsi + dsg - wydaje się super sprawą na moje warunki. Za 70/80k można mieć fajną sztukę. Boję się tylko tego dsg..

• Skoda Octavia 4 1.5 tsi - fajne autko, wersje Style są ok. Myślałem o dopłacie do 4x4 + 2.0, ale trochę boję się o droższe naprawy. No i wizualnie najlepsza, bo liftback.

• Toyota Corolla 1.8/2.0 z naciskiem na 2.0 , bo jak brać taksówkę, to chociaż żeby to jechało i miało dobre wyposażenie - tu tylko obawiam się akumulatora 12V, bo auto u mnie czasem postoi z tydzień ;)

W głowie wygrywają skody, ale może dowiem się czegoś nowego.. co myślicie?

Bonusowe pytanie: jako, że szukam roczników od 2020 w górę, to przeglądam oferty poleasingowe u dealerów - czy to dobry krok, bo sprawdzone i z gwarancją, czy jednak lepiej szukać u prywatnych?

Pozdrawiam!

Napisano

A nie wolisz nowego auta?

Np Ford Focus jakis wybor na otomoto znajdziesz, czy to automat, czy manual

Np.

otomoto.pl
No image preview

Nowy Ford Focus 2025 - 100 600 PLN, 10 km - Otomoto.pl

Interesuje Cię Ford Focus? Sprawdź ofertę dostępną teraz na OTOMOTO. Poznaj szczegółowe informacje o wyposażeniu, stanie technicznym, historii i cenie.
Napisano
Godzinę temu, lenyyz napisał:

Bonusowe pytanie: jako, że szukam roczników od 2020 w górę, to przeglądam oferty poleasingowe u dealerów - czy to dobry krok, bo sprawdzone i z gwarancją, czy jednak lepiej szukać u prywatnych?

3-4 latek od prywaciarza też ok, to świeże auta które jeszcze niedawno miały ASO. Plus że szukasz plaskacza, łatwiej znaleźć w atrakcyjnej cenie niż SUVa. Popatrz sobie na Kia Proceeda 1.6 200KM, dobre wyposażenie, ogólnie fajne auto.

Napisano
2 godziny temu, lenyyz napisał:

Witam wszystkich, szczęśliwie znalazłem to forum i poczytałem już trochę, ale wciąż potrzebna mi pomoc :D

No właśnie, do tej pory jeździłem Audi A3 1.6+lpg 2009 rok - spoko autko, ale potrzebuję czegoś nowszego i większego.

Rodzinka 2+1, miasto w 80%, kilka tras w roku 500km+. Z grubsza codzienność to max 70/90 km/h, rocznie około 15tys. przebiegu.

Szukam używanego kombi/liftbacka w automacie z fajnym wyposażeniem, przez wymagania diesel odpada, elektryk niestety też.

Co miałem na oku:

• Audi A4 B8 - ktoś mi doradzał diesla, inni narzekają na drogie naprawy.. szybko odpadł

• Skoda Scala 1.5 tsi + dsg - wydaje się super sprawą na moje warunki. Za 70/80k można mieć fajną sztukę. Boję się tylko tego dsg..

• Skoda Octavia 4 1.5 tsi - fajne autko, wersje Style są ok. Myślałem o dopłacie do 4x4 + 2.0, ale trochę boję się o droższe naprawy. No i wizualnie najlepsza, bo liftback.

• Toyota Corolla 1.8/2.0 z naciskiem na 2.0 , bo jak brać taksówkę, to chociaż żeby to jechało i miało dobre wyposażenie - tu tylko obawiam się akumulatora 12V, bo auto u mnie czasem postoi z tydzień ;)

Pozdrawiam!

A4B9 - oddaliśmy z floty do VW koło stu sztuk, pojawiają się regularnie w ofertach salonów. Większość 2023 i 2024 rok, przebiegi poniżej 100 tyś albo minimalnie ponad, wszystkie 35tfsi z s-tronic.

Moim zdaniem jeden z najlepiej dopracowanych samochodów jakimi jeździłem. Powinny się mieścić w Twoim budżecie, tutaj masz przykładowy jaki może pochodzić z mojego korpo, nasze były tylko czarne i tylko sedany, każdy z pakietem business - trzystrefowa klima, jakiś ambient w środku, itp.

Ten ma 49k przebiegu, niecałe trzy lata. Moim zdaniem świetnie wycenione auto.

https://www.audi.pl/pl/wyszukiwarka-samochodow-uzywanych/details/:/idUE9MMDA3MTAwMDcxMF8yMTE3Njc=

Napisano

110 kafli to już nową scala powinna się łapać. Do takiej jazdy nawet 1.0 TSI z DSG będzie ok. Gwarancja, nowy, dokupić gwarancję na 4 lata i cieszyć się spokojem.

Ale ja mam pewną fiksację i używki mogę brać tak do 60kpln, więcej nie mogę się przemóc.

Pozdrawiam

Napisano
8 godzin temu, lenyyz napisał:

Co miałem na oku:

Pozdrawiam!

a np Hyundai I30 , nowy 1,6- 150km ?

chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://dmassets.hyundai.com/is/content/hyundaiautoever/Cennik-i30-Wagon-PY2026-MY2026pdf

Napisano

W tym budżecie kupił bym nową scale albo jakiś kamiq. Jak dobrze poszukasz to może nawet 1.5 z DSG z zeszłego roku znajdziesz. A 1.0 też obleci - to na prawdę zaskakująco dobrze jeździ

Napisano

@Jaruga ale Scala czy Kamiq nie jest większy od Audi A3.

No, chyba że autorowi już niepotrzebne większe auto.

Napisano

Za 100 000 zł to kupisz nową Scalę lub MG ZS w hybrydzie

Napisano

I znowu dyskusja z duchem.

Pojawił się, zarejestrował, napisał jeden post i zaginął.

A wy mu doradzacie phi

Napisano

A wy mu doradzacie default_grinser006.gif
Trzeba wprowadzić płatną rejestrację.

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

Napisano
W dniu 29.05.2026 o 22:33, ghost2255 napisał:

A wy mu doradzacie phi

kompletnie nas nie interesuje ze autora juz tu nie ma, podyskutowac mozna jem