Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gaśnica..

Featured Replies

Napisano

gdzie standardowo w astrze z 91r powinna znajdować się gasnica??

PS>może to trochę głupie pytanie blush.gifblush.gif ale niewiem gdzie ją umiejscowić wink.gif

Ja mam przed fotelem kierowcy ale strasznie lata(tzn.turla się) wink.gifcrazy.gif

Napisano

> gdzie standardowo w astrze z 91r powinna znajdować się gasnica??

> PSJa mam przed fotelem kierowcy ale strasznie lata(tzn.turla się)

można dac albo za fotel kierowcy, albo z boku po lewej albo do bagażnika przykręcić

Napisano
  • Autor

wszytkie miejsca dobre tylko że w czasie wypadku będe leciał po gasnice do bagażnika wink.gif - takie jest moje spostrzeżenie blush.gifcrazy.gif z boku fotela się mi niemieści bo jest za duża(tzn.ma za duży obwód) a pod siedzenie to mi się <<chyba>> niezmieści.. frown.giffrown.gifblush.gifblush.gifcrazy.gifcrazy.gif

Napisano
  • Autor

PS> we wszystkich samochodach które miałem.. tico i palio weekend(były jeszcze maluchy, skody i cc..) na gaśnice były uchwyty : tico - przy drzwiach pasażera, palio - przed fotelem kierowcy..

a w asterce nic takiego niewidzę... frown.giffrown.gifconfused.gifconfused.gif

Napisano

> wszytkie miejsca dobre tylko że w czasie wypadku będe leciał po

> gasnice do bagażnika

Jak się zacznie palić, to będziesz wiał, a nie myślał o gaśnicy.

Swoją drogą autko pali się przeważnie od silnika, wiec bagażnik jest najbardziej oddalony wink.gif

Napisano
  • Autor

hmm, czyli z waszych odpowiedzi wynika że na gaśnice jest miejsce w bagażniku... po lewej stronie tak gdzie trójkąt i apteczka.. oslabiony.gif

Napisano

> Jak się zacznie palić, to będziesz wiał, a nie myślał o gaśnicy.

> Swoją drogą autko pali się przeważnie od silnika, wiec bagażnik jest

> najbardziej oddalony

ja mam uchwyt gaśnicy przykręcony do boku bagażnika ok.gif

Napisano

u mnie uchwyt jest przykręcony z przodu fotela pasażera do podłogi nikomu nie przeszkadza i nie wadzi jak zejde do autka to wkleje fotke

Napisano

> gdzie standardowo w astrze z 91r powinna znajdować się gasnica??

> PSJa mam przed fotelem kierowcy ale strasznie lata(tzn.turla się)

Przed fotelem kierowcy?

No to modl sie zeby Ci sie nie wtrulala pod pedaly yikes.gif

Ja mam po lewej stronie fotela kierowcy.

Prosciej i bezpieczniej sie juz nie da nawet wymyslic smile.gif

Napisano
  • Autor

tak..ale napisałem mi się tam niemieści bo ma za duży obwód... frown.gifoslabiony.gif jak będe miał czas to zrobie fotke tej gaśnicy..

przed fotelem kierowcy ale pod dywanikiem...więc tak dalego to się nie zaturla wink.gif

Napisano

a ile razy się zapaliła Ci asterka ze chcesz mieć gaśnice pod ręką.??? Ja mam swoją w bagażniku i jak dotąd już kilka gaśnic musiałem wyrzucić ale z przeterminowania wink.gif Nieznam nikogo co by mu się asterka zapaliła. Co innego Tico z instalacją caraudio mojego kolegi... "... po co komu bezpieczniki..." zeby.GIF

Napisano
  • Autor

niby tak.. ale niemogę zrozumieć dlaczego w takim gów.. jak tico jest ładne miejsce na gaśnice a w takim porządnym samochodzie grinser006.gif , klasy kompakt jak asterka go niema..:( a czy jest tu ktoś co kupił asterke w salonie i pamięta gdzie gaśnica standardowo się znajdowała??

Napisano

jak odbierałem auto z salonu to gaśnica leżała pod fotelem pasażera i nadal tam leży cool.gif chyba już dawno przeterminowana frown.gif z logiem opla

Napisano

> musiałem wyrzucić ale z przeterminowania Nieznam nikogo co by

> mu się asterka zapaliła.

Jakis czas temu jeden kolega opisywał i nawet zdjecia pokazywał jak mu sie spaliła asterka w czasie jazdy, a gasnice 1kg to mógł o kant D rozbic, nic mu to nie dało. Ja tez woze gasnice w bagazniku bo tylko "dla misków" jest mi ona potrzebna.

Ktos tez kiedys opisywał jak to kilku kierowców ze swoimi gasnicami chciało ugasic palacy sie samochód i tez klapa.

Napisano

> ja mam uchwyt gaśnicy przykręcony do boku bagażnika

Ja w eFce też mam w bagażniku (HB) z lewej strony taką gumową opaskę.

Napisano

Jak obiecałem to i wklejem fotke z miejscem montażu gaśnicy u mnie

DSCF0689.JPG

Napisano

> Jak obiecałem to i wklejem fotke z miejscem montażu gaśnicy u mnie

==================

Kostek ci nie poobijała ? czy masz ochraniacze na pięty ?? wink.gif

Napisano

> ==================

> Kostek ci nie poobijała ? czy masz ochraniacze na pięty ??

To jest przy fotelu pasażera mod.gif wiec nie moje piety obija rotfl.gif

Napisano
  • Autor

ja już włożyłem swoją ładnie pod fotel pasażera smirk.gif nawet jest tam taki specjalny dołek(niewiem do czego-z 3otworami), ale do gasnicy idealny...ładnei się trzyma w tym dołku itd.. rotfl.gifvibra.gif

Napisano

> Ja w eFce też mam w bagażniku (HB) z lewej strony taką gumową opaskę.

DOkładnie jak i ja. nie turla sie po aucie, jest w łatwo dost. miejscu.

-----------------------------

A gasnica ma się przydac - jak do wypadku jakiegos dojedziesz, zeby po uchyleniu (nie podniesieniu) maski ją opróźnić. I ew. wybić nią szyby w aucie zeyb sie do poszkodowanych dostać !

Napisano

Witam!

Temat powracajacy, klania sie "szukaj".

Jak pisalem kiedys, mam ja pod reka. Taka jak wydaje mi sie jak na zdjeciu, lezy sobie pod fotelem pasazera. Nigdy nie wypadla nawet przy ostrym hamowaniu, gdyby nie odkurzanie to bym nie przypomnial sobie o niej smile.gif.

Napisano

u mnie też jedna jest pod siedzeniem pasażera bardzo łatwo dostępna bo wystarczy tylko sięgnąć pod fotel a druga w bagażniku bo jedną to raczej niczego się nie ugasi.

Pozdrawiam!!!

Napisano

Zgadzam sie ze tymi naszymi mozna cos zgasic jak dopiero zobaczysz jakis zaplon. Jak juz zacznie sie palic, psiknac nasza a jak nie da rady to uciekac jak najdalej. I czy bedziesz mial jedna czy dwie to niewiem czy one wystarcza.

Wedlug mnie to na pierwszym miejscu wlasny nos, a to dlatego ze jesli cos ma sie zapalic to wczesniej cos tam jest czuc i nie olewac tego a zatrzymac sie i podniesc maske aby zobaczyc czy cos sie nie smazy.

Do tej pory zadne autko mi sie nie zajaralo, kiedys zaczelo smierdziec benzyna, zatrzymalem sie i okazalo sie ze zaczelo puszczac przy gazniku z uszczelki. Gdybym sie nie zatrzymal, prawdopodobnie bylby duzy pozar. I przyznam sie ze z wielka nie checa zatrzymalem sie.

Napisano

> Jak obiecałem to i wklejem fotke z miejscem montażu gaśnicy u mnie

tez tu mam zamocowaną prawdopodobnie fabrycznie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.