Napisano Wczoraj o 17:47 1 dzień Strych nieuzytkowy, ocieplacie ?1 warstwa miedzy krowkie czy moze 2 warstwy?Czy dajecie na to pozniej warstwe paroizolacji?
Napisano 7 godzin temu7 godzin Autor 7 godzin temu, rwIcIk napisał:10 cm wełny + płyty osb.Ale od wnętrza strychu plyty osb? Jakas paroizolacja miedzy pkyte osb a wełnę?
Napisano 6 godzin temu6 godzin Godzinę temu, deszczowyRoman napisał:Ale od wnętrza strychu plyty osb? Jakas paroizolacja miedzy pkyte osb a wełnę?Nie. To tylko strych. Wełna między krokwie i od spodu płyty by estetycznie było.
Napisano 6 godzin temu6 godzin Ocieplałem 15cm wełny, mocowanej sznurkiem. Od dołu najtańsza membrana, żeby na łep się nie sypało. Różnica olbrzymia.
Napisano 2 godziny temu2 godziny Autor 3 godziny temu, sherif napisał:Ocieplałem 15cm wełny, mocowanej sznurkiem. Od dołu najtańsza membrana, żeby na łep się nie sypało.Różnica olbrzymia.Jaka welna lambda? Mi zostala rolka paroizolacji aluminiowej. Czy tylko to da rade? Ja daje 15, ale przy samym szczycie dam 10cm bo mam juz tylko 10cm, 15 nuz nie chce kupowac
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 59 minut temu, deszczowyRoman napisał:Jaka welna lambda?Mi zostala rolka paroizolacji aluminiowej. Czy tylko to da rade?Ja daje 15, ale przy samym szczycie dam 10cm bo mam juz tylko 10cm, 15 nuz nie chce kupowacNie pamiętam, kupowałem w pierwszy lepszym sklepie Rockwoola. Daj jaką masz i tak będzie odczuwalnie lepiej. U mnie latem i zimą się tam wejść nie dało.
Napisano 36 minut temu36 min krokwie mam 18, dałem 15 tą szarą wełnę - nie gryzie, nie pyli, tylko sznurkowałem. Tak zostawiłem i różnica ogromna zimą i latem. W kominie mam kratkę wentylacyjną na poddaszu, pełne deskowanie dachu na to papa i dachówka - przewiew był przed położeniem wełny (pewnie papa gdzieś podcięta, bo na końcach dachówek a opierzeniem są założone kratki plastikowe na całej długości).
Napisano 33 minuty temu33 min Autor 39 minut temu, sherif napisał:Nie pamiętam, kupowałem w pierwszy lepszym sklepie Rockwoola. Daj jaką masz i tak będzie odczuwalnie lepiej. U mnie latem i zimą się tam wejść nie dało.2 minuty temu, Camel napisał:krokwie mam 18, dałem 15 tą szarą wełnę - nie gryzie, nie pyli, tylko sznurkowałem. Tak zostawiłem i różnica ogromna zimą i latem. W kominie mam kratkę wentylacyjną na poddaszu, pełne deskowanie dachu na to papa i dachówka - przewiew był przed położeniem wełny (pewnie papa gdzieś podcięta, bo na końcach dachówek a opierzeniem są założone kratki plastikowe na całej długości).ja mam kominek wentylacyjny.Czy macie wyłaz na dach z szybą? Jakoś go zabudowywaliscie? W zimie sie tam skrapla woda.krokwie w szczycie macie czyms skrecane - wkrety? czy sruby? dociagacie sruby po jakims czasie? Edytowane 32 minuty temu32 min przez deszczowyRoman
Napisano 31 minut temu31 min Teraz, deszczowyRoman napisał:ja mam kominek wentylacyjny.Czy macie wyłaz na dach z szybą? Jakoś go zabudowywaliscie? W zimie sie tam skrapla woda.NIE, w poprzednim domu miałem i tylko mnie wkarwiał, wchodzę na dach z drabiny na zewnątrz 😁
Napisano 21 minut temu21 min 10 minut temu, deszczowyRoman napisał:ja mam kominek wentylacyjny.Czy macie wyłaz na dach z szybą? Jakoś go zabudowywaliscie? W zimie sie tam skrapla woda.krokwie w szczycie macie czyms skrecane - wkrety? czy sruby? dociagacie sruby po jakims czasie?Mam okno dachowe z funkcją uchyłu, akurat obok komina, więc czasem się używa. Nic się nie skrapla, mimo że jest w pralni.
Napisano 19 minut temu19 min 12 minut temu, deszczowyRoman napisał:Czy macie wyłaz na dach z szybą? Jakoś go zabudowywaliscie? W zimie sie tam skrapla woda.Na wsi miałem wyłaz z szybą. W mieście mam okno dachowe. Nie skrapla się.