Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie najtaniej OC przy 60% zniżki

Featured Replies

Napisano

Witam. W jakiej firmie jest w tym roku najtaniej OC przy 60% zniżki, silnik 1,6?

Napisano

> Witam. W jakiej firmie jest w tym roku najtaniej OC przy 60% zniżki,

> silnik 1,6?

Witam!

Polecam ubezpieczenie w MTU Moje Towarzystwo Ubezpieczeń. Pytaj o Agenta MTU na Poczcie.

Przy twoich danych (Wałbrzych, wiek pojazdu powyżej 12 lat, poj. do 1600, 60% zniżki) będzie to tak wyglądać:

- OC przy wieku posiadacza do 25 lat 596 zł (lub 2 raty po 313 zł)

- OC + NNW przy wieku posiadacza do 25 lat 611 zł (lub 2 raty po 321 zł)

- OC przy wieku posiadacza powyżej 25 lat 397 zł (lub 2 raty po 208,50 zł)

- OC + NNW przy wieku posiadacza powyżej 25 lat 412 zł (lub 2 raty po 216,50 zł)

Tylko nie myśl że jestem Agentem MTU :-) Mam dostęp do ich taryfikatora i sam się u nich ubezpieczam.

Pozostaje tylko porównać z konkurencją choć mi się wydaje że mają bardzo dobre warunki.

Pozdrawiam.

Napisano

Poszukaj jakiegoś brokera w twojej okolicy to wybierze Ci najtańsze ubezpieczenie. Nie idź do agenta konkretnej firmy bo będzie zachwalał swój "produkt" i Cię przekona smile.gif

Ja mam w Alianz bo było najtaniej

Kalkulator OC/AC

Napisano

ja wczoraj zakupiłem ubezpieczenia w Warcie

OC - 383 pln ( 60 % zniżki )

NNW - 38 pln

AC - 875 pln ( 50 % znizki ) 20000 pln ( zjechałem z 22000 bo tyle mi chcieli policzyć, bez zwyżli z tytułu amortyzacji i wykupienia udziału własnego ) waytogo.gif

Napisano

> silnik 1,6?

Po prostu idziesz do najbliższej agencji ubezpieczeniowej (takiej co sprzedaje różne ubezieczenia wielu towarzystw) i mówisz że prosisz o najtańsze OC.

I po co jakieś kombinacje. W każdym towarzystwie wysokość stawki zależy od różnych czynników m innymi miejsca zamieszkania. Ja płacę w cignie 450 pln/rok razem z NW a kolega 40km dalej (też 20 km od Warszawy) płaci 270PLN/rok w Warcie.

Oczywiście zniżki mamy takie same.

Tak więć idź do agencji i zapytaj..

Napisano

> rowniez mam w allinzie i polecam

a ja mam w cignie jakos tak 60% wroclaw motor 1.6 400zl na rok lub 2 X 200zl plus 15 zl asistans polecam

Napisano

> silnik 1,6?

MTU przy 60%znizki, wiek posiadacza powyzej 28lat cos okolo 347zeta platne w 2 ratach (wraz z NNW)

Napisano

Mam 1.6 i w Allianzie płacę za OC 349pln/rok. I tak podrożało bo w zeszłym płaciłem 336pln/rok.

Rok temu robiłem rozeznanie i wyszło że to właśnie w Allianzie jest najtaniej.

Cena może się jeszcze różnić z zależnośći od miejsca zamieszkania, ale można to sprawdzić na ich stronie wwww kalkulatorze oc/ac.

pzdr

grześ

Napisano

> silnik 1,6?

Ja ubezpieczyłem w HDI Asekuracja (dawniej Tryg). Znikżki: Bezszkodowość- 60%; Zwyżki za wiek do 25 lat - 30%. Razem wyszło mnie na cały rok:

- OC - 492 zł

- NWW - 35 zł

Razem: 527 zł

Wiec chyba nie jest źle smile.gif

P.S. Moge podać kontakt do znajomej agentki tejże firmy z Siemianowic - sympatyczna babeczka i można się z nią dogadać o jakieś zniżki extra smile.gif

Napisano

> Ja ubezpieczyłem w HDI Asekuracja (dawniej Tryg). Znikżki:

> Bezszkodowość- 60%; Zwyżki za wiek do 25 lat - 30%. Razem wyszło

> mnie na cały rok:

> - OC - 492 zł

> - NWW - 35 zł

> Razem: 527 zł

> Wiec chyba nie jest źle

> P.S. Moge podać kontakt do znajomej agentki tejże firmy z

> Siemianowic - sympatyczna babeczka i można się z nią dogadać o

> jakieś zniżki extra

OOO, to ja dla porównania podam w HDI dla 1.4 pojemności bo tam mam: (wykupione w listopadzie 2005)

Składka bazowa OC: 1042 pln

po zniżce 60% za bezszkodowość i 5% za kontynuację: 356pln

Do tego 35pln za NNW czyli ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków kierowcy i wszystkich pasażerów do kwoty 5000pln oraz 15 pln za Assistance czyli bezpłatna pomoc drogowa przy stłuczce czy wypadku, razem 406 pln płatne jednorazowo.

Miasto 40 tys mieszkancow, wiek włascicieli 31 i 28 lat, prawo jazdy posiadane przez 13 i 10 lat bo takie szczegóły miały znaczenie ponoć.

Napisano

> silnik 1,6?

3 tygodnie temu wykupowałem OC też dla silnika 1.6 i 60% zniżki.

Najtaniej było w http://www.ptu.pl/

324 zł na rok (lub coś koło tego. 30.GIF

Napisano

A ja place oc + nnw 260 zl na rok w dwoch ratach. MTU. Auto powyzej 12 lat i wlasciciel powyzej 25 lat, 60 % znizki. Z tego co sie dopatrzylem to mam takie same stawki jak w zeszlym roku mimo ze ceny skladek podstawowych poszly w góre (podobno taka jest polityka firmy, ze jak nie bylo w ciagu roku bum to skladki zostaja te same. ciekawe czy w rzyszlym oku tez tak bedzie 893goodvibes.gif)

pozdrawiam

Napisano

> Ja ubezpieczyłem w HDI Asekuracja (dawniej Tryg). Znikżki:

> Bezszkodowość- 60%; Zwyżki za wiek do 25 lat - 30%. Razem wyszło

> mnie na cały rok:

> - OC - 492 zł

> - NWW - 35 zł

> Razem: 527 zł

> Wiec chyba nie jest źle

> P.S. Moge podać kontakt do znajomej agentki tejże firmy z

> Siemianowic - sympatyczna babeczka i można się z nią dogadać o

> jakieś zniżki extra

Ja rowniez ubezpieczam w HDI Asekuracja i tak:

Warszawa, wlasciciel 60% znizek, wspolwlasciciel ponizej 25 l.

Pojemnosc 1998 i place ok. 750 zl (dokladnie nie pamietam).

Wszystko zalezy od miejscowosci, w innej placilbym ok. 500.

Pozdrawiam

Napisano

A ja dodam ze nie ma tańszej firmy niz link4 Przy moim aucie silnik 2 litry i 0% znizek jak ubezpieczałem zapłaciłem 1200zl na rok a wszystkie inne towarzystwa ceny zaczynały sie od 1700zl az do 2500-2600. A chodziłem po wszystkich towarzystwach w Poznaniu i szukałem w internecie. Wejdz sobie na strone link4 zamow rozmowe z konsultantem i Ci wszystko wyjasni rowniez jest tam kalkulator do wyliczeń

Napisano

teraz w hestii amją jakąś promocje ja za swoją asterkę 1,6 razem z mieszkaniem lub NW płaciłbym 320 zl teraz w trygu 350 bez tych extra dodatków więc chyba sie przerzucę

Napisano

Te znizki to nie wiem jak oni liczą, ale za mojego 1.7 TD w Cignie zapłaciłem 2 raty po 144 zł, co daje razem 288 zł rocznie rotfl.gif

Napisano

Sam mam 60 % zniżki, w moim przypadku (tylko OC) wybór padł na T.U.Compensa, tylko minimalnie droższą ofertę miało HDI (to było jesienią u.r.).

W tej chwili Poczta Polska zaczyna bawić się w ubezpieczenia (może tylko pośredniczy) i to chyba oni, przynajmniej na pierwszy rzut oka mają najniższe stawki. Nie da się wybrac najlepszej oferty tak po prostu z ulotki reklamowej (wpływ na ostatecznę cenę ma b. wiele czynników) musisz poprosić w wybranych towarzystwach o indywidualną kalkulację.

Napisano

> po zniżce 60% za bezszkodowość i 5% za kontynuację: 356pln

> Do tego 35pln za NNW czyli ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych

> wypadków kierowcy i wszystkich pasażerów do kwoty 5000pln oraz

> 15 pln za Assistance czyli bezpłatna pomoc drogowa przy stłuczce

> czy wypadku, razem 406 pln płatne jednorazowo.

A ja mam w tradycyjnym PZU. Płacę w 2 ratach:

I rata: 171 zł + 66 zł NW (ale ubezpieczenie do 10000, więc 2x większe)

II rata: 171 zł

Assistance wprowadzili darmowy.

Jeszcze dodam, że ubezpieczenie też z listopada 2005.

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi. Jeśli chodzi o PZU to mam tam AC, ale OC się nie opłaca bo wolniej tam biegną zniżki. W tej chwili mam pytanie do tych co ubezpieczali się na poczcie, czy akceptacja zniżek z poprzednich towarzytstw to faktycznie akceptacja zniżek czy akceptacja lat bezszkodowej jazdy /tak jest w link4 i PZU/. To dla mnie ważne bo mam już od jakiegoś czasu 60 % zniżek mimo, że nie mam 6 lat bezszkodowej jazdy (przez pewien czas miałem auto z ojcem i tak się wszystko pomnieszło, że przejąłem jego zniżki).

Napisano

Ja mam w PTU - od 2.0 płacę 470 za rok - byłoby jeszcze mniej gdybym zapłacił całość z góry, a tak to cena 470 w dwóch ratach. Mam 50% zniżki + zniżki które wymyślają w biurze na poczekaniu. U brokera wychodziło dużo więcej, bo on może napisać tylko te 50% i ciągłość, a w biurze dają takie jakieś dziwne których sam nawet nie pamiętam - w sumie wyszło z 80% zniżki jak mi gościu pododawał wszystko.

Napisano

> Ja mam w Alianz bo było najtaniej

> Kalkulator OC/AC

Przeliczyłem wg. kalkulatora i wyszło mi że jest o 10 zł drożej niż mam w PZU

Napisano

> silnik 1,6?

moja furka -astra95-poj1.6 ja 31lat OC+NW na rok przy 60%-260zł ale musisz zapytać ilel będzie u Ciebie bo to zalezy od wielkości miasta też!!! ja mam w MTU to jest filia HESTII a raczej jej dziecko hehehe ale było najtaniej wcześniej miałem w samopomocy i jak bym w niej został 100zł w plecy !!!!

Napisano
  • Autor

Dzięki wszytskim za odpowiedzi zostałem w starej firmie - Generali bo się walneli i policzyli mi jak za 1,4. Wyszło 283 zł bez NWW.

Jeśli chodzi o pocztę to w Wałbrzychu wyszłoboby mi 331 zł bez NWW w Samopomocy parę zlotych więcej ok 340. Gdyby nie pomyłka to najkorzystniej wychodzi MTU /poczta/.

Napisano

a czy jest jakiś ubezpieczyciel który nie ma zwyżki za wiek poniżej 25lat?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.