Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

F1 Grand Prix of Italy - wypowiedz Kubicy

Featured Replies

Napisano

Quote:

- Wiele lat mieszkałem we Włoszech i sądzę, że mogę traktować Gran Premio d'Italia jako swój domowy wyścig - powiedział Robert Kubica przed trzecim startem w F1. Autodromo Nazionale di Monza jest dla Roberta najbardziej znanym torem w kalendarzu mistrzostw świata. W 2001 zaliczył tam Tatuusem RC Motorsport swój pierwszy wyścig samochodowy (awaria silnika 2 okrążenia przed metą). 7 lipca 2002 stał na podium po 6 rundzie mistrzostw Włoch w Formule Renault 2000 - obok Jose Marii Lopeza (1) i Davide Di Benedetto (2). W ubiegłym roku przyjechał do Lombardii jako mistrz Renault World Series, ale akurat Monza okazała się wyjątkowo pechowa. Były to jedyne zawody w roku, podczas których Robert nie punktował.

Nasz kierowca wielokrotnie uczestniczył w testach na historycznym torze pod Mediolanem, zbudowanym w 1922 roku. W czerwcu przez dwa dni jeździł tam BMW Sauberem, a w ubiegłym tygodniu spędził kolejne dwa dni w Parco di Monza. Łącznie przejechał już na Monzy samochodem F1 2033 km.

- Jak zwykle będziemy ciężko pracować z inżynierami, ale tym razem dysponujemy cennymi informacjami z poprzednich testów. Włosi kochają wyścigi samochodowe, w tym kraju nauczyłem się tej profesji, będzie to dla mnie zatem bardzo szczególny weekend - powiedział Robert. Dodajmy, że Włosi są również zachwyceni krakowianinem i od sukcesów w kartingu traktują go jak swojego. Nikt przed nim nie pokonał miejscowych asów w kartingowych mistrzostwach Italii, a Kubicy udało się to dwukrotnie. Od tamtej pory Robert to dla tifosi Campione polacco.

Źródło: autoklub.pl

Jak sądzicie uda sie wrescie dla Kubicy zdobyc jakies punkty hmm.gif

Napisano

> Jak sądzicie uda sie wrescie dla Kubicy zdobyc jakies punkty

nie uda

nadal jest za cienki i nie trzyma cisnienia

jednak F1 to inna liga i tu lataja juz naprawde zawodowcy

Napisano

> nie uda

> nadal jest za cienki i nie trzyma cisnienia

> jednak F1 to inna liga i tu lataja juz naprawde zawodowcy

hahaha.gif

Napisano

> nie uda

Dawno takiej bzdury nie słyszałem zlosnik.gif

Napisano

Niech jedzie do mety, a nie na punkty. W jego przypadku każdy kilometr na wyścigu jest cenniejszy, niż jakiś-tam punkcik, który i tak nic nikomu nie da.

Napisano

F1 od kilku lat to "sport" ale podzielony na trzy drużyny

1. drużyna

kierowcy którzy zdobywaja punkty powyżej 5 w każdym GP i tutaj liczy się strategia przede wszystkim

2. drużyna

kierowcy którzy zdobywają punkty fuksem bo zawiodła strategia rywali

3. drużyna

kierowcy którzy po prostu włacili wpisowe i jadą stając się po 20-30 okrążeniach "spowalniaczami"

co do R. Kubicy to myślę, że chłopak się męczy po 30-40 okrążeniach i zaczyna popełniać błędy

w poprzedniej formule jeździli jeden za drugim i cały czas była walka

teraz jak jedzie jeden za drugim to wyprzedzanie odbywa się w chwili gdy rywal przed nami popełni błąd albo ma defekt auta

najważniejsze aby do mety dojeżdżał ok.gif

trzymam kciuki za Roberta waytogo.gif

Napisano

> co do R. Kubicy to myślę, że chłopak się męczy po 30-40 okrążeniach i

> zaczyna popełniać błędy

przesada, po dwoch wyscigach bylbym bardzo ostrozny w ocenianiu czy sie meczy czy nie. W Turcji bylo goraco i z tego co BMW mowi zle dobrali opony. Bledow kierowcy to ja tam raczej nie widzialem (no chyba, ze ten wyjazd w trawe - uwazam, ze to rowniez cos z oponami), co innego na Hungaroringu, ale tam IMHO bledy zrobil na samym poczatku (2 spiny) i to go kosztowalo wieeeeele pozycji i podarte opony na samym koncu.

Uwazam, ze Kubica jest dobry, ale z BMW to on za wiele nie zwojuje, w sumie nie jest to zly team na poczatek (Raikkonen tez chyba zaczynal w Sauberze), ale na jakies regularne pkt. to bym nie liczyl. Heidfeld przyfarcil na Hungaroringu i tyle - reszta sezonu wskazuje na to, ze BMW zdobywa pkt. jak wysypie sie Ferarynka, MakFak, Renuar i jak Button da ciala zlosnik.gif Wtedy zwalniaja sie punktowane pozycje, a jeszcze sa tacy starzy wyjadacze w gownowozach jak Coulthard, ktorzy tylko czekaja az sie pogoda popsuje, albo jakies inne atrakcje na torze i bezwzglednie to wykorzystuja. Podsumowujac to uwazam, ze Kubica jest dobrym, ale malo doswiadczonym w F1 kierowca w nedznym samochodzie i jakiekolwiek zdobyte przez niego pkt. to bedzie swieto lasu biglaugh.gif

Napisano

> Dawno takiej bzdury nie słyszałem

rozwin mysl

Napisano

> Podsumowujac to uwazam, ze Kubica jest dobrym, ale

> malo doswiadczonym w F1 kierowca w nedznym samochodzie i

> jakiekolwiek zdobyte przez niego pkt. to bedzie swieto lasu

Zgadzam się. I dlatego uważam, że im więcej km przejedzie, tym lepiej dla niego.

A punkty będzie zdobywał za jakiś czas. ok.gif

Napisano

> rozwin mysl

to ja za kolege zlosnik.gif

1. skad wniosek ze nie trzyma cisnienia po 2 GP ktore byle eksteremalnie rozne od siebie jedno deszczowe a drugie ekstremalnie gorace IMHO takiego wniosku nie da sie wyciagnac czy jest to wina kierowcy czy samochodu

2. F1 to zabawa dla ludzi szmalownych prawdziwe rodzynki trafiaja sie raz na jakis czas

zauwaz ze w obu rozegranych wyscigach byl blad w doborze opon mlody zespol + mlody zawodnik + jeszcze mlodszy zawodnik ustawiajacy samochod nie wroza doswiadczenia i tak to na razie wyglada zreszta chlopak ma jezdzic a nie wygrywac choc jakis punkcik nna pewno milo by bylo zobaczyc na jego koncie zlosnik.gif

Napisano

Jak widze komentarze, że jest cieńki, że nie wytrzymuje ciśnienia, że jest w nędznym teamie to się czuję jak na onecie. Robert ma i tak bardzo dużo szczęścia, że trafił do tej hermetycznej dyscypliny i do takiego teamu z potencjałem. No ludzie zastanówcie się co by było jakby trafił do dajmy na to Midland lub Super Aguri?? Skąd się wziął np. Alonso i Raikkonen no skąd??Niektórzy niech sobie poczytają trochę o F1 i nie piszą bzdur.

Robert i tak dokonał już debiutu marzeń.Kto tego nie widzi niech przerzuci się na coś innego.

Napisano

Mnie martwi co innego...Szef BMW powiedział że Vattel jest bardzo szybki i dojrzał do startu w F1. I że po wyścigu, zobaczy co się z tym zrobi. Do tego Kubica przestał nagle narzekać na opony... IMHO oznacza to jedno - jak Kubica nie będzie miał dobrego wyścigu - to niestety pożegna się z jazdą..... frown.giffrown.gif BMW na pewno woli mieć dwóch Niemców....

jakiś tekst

Napisano

> Mnie martwi co innego...Szef BMW powiedział że Vattel jest bardzo

> szybki i dojrzał do startu w F1. I że po wyścigu, zobaczy co się

> z tym zrobi. Do tego Kubica przestał nagle narzekać na opony...

> IMHO oznacza to jedno - jak Kubica nie będzie miał dobrego

> wyścigu - to niestety pożegna się z jazdą..... BMW na pewno

> woli mieć dwóch Niemców....

> jakiś tekst

ja myślę, że nawet jeśli Robert zopstanie odsunięty od roli 2kierowcy Saubera, to w przyszłym sezonie znajdzie się dla niego miejsce w innym teamie :..byleby tylko dobrze sięzaprezentował podczas tych ostatnich wyścigów w sezonie ok.gif

Napisano

> Jak widze komentarze, że jest cieńki, że nie wytrzymuje ciśnienia, że

> jest w nędznym teamie to się czuję jak na onecie.

True, true ok.gif

Imho nie można wymagać od Roberta po dwóch wyścigach żeby od razu zdobywał punkty albo stawał na pudle icon_rolleyes.gif Niech zbiera doświadczenie a to na pewno zaprocentuje i tak wydaje mi się że jak na debiutanta zaprezentował się pięknie.

Napisano

> Mnie martwi co innego...Szef BMW powiedział że Vattel jest bardzo

> szybki i dojrzał do startu w F1. I że po wyścigu, zobaczy co się

> z tym zrobi. Do tego Kubica przestał nagle narzekać na opony...

> IMHO oznacza to jedno - jak Kubica nie będzie miał dobrego

> wyścigu - to niestety pożegna się z jazdą..... BMW na pewno

> woli mieć dwóch Niemców....

To jest mozliwe bo BMW ma byc takim niemieckim teamem, niemiecki silnik, kierowcy, nadwozie itp. itd.... francuskie opony zlosnik.gif

Ja bym sie tym wcale nie lamal, nie ten team to inny, najlepiej MakFak zlosnik.gif I zeby MakFak byl znow sponsorowany przez Marlboro, byloby ekstra, polski kierowca w bialo-czerwonym bolidzie zlosnik.gif

Napisano

> Niech jedzie do mety, a nie na punkty. W jego przypadku każdy

> kilometr na wyścigu jest cenniejszy, niż jakiś-tam punkcik,

> który i tak nic nikomu nie da.

jest jeszce cos takiego jak klasyfikacja konstruktorow...

Napisano
  • Autor

Kwalifikacje zakonczyl na 7 miejscu ok.gif

Napisano

> jest jeszce cos takiego jak klasyfikacja konstruktorow...

No jest. W tym sezonie BMW nie ma szans na nic, więc IMO to idealny moment na spokojne uczenie się Kubicy, nie? smirk.gif

Zresztą nawet ludzie z teamu mówili, że ten sezon chcą się uczyć, zbierać doświadczenia i że miejsca punktowane są tylko miłym bonusem do tej pracy.

Napisano

> Kwalifikacje zakonczyl na 7 miejscu

a nawet 6 wink.gif

Napisano

> No jest. W tym sezonie BMW nie ma szans na nic

2 pkt zdaje sie traca do toyoty a zawsze to miejsce wyzej

, więc IMO to idealny

> moment na spokojne uczenie się Kubicy, nie?

> Zresztą nawet ludzie z teamu mówili, że ten sezon chcą się uczyć,

> zbierać doświadczenia i że miejsca punktowane są tylko miłym

> bonusem do tej pracy.

pewnie tak z drugiej strony co maja mowic skoro wynikow narazie nie ma przyjda wyniki wzrosnie apetyt

Napisano

> nie uda

hahaha.gifbokser.gif

Napisano

> nie uda

odszczekaj to teraz pod stołem...........

rotfl.gif

Robert jest ZAWODOWCEM w każdym calu i to od wieeeeeeeeeeeelu lat ,gdyby było inaczej to Nigdy by nie usiadł w kokpicie nawet SuperAguri.

Co, Małysz przestał skakać ,to F1 się zainteresowałeś ?

A,Formuła Ford,Formuła Opel,Formuła Renault,World Series BY Renault,GP 2 ,Formuła 3000, czy te nazwy coś Ci mówią?

Największym błędem Robka będzie odejście z Teamu dla lepszej propozycji,gdyż mogą go podkupić by pozbyć się zagrożenia ,dając gorszy samochód.

Przynajmniej na dwa sezony powinien zostać w BMW,a że w przyszłym sezonie nie będzie "trzeciego kierowcy",więc zespół zostawi najlepszych,Vittel pójdzie w odstawkę,a jeździć będzie Robek i Nick waytogo.gif

To biznes i nikt nie będzie ryzykował straty kierowcy ,który moze przynieść więcej złota niż sam waży.......

szkopy też umieją liczyć hmm.gif "ojro" w sczególności 270635636-JUMP2.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.