Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nowe żarówki na przód

Featured Replies

Napisano

Witam!

Planuję zmienić żarówki na ten sezon. Chciałbym założyć coś bajeranckiego. Może ktoś ma zamontowane jakieś godne uwagi - czy warto kupić coś imitującego xenony? I może ktoś może napisać o OSRAM Cool Blue?

pozdrawiam

Napisano

nie warto jakis czas temu byl test zarowek w Auto Swiat i te wszystkie z serii blue to targedia nie spelnialy nawet podst kryteriow. jedynie z nich bronily sie produkty osram i philips.

jezeli chcesz szpanoawc pod dyskoteka ze masz xenony to kupuj a jak chcesz lepiej widziec nie oswietlonego rowerzyste to wybierz osram lub philips z seri + 50%

wybor do ciebie nalezy

Napisano

> Witam!

> Planuję zmienić żarówki na ten sezon. Chciałbym założyć coś

> bajeranckiego. Może ktoś ma zamontowane jakieś godne uwagi - czy

> warto kupić coś imitującego xenony? I może ktoś może napisać o

> OSRAM Cool Blue?

> pozdrawiam

Ja od jakiś 6 m-cy jeżdże na imitacji xenonów, nie dla szpanu, ale dlatego, ze drażni mnie żółte światło na drodze w nocy. W dzień te żarówki są do bani, ale cóż więcej jeżdże w nocy i tylko dlatego ich używam. Do jazdy dziennej polecam jakiekolwiek tylko nie xenon smile.gif

Napisano

Ja po dwóch tyg używania żarówek ala xenony sprzedalem je na Allegro... Lipa lipa i jeszcze raz lipa w deszczowe dni to praktyczni tylko znaki i słupki świeciły, a drogi w ogóle nie było widać. kupilem Philips +50% i nastala jasność... NIE KUPUJ pseudo Xenonów!!!

Napisano

> Ja po dwóch tyg używania żarówek ala xenony sprzedalem je na

> Allegro... Lipa lipa i jeszcze raz lipa w deszczowe dni to

> praktyczni tylko znaki i słupki świeciły, a drogi w ogóle nie

> było widać. kupilem Philips +50% i nastala jasność... NIE KUPUJ

> pseudo Xenonów!!!

Faktycznie w deszcz sie nie spisuja, w nocy za to jest bardzo dobrze, ale gdy przyswiecaja uliczne lampy sodowe (pomaranczowe) to przynajmniej ja kiepsko widze. Niebieski tez dobrze sprawuje sie na sniegu.

Aktualnie spalila mi sie jedna niebieska zarowka i zamowilem Philipsy zwykle, tak dla odmiany smile.gif

Napisano

Ludki nie kupujcie zadnych tych wynalazkw, lepszym wyjsciem jest kupic zwykłe H4 za 7 zł sztuka a napewno wiecej bedzie na nich widac niz na tych wynalazkach, ogolenie powiem tak na sniegu to porazka, na deszczu jeszcze wieksza, podczas mgły totalna kicha wogóle te zarowy nie nadaja sie do jezdzenia lepiej kupic jakies Philipsy +30 albo +50 niz te wynalazki.

Napisano

Ja kupiłem takie zwykłe żarówki po 7 zł zamiast philipsa gt150 i stwierdzam ze świecą beznadziejnie w porównaniu do philipsów....

Ale powiedzcie mi czemu niby w deszcz gorzej widać.?:| czy tylko ja lepiej widze.? zeby.GIF

Napisano

to ja się podepnę do tematu. co sądzicie o żarówkach H4 Phoenix (bo do astrolotów są H4 no nie)?

Napisano

Odpowiedz znajdziesz w nr 14 z 2004 r w auto swiat, zrobiony jest tam profesjonalny test zarowek H4 i H1. Wszystko o co pytasz znajdziesz tam ,jak mi sie uda zeskanuje artykul i zalacze

Napisano

> Ja kupiłem takie zwykłe żarówki po 7 zł zamiast philipsa gt150 i

> stwierdzam ze świecą beznadziejnie w porównaniu do philipsów....

> Ale powiedzcie mi czemu niby w deszcz gorzej widać.?:| czy tylko ja

> lepiej widze.?

mam właśnie GT150 i w mojej ocenie są to najlepsze żarówki , na jakich do tej pory jeżdziłem ok.gif .

Ciekawi mnie jak wygląda sytuacja z żarówkami Philpsa Night Guide hmm.gif

Napisano

Osobiście nie jeździłem na tych nocnych philipsach ale kolega miał i to na zmiane mruga żółty niebieski biały na dołkach wink.gif GT 150 chyba sa najlepsze

Napisano

> Witam!

> OSRAM Cool Blue?

> pozdrawiam

kupuj tylko takie , które mają homologację . Większość tych sprzedawanych na allegro niefirmowych nie spełnia warunków technicznych , nie mają homologacji .

Efekt pseudoksenonów dają np. w/w przez Ciebie , Hella Blue Light , Philips Blue Vision , Tungsram Blue czy Philipsy GT 150 . Minusem tych żarówek jest to , że mają krótszą żywotnośc niż inne "zwykłe" .

Napisano

> Witam!

> OSRAM Cool Blue?

> pozdrawiam

Czesc, ja bym Ci polecał Osramy Silvery +50%, cena przyzwoita ok. 52pln, dają dość jasne swiatło, IMO w deszczu tez sa OK

Napisano

> lepiej kupic jakies

> Philipsy +30 albo +50 niz te wynalazki.

Potwierdzam, wczoraj wymienilem na Philips +30% i jest duza roznica w jakosci, bo w cenie to raczej podobnie wychodzi (+/- jedno piwo biglaugh.gif ). Nigdy wiecej wynalazkow smile.gif

Napisano

> Potwierdzam, wczoraj wymienilem na Philips +30% i jest duza roznica w

> jakosci, bo w cenie to raczej podobnie wychodzi (+/- jedno piwo

> ). Nigdy wiecej wynalazkow

Dokładnie jak piszesz, ja tez sie sfrajerowalem na bajer blu swiatelek, wczesniej mialem zwykle Osramy i widocznosc była o 100% lepsza, ale z tego co widze to niektorzy sa zadowoleni z blu wynalazkow.

Napisano

Mogę polecić żarówki Bosch Extralife Plus 60% takie jak np. tutaj.

Używam takich od prawie roku i w porównianiu do zwykłych żarówek, jak dla mnie, świecą rewelacyjnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.